زردپوشان یورکشایر روز های خوبی را سپری نمیکنند و در آستانهی سقوط به چمپیونشیپ قرار دارند... |
لیدز یونایتد برای دومین فصل پیاپی تا هفته های پایانی احتمال سقوط به چمپیونشیپ را دارد و سم آلاردایس چالش سختی برای نگه داشتن لیدز در لیگ برتر دارد. بیگ سم پنجمین سرمربی زردپوشان در سه سال اخیر است. تیمی که در اولین فصل حضورش پس از ۱۶ سال دوری از لیگ برتر به رتبهی نهم دست یافته بود، حال یکی از کاندیدای جدی سقوط است. در ادامه به دلایل تغییر وضعیت لیدز یونایتد در فصل اخیر میپردازیم
1- جدایی ویکتور اورتا؛ مغز متفکر لیدز |
یکی از مهم ترین و احتمالا مشهورترین مدیر ورزشی های لیگ برتر انگلیس یعنی ویکتور اورتا در ماه می ۲۰۲۲/۲۳ پس از ۶ سال از لیدز یونایتد جدا شد تا باشگاه دچار تغییراتی در ساختار خود بشود. برای درک نقش اهمیت ویکتور اورتا در لیدز یونایتد باید به مرور کارنامهی او در باشگاه بپردازیم.
پس از چند فصل ناامید کننده لیدز به سرمربیگری افرادی همچون گری مانک، توماس کریستنسن و پول هکینگباتم، ویکتور اورتا موفق شد که مارچلو بیلسا را برای رهبری پروژهی بازگشت به لیگ برتر لیدز متقاعد کند. اللوچو نیز در دومین فصل حضورش در لیدز موفق شد که آنها را پس از دوری طولانی به لیگ برتر برگرداند
پس از اخراج بیلسا از لیدز در فصل ۲۰۲۱/۲۰۲۲ در حالی که تیم در آستانهی سقوط بود، اورتا از حامیان اصلی انتخاب جسی مارش به عنوان سرمربی لیدز بود و رای خود را به کرسی نشاند (مارش توانست با کسب رده هفدهم مانع از سقوط لیدز یونایتد شود)
پس از اخراج جسی مارش در فوریه ۲۰۲۳، اورتا پس از ناکامی در جذب سرمربیانی همچون الفرد شرودر و آندونی ایرائولا در اقدامی عجیب تصمیم به انتخاب خاوی گراسیا، سرمربی سابق تیم های روبین کازان، واتفورد و السد گرفت.
عملکرد ضعیف خاوی گراسیا و تنها ۳ برد در ۱۲ مسابقه سبب اخراج و جدایی همزمان گراسیا و ویکتور اورتا شد تا پایانی باشد بر ۶ سال فعالیت وی در لیدز.
2- عدم تقویت صحیح تیم؛ غیرمتعارف |
لیدز یونایتد در فصل نقل و انتقالات تابستانی دو تن از مهم ترین بازیکنان خود یعنی رافینیا و کلوین فیلیپس را از دست داد تا این تیم با خلأ بازیکن تاثیرگذار در این پست ها مواجه شود. آنها نقل و انتقالات تابستانی خود را زیر نظر جسی مارش و گزینه های پیشنهادی او سپری کردند. آمار نشان میدهد که در فصل ۲۰۲۲/۲۳ کمترین میزان خرج در سه فصل اخیر را لیدز یونایتد سپری کرد.
کاهش میزان مبلغ خرج شدهی مدیران تیم مصادف شد با گزینه های عجیب و غیر معمول جسی مارش برای تقویت تیم؛ میانگین سنی بازیکنان جذب شده آنها ۲۳.۳ بود که تنها ساوتهمپتون با میانگین سنی ۲۳.۰۸ از لیدز عدد کمتری را به ثبت رساند. همچنین لیدز یونایتد به همراه لیورپول و لسترسیتی تنها تیم هایی بودند که در پنجره های نقل و انتقالات بازیکنانی بدون تجربه بازی در لیگ برتر انگلیس جذب کردند که به طور کنایه آمیزی هر سه تیم در بدترین وضعیت خود در چند فصل اخیر هستند.
عدم تجربه کافی بازیکنان و سرمربی تیم از شرایط لیگ برتر و عدم تطابق پذیری بازیکنان با شرایط ویژه و فشردهی این لیگ یکی از اصلی ترین دلایل ضعف لیدز یونایتد است.
3- ضعف های دفاعی؛ بدترین دفاع لیگ |
در فصول اخیر همیشه بدترین خط دفاعی های لیگ محکوم به سقوط از لیگ برتر به چمپیونشیپ بودهاند و با علم بر این موضوع باید پیش بینی کنیم که لیدز به احتمال زیاد در فصل آینده دیگر در سطح اول فوتبال انگلیس حضور نخواهد داشت. بررسی های دقیق تر و موردی تر عملکرد مدافعان لیدز از ضعف آنها در دقت پاس خبر میدهد. جهت درک بهتر ضعف مدافعان این تیم در ارسال صحیح پاس به مقایسه آنها با مدافعان سایر تیم های کاندیدا سقوط به چمپیونشیپ پرداختم.
اختلاف فاحش نمره دقت پاس مدافعان لیدز با سایر مدافعان تیم ها به خوبی نشان دهندهی ضعف آنها در بازیسازی از عقب و ساخت بازی است؛ همین نکات و جزییات بیان شده می تواند سبب تغییراتی زیادی در نحوه عملکرد و نتیجه گیری تیم ها بشود.
تغییر ساختار مدیریتی و دور شدن باشگاه از اصالت و هویت خود، یکی از اصلی ترین دلایل بروز چنین مشکلاتی در باشگاه بود و حالا لیدز یونایتد برای بازگشت به روز های اوج خودش باید سعی کند به گذشتهی خود رجوع کند...