سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی در خصوص ناکامی مهدی محسن نژاد در مسابقات قهرمانی آسیا و تغییر وزن میثم دلخانی صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، سیوسومین دوره رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی آسیا روزهای 20 و 21 فروردین 1402 در شهر آستانه کشور قزاقستان برگزار شد.در پایان ایران با پویا دادمرز در وزن 55 کیلوگرم، ایمان محمدی در وزن 63 کیلوگرم، ناصر علیزاده در وزن 87 کیلوگرم، مهدی بالی در وزن 97 کیلوگرم و امین میرزازاده در وزن 130 کیلوگرم به مدال طلا، سجاد ایمن طلب در وزن 72 کیلوگرم، امین کاویانی نژاد در وزن 77 کیلوگرم به مدال نقره و علیرضا مهمدی در وزن 82 کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.
در رده بندی تیمی نیز ایران با 196 امتیاز با اقتدار به عنوان قهرمانی دست یافت و تیمهای قرقیزستان با 166 امتیاز، قزاقستان با 160 امتیاز دوم و سوم شدند.
علی اشکانی سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی با اشاره به عملکرد درخشان تیم ملی کشتی فرنگی در رقابتهای قهرمانی آسیا اظهار داشت:
با توجه به تجربه مربیگری که دارم رقابتهای قهرمانی آسیا حائز اهمیت است چراکه هم کسب نتیجه و هم کسب قهرمانی مهم و قابل توجه است. از سوی دیگر مربیان در مسابقات قهرمانی آسیا میتوانند کشتیگیران مد نظر خود را برای میدانهای بزرگتر انتخاب کنند. این رقابتها فرصت بسیار خوبی برای جوانان است. همچنین مربیان میتوانند بعضی کشتیگیران را در اوزانهای مختلف مورد آزمایش قرار دهند تا نفر برتر را انتخاب کنند. در این دوره از رقابتها با توجه که ما کشتیگیران سنگین وزن خوبی داریم همیشه قهرمانی برای ایران رقم میخورد. کادر فنی ریسک نکرد و نفر بهتر و اصلی سنگین وزن را به این مسابقات برد.
وی افزود:
در سبک وزن هم واقعا کشتی گیران نیاز به زمان فرصت داشتند که کادر فنی به خوبی این کار را انجام داد و کشتیگیران هم جواب اعتماد کادر فنی را به خوبی دادند. ضمن اینکه جوانان پشتوانه تیم ملی هستند و اقدام کادر فنی در این دو مسئله در رقابتهای قهرمانی آسیا بسیار مشهود بود. تغییراتی که از سوی حسن رنگرز و همکارانش صورت گرفت بهموقع بود.
سرمربی پیشین کشتی فرنگی در خصوص آمادگی کشتی گیران عنوان کرد:
آماده سازی کشتیگیران همیشه باید به نحوی باشد که بتوانیم با تیمهای دیگر رقابت کنیم، چرا که همه تیمها در حال پیشرفت هستند و به طور کامل عملکرد کشتیگیران ما را زیر نظر دارند. رقبای دیگر ما تنها به دنبال کسب مدال طلا هستند و اگر روند رو به جلوی تیم ملی به همین شکل پیش برود قطعا میتوانیم نتایج بسیار خوبی را در بازیهای آسیایی هانگژو و مسابقات جهانی بلگراد کسب کنیم. در این رقابتها دیدیم که خیلی از تیمها نفرات اصلی خود را به این رقابتها نیاورده بودند. تیمهای قزاقستان و قرقیزستان بعد از ایران در رتبههای بعدی قرار داشتند و عملا خبری از ژاپن و کره جنوبی نبود؛ پس باید توجه داشته باشیم این دو کشور سرمایهگذاری کردهاند و باید برنامهریزی ما به نوعی باشد که از بازیهای آسیایی هانگژو دست پر بازگردیم.
اشکانی با اشاره به اهمیت بازیهای آسیایی و جهانی 2023 گفت:
رقابتهای بازیهای آسیایی هانگژو و مسابقات جهانی که پیشروی ملیپوشان است اهمیت زیادی برای ما دارد اما با توجه به شرایطی که تیم ملی دارد فکر میکنم در هر وزن سه کشتیگیر آماده داریم. نظر من این است که اگر ما برنامهریزی خوبی داشته باشیم، میتوانیم نتایج خوبی بگیریم. هرچند آماده نگه داشتن همه کشتیگیران کار دشواری است. کادر فنی از نظر انتخاب نفرات دچار مشکل نیست و فقط باید برنامهریزی درستی داشته باشد تا بداند کشتیگیران چه زمانی به آمادگی برسند و چه زمانی کاهش وزن داشته باشند. با توجه به این مسائل، اگر توجه خوبی در این خصوص داشته باشیم میتوانیم برای المپیک پاریس هم آمادگی خوبی را رقم بزنیم.
وی در خصوص تغییر وزن میثم دلخانی برای حضور در المپیک تصریح کرد:
زمانی هم که من در تیم ملی کشتی فرنگی حضور داشتم میثم دلخانی 63 یا 64 کیلوگرم بود و با پیشنهاد مربیان و کادر فن تیم ملی وقت به 63 کیلو آمد و در این وزن موفق هم بود. در حال حاضر نمیدانم شرایط وزنی دلخانی به چه شکل است. قطعا کادر فنی بهتر از هرکسی از شرایط دلخانی اطلاع دارد اما برای بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی جهان، «میثم» میتوانست به 67 کیلوگرم برود. به شخصه نمیتوانم از تواناییهای میثم دلخانی بگذرم چراکه او کشتیگیر توانمندی است. کاهش وزن با توجه به شرایط سنی که دارد برای او سخت و دشوار خواهد بود. دلخانی هر دو گزینه را به خوبی دارد و میتواند هم کاهش و هم افزایش وزن داشته باشد. او اگر به 67 میرفت میتوانست جانشین خوبی برای محمدرضا گرایی باشد.
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی افزود:
در مجموع تصمیم گیرنده کادر فنی و خود میثم دلخانی است و باید بنشینند و در این خصوص تصمیم درست را بگیرند. اگر بخواهیم کارشناسی نگاه کنیم، میبینیم انتخاب خوبی است، هرچند کشتیگیران خوبی مانند علیرضا نجاتی و مهدی محسن نژاد را در این وزن داریم ولی «میثم» میتواند یک کشتی گیر مطمئن برای کادر فنی باشد. داشتههای خوبی را داریم و باید از آنها استفاده کنیم.
اشکانی در خصوص ناکامیهای محسننژاد در رقابتهای جهانی بلگراد 2022 و قهرمانی آسیا 2023 عنوان کرد:
محسن نژاد یک مشکل بزرگ دارد که آن هم عجول بودن است. اگر بتواند با تمرکز بالا کشتی بگیرد نتایج خوبی را رقم میزند. محسن نژاد را میشناسم و با توجه به اینکه با او کار کردم میدانم چه تواناییهایی دارد. محسننژاد کشتیگیر بسیار خوب و حرف گوشکنی است و به تنهایی و راحت تمام کارهای تمرینی، کاهش وزن و ریکاوری را با کمک مربیان انجام میدهد. تنها مشکلی که در این میان وجود دارد بحث روانشناسی است محسن نژاد باید بداند که در کشتی، روانشناسی بسیار مهم است.
وی در پایان به فارس گفت:
این موضوع هم با همفکری مربیان و کادر فنی حل شدنی است. چند مورد مانند حفظ امتیاز تمرکز و مدیریت کشتی وجود دارد که فکر میکنم محسننژاد باید روی آنها کار کند تا خود را تقویت کند. او اگر میخواهد مدال طلای جهان و المپیک را به دست آورد باید مشکلات خود را رفع کند. او تا به امروز در این خصوص موفق نبوده است و کادر فنی باید بیشتر به او توجه کند تا بتواند بهتر و سریعتر رشد کند. کشتی فرنگی به نظرم دیگر خودکفا شده است و با حضور حسن رنگرز میتوان منتظر اتفاقات خوب بود.