رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو به تشریح دلایل ناکامی در شنا پرداخت.
به گزارش طرفداری، بودجه فدراسیون شنا به اندازه دو سفر تیم ملی واترپلو است؛ این جمله قابل تاملی است که رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو بر زبان آورده است. از طرف دیگر اجاره استخرها به بخش خصوصی باعث تخریب آنها شده و فدراسیون عملا خرابه تحویل میگیرد.
محسن رضوانی ابتدا در خصوص اقدامات انجام شده در سال 1401 اظهار داشت:
سال 1401 شیوع ویروس کرونا تمام شد؛ ویروسی که باعث تعطیلی استخرها شده بود. پس این شرایط برای ما شروع دوباره بود، چرا که 70، ۸۰ درصد ورزشکاران رشتههای آبی جهان به دلیل همین مشکل از حالت آمادگی دور بودند.
وی به پایهسازی در رشته شیرجه اشاره کرد و افزود:
در حوزه شیرجه بیشتر موضوعمان روی پایهسازی این رشته است، چون در رده سنی بزرگسال واقعاً مشکل داریم.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو با بیان این مطلب که استعدادهای جوان خوبی در تهران و تبریز هستند، خاطرنشان کرد:
بازیکنان نوجوان بااستعدادی در تهران و تبریز داریم و طبق روال صحبتهای همیشگی من، بزرگترین مشکل ما بحث سختافزاری است. ما فقط در تهران و استخر آزادی جایگاه استاندارد داریم. در تبریز هم جایگاهی را فراهم کردند و فدراسیون کمک کرد تا جایی را که حدود یک میلیارد تومان هزینه داشت، به عنوان پایگاه شیرجه اختصاص بدهند. اداره کل استان هم همکاری کرد. چند هیات جوانتر آمدهاند و با برنامه کارهایشان را جلو میبرند. آقای شکول و مجتبی ولیپور هم در آنجا کار میکنند و امیدوارم پایگاه خوبی برای پرورش شیرجهروها شود.
وی همچنین به روند آهسته پیشرفت رشته شیرجه اشاره و عنوان کرد:
در رشته شنا در حال حاضر به جایگاهی رسیدهایم که پیشرفت داشته است اما توقع برخی افراد که سررشتهای از این رشته ندارند یا غرض ورزی میکنند، این سوال را مطرح میکنند؛ شما که قهرمان بودی، چرا یک قهرمان المپیک در شنا نداری؟ باید بگویم در شنا حرکت خیلی آهسته و بابرنامه است، یعنی به برنامه احتیاج دارد. اگر شما استخر نداشته باشید و نتوانید روی بازیکنان نوجوان کار کنید، قله را از دست میدهید.
رضوانی خاطرنشان کرد:
هر وقت به دیدار مقام معظم رهبری رفتیم، ایشان به ورزش همگانی توجه و تاکید کردهاند و متاسفانه من ندیدم به آن توجهی شود. ورزش همگانی یعنی شنا، دوومیدانی و سلامت جامعه. در واقع اگر ما اینها را داشته باشیم، میتوانیم بگوییم که کشتی و تکواندو خوبی داریم. الان در خیلی از کشورهای دنیا بچهها تا سن 12 سالگی میدوند یا شنا میکنند و سپس رشته مورد علاقهشان را انتخاب میکنند ولی ما متاسفانه به این امر اصلاٌ توجهی نداریم.
وی یادآور شد:
سال گذشته که آقای المسلم را به ایران آوردیم، قولهایی داده شد که میتوانست کمک کند و شنا در کشورمان نهادینه شود که انجام نشد.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در ادامه مشکل دیگر این رشته را اجاره استخرها به بخش خصوص عنوان و تصریح کرد:
رییس فدراسیون شنای یونان به من گفت که شناگران آنها تا سن 12 سالگی باید چهار ماده شنا را بلد باشند، این در حالی است که ما این کارها را در کشور خودمان نکردیم. به نظر من این امر شدنی است، چون بیش از سه هزار استخر داریم اما بر اساس قانون استخرها را به بخش خصوصی تحویل میدهیم و خرابه تحویل میگیریم و همان پولی که میگیریم را باید هزینه تعمیرات کنیم. از طرف دیگر زمانهای مناسبی که برای بچهها مناسب است را اجاره میدهند که این امر بزرگترین معضلی است که ورزشهای آبی با آن دست به گریبان هستند.
وی با بیان این موضوع که در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی توقعات برآورده نشد، اظهار داشت:
در بحث قهرمانی رشته شنا، ورزشکاران ما در بازیهای کشورهای اسلامی در قونیه یک مدال کسب کردند و دو، سه رکورد خیلی خوب جابهجا شد. رکورد ۴ در 100 آزاد بعد از 10 سال ارتقا پیدا کرد اما توقع مدال بیشتری داشتیم و آنچه توقع من بود، محقق نشد.
رضوانی در خصوص رشته واترپلو گفت:
اردیبهشت سال گذشته برنامهریزیهایمان برای بازیهای آسیایی بود. 6 روز از سفر تدارکاتی بازیکنان به یونان گذشته بود که متوجه شدیم بازیهای آسیایی یک سال به تعویق افتاده است که به تیم و ما شوک وارد کرد. چیریچ سرمربی تیم ملی هم طبق تعهد و قراردادی که با ما داشت، قرار بود از اردیبهشت ماه تا بازیهای آسیایی در ایران باشد که این اتفاق افتاد. من در جریان مسابقات جهانی خیلی تلاش کردم که مسابقات قهرمانی آسیا در همان تاریخ بازیهای آسیایی برگزار شود که این اتفاق نیفتاد و مسابقات آذرماه انجام شد و همان دو ماه تعویق به ما ضربه زد.
وی افزود:
بازی برابر چین را در حالی که 8 بر 5 پیروز بودیم، واگذار کردیم. درست است که ما قزاقستان را شکست دادیم و درست است تمام کارشناسان واترپلو جایگاه ما را تحسین میکردند اما توقع ما مدال بود و شانس بازی در فینال را داشتیم. ایران، چین و قزاقستان در واترپلو در یک سطح هستند و برای هر کدام تدارک بیشتری دیده شود، شانس موفقیت در بازیهای آسیایی را دارد، البته که ژاپن یک سر و گردن از همه بالاتر است.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در خصوص رقابتهای انتخابی لیگ جهانی اظهار داشت:
این مسابقات قرار بود به صورت شرق و غرب برگزار شود، یعنی تیمهایی مثل سنگاپور و چین در شرق و ایران و ازبکستان و قزاقستان در غرب با هم رقابت کنند و دو تیم انتخاب شوند. به هر حال فرصتی ایجاد شد تا سه تیم به جز ژاپن در مسابقات لیگ جهانی شرکت کنند. همچنین در هیات رییسه آسیا تصمیم گرفته شد که انتخابی لیگ جهانی در مسابقات قهرمانی آسیا باشد.
وی در خصوص عملکرد مربیان جدید تیم ملی گفت:
در این مسابقات فضایی ایجاد شد که خاکبان و اکبرنژاد مربیگری تیم را برعهده بگیرند و از بازیکنان لیگ و جوان هم استفاده کردیم. آنها در این مسابقات نمیتوانستند معجزه کنند و فقط مسیر چیریچ سرمربی تیم ملی را در پیش گرفتند و از نظر روانی به تیم کمک کردند.
رضوانی به مشکل کمبود بودجه اشاره کرد و افزود:
بودجه دریافتی سال گذشته ما از وزارت ورزش و جوانان 7 میلیارد تومان بود و اگر فدراسیون جهانی به ما کمک نمیکرد و پول هتل ما را در بانکوک و سنگاپور نمیداد، نمیتوانستیم تیم واترپلو را اعزام کنیم. بودجه شنا به عنوان ورزشی که در دین اسلام توصیه شده و همچنین به عنوان ورزشی که میتواند به جایگاه کشور کمک کند، در حد 2 سفر تیم ملی واترپلو است.
وی درباره برنامههای سال 1402 فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو گفت:
در سال 1402 باید ببینیم تصمیم و سیاست وزارت ورزش درباره ورزش پایه شنا چیست. ما قطعا در شنا نیاز به دانش روز دنیا داریم. حمیدرضا مبرز که از قهرمانها و شناگران المپیکی کشورمون است، قبول کرده به عنوان مشاور در کنار تیم ملی باشد. وی دو شناگر المپیکی داشته که به معنای این است که به دانش روز دنیا آگاهی دارد.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در اختیار بودن استخرهای هیاتهای استانی را جزو موارد مهم ارزیابی کرد و افزود:
استخر در اختیار هیاتها، یکی از واجبات در وزارت ورزش و جوانان است و باید این اتفاق رخ بدهد. توسعه ورزش همگانی، پیدا کردن قهرمان و آماده کردن بچهها برای همه رشتهها برای ما بسیار مهم است.
وی به یکی از برنامههای مهم امسال یعنی شرکت در لیگ جهانی اشاره کرد و به تسنیم گفت:
برای شرکت در مسابقات لیگ جهانی اعلام آمادگی کردهایم که اگر نرویم، ورزشمان جریمه میشود. ما همچنین باید در مسابقات زیر 20 سال شرکت کنیم. پیگیر برگزاری اردو در چین برای شیرجهروها هستیم که مقدماتش را برای شرکت در اردوی یک ماه تا 45 روز فراهم کردهایم، اما هزینهبَر است.
رضوانی در پایان تاکید کرد:
اگر از همین امروز در شنا سرمایهگذاری کنیم، 10 سال کار داریم.