دارنده مدال برنز المپیک پکن و طلای جهانی گوانگژو در کشتی آزاد اعتقاد دارد شکست کایل اسنایدر سخت نیست.
به گزارش طرفداری، با محرومیت عبدالرشید سعدالله اف، کایل اسنایدر به ابرقدرت وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی آزاد تبدیل شد. اسنایدر که هشت مدال طلای جهان و المپیک را در کارنامه دارد، در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد توانست سومین طلای خود را در پیکارهای جهانی کسب کند. او برای کسب این مدال در مرحله نیمه نهایی محمدحسین محمدیان را با نتیجه ۴ بر ۲ شکست داد. محمدیان در بلگراد عنوانی بهتر از پنجمی به دست نیاورد.
شکست محمدیان برابر غول آمریکایی در حالی رقم خورد که ملیپوش کشتی ایران سال ۲۰۲۰ و در مسابقات متئو پلیکونه ایتالیا توانسته بود، قهرمان المپیک ۲۰۱۶ را ضربه فنی کند. ناکامی سالانه نمایندگان ایران برابر اسنایدر به نخستین ماههای سال ۲۰۲۳ کشیده شد. اسنایدر در صد روز گذشته کامران قاسمپور را با نتیجه ۵ بر صفر در رقابتهای جام جهانی کشتی آزاد آمریکا، امیرعلی آذرپیرا را با نتیجه سه بر صفر در زاگرب و دانیال شریعتی نیا را در رقابتهای دانکلوف بلغارستان با نتیجه ۱۴ بر ۴ شکست داده است.
شکست نمایندگان ایران برابر اسنایدر، بزرگان کشتی را به تکاپو وا داشته تا راهکاری برای متوقف کردن تانک آمریکایی ارائه کنند.
سید مراد محمدی در این خصوص اظهار داشت:
باید به این نکته بپردازم؛ زمانی که کشتیگیری از وزن ۸۶ به ۹۲ میرود و پس از آن نیز خود را در وزن ۹۷ کیلوگرم قرار میدهد کار بسیار سختی را در پیش گرفته است چرا که در این وزن با توجه به نبود تجربه کافی و حضور مدعیان جدی کار سختی را در پیش روی خود میبیند. قاسمپور اگر به دنبال مدال ارزشمند المپیک ۲۰۲۴ پاریس است باید با تمرینات کافی تجربه خود را افزایش دهد و این کار تنها از مسیر حضور در رویدادهای و تورنمنتهای سنگین جهانی میسر است. این آوردگاهها به طور قطع به تجربه دارنده دو مدال طلای جهانی کمک خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که مهمترین پیام شکستهای پیاپی نمایندگان ایران مقابل اسنایدر چیست، تصریح کرد:
شکست آزادکاران به علت توان جسمانی فوقالعاده اسنایدر رخ داد. دارنده مدال طلای المپیک ریو در حال حاضر با توجه به شرایط فنی موجود از فرم بدنی خوبی برخوردار است. باید آزادکاران جوان کشورمان فاکتور تقویت بنیه جسمانی را در اولویتشان قرار دهند. شکست این آزادکار دور از دسترس نیست. او یک بار در رقابت پلیکونه ایتالیا با ضربه فنی از محمد حسین محمدیان شکست خورده است.
دارنده مدال برنز المپیک ۲۰۰۸ پکن ادامه داد:
باید کشتیگیران کشورمان برای شکست اسنایدر و سعدالله اف روس خودباوری را در پیش بگیرند. کشتیگیرانی همچون دیوید تیلور، عبد الرشید سعدالله اف و حسن یزدانی کشتیگیران شش دانگی در جهان هستند و شکست دادن آنان در آوردگاههای جهانی برای هر کشتیگیری سخت و غیر ممکن است.
دارنده مدال طلای جهانی گوانگژو ۲۰۰۶ بیان کرد:
برای شکست سعداله اف با توجه به توان بالا، قدرت، سرعت و دقت او هنوز نتوانستهایم کشتیگیری را مقابل این کشتیگیر آماده کنیم که میطلبد در این خصوص فکر اساسی در پیش بگیریم.
محمدی خاطرنشان کرد:
در رقابتهای ۲۰۲۳ جهانی تمامی اوزانها بیشترین شانس را برای کسب مدال خواهند داشت ولی محتملترین گزینه برای مدالآوران در اوزان ۵۷، ۶۱ و ۶۵ خواهند بود. در خصوص کسب مدال باید این نکته را تاکید کنم شانس مدال بستگی به روز مسابقه دارد چرا که در آن روز همه چیز مشخص خواهد شد.
وی به عملکرد کشتی ایران در سال ۱۴۰۱ پرداخت و به ایرنا گفت:
به نظر من سال ۱۴۰۰ بهتر از ۱۴۰۱ بود چرا که توانستیم نتیج خوبی را به دست آوریم. سال ۱۴۰۱ میتوانستیم بهتر باشیم. با توجه به حضور کشتیگیران جوان و میتوان از حضور آنها در سالهای شاتی بهره بالایی برد. به لحاظ سنی علیرضا سرلک، رحمان عموزاد، یونس امامی، امیر حسین زارع، کامران قاسمپور نفراتی هستند که با توجه به شرایط سنی خوبی دارند میتوان روی آنها حساب بیشتری باز کرد، این نسل جوان به طور قطع تا المپیک ۲۰۲۴ پاریس به پختگی کاملی خواهند رسید.