دبیرکل فدراسیون سوارکاری ایران در خصوص برنامهای پیش روی این فدراسیون صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، وزارت ورزش روز 27 شهریور سال 1401 به صورت رسمی، سرپرستی را برای فدراسیون سوارکاری معارفه کرد که پیشتر توسط همین وزارتخانه برای حضور در انتخابات احراز صلاحیت نشد!
مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری ۲۱ خرداد 1401 برگزار و مسعود خلیلی با کسب ۴۵ رای از ۴۷ رای به مدت چهار سال در قامت رییس ابقا شد. محمود حیدری نیز متقاضی شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون بود ولی هم کمیته بدوی و هم کمیته تجدید نظر در وزارت ورزش، صلاحیت او را تایید نکردند. وزارت ورزش سه ماه بعد در اقدامی غیرمنتظره و البته عجیب، رای به برکناری رییس قانونی فدراسیون داد و فردی که خودش تایید صلاحیت نکرده بود را به عنوان سرپرست برگزید.
در ادامه قرار شد مجمع فوق العاده انتخابات فدراسیون سوارکاری با دستور تجدید انتخابات، روز ۱۶ مهر 1401 برگزار و سوم آبان نیز انتخابات جدید برگزار شود اما این اتفاق رخ نداد. با شکایت مسعود خلیلی از وزارت ورزش و جوانان، دیوان عدالت اداری دستور موقتی مبنی بر توقف اجرای ابلاغیه با موضوع انتصاب سرپرست فدراسیون سوارکاری صادر کرد. ۲۳ شهریور سال 1401، محمود حیدری از سوی وزیر ورزش به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری معرفی شد اما طولی نکشید که پس از شکایت مسعود خلیلی از وزارت ورزش و جوانان و دستور موقت دیوان عدالت اداری مبنی بر توقف اجرای ابلاغیه با موضوع انتصاب سرپرست فدراسیون سوارکاری، وزیر ورزش و جوانان ۱۵ آذر در حکمی رضا زندی خواری را به عنوان سرپرست جدید فدراسیون سوارکاری منصوب کرد.
این فدراسیون، یکی از رشتههای حاضر در بازیهای نوروز هم بوده و حالا دبیرکل فدراسیون از تلاش برای گسترش این رشته میان مردم صحبت کرده است.
مصطفی دهدشتی در خصوص مسابقات سوارکاری جام نوروزگاه اظهار داشت:
ما مسابقات متعددی را برگزار کردیم و همانطور که میدانید مسابقات ما به صورت تجمیعی مردان و زنان برگزار میشود. امسال با همکاری نهادهایی مثل وزارت ورزش و جوانان، گردشگری و امور زنان نهاد ریاست جمهوری مسابقاتی برای زنان تحت عنوان رقابتهای نوروزگاه برگزار شد که مسابقات سوارکاری هم جزو این مسابقات بود. جمعا ۶ هزار دلار جایزه برای رقابتهای نوروزگاه در نظر گرفتیم. ۱۹ کشور برای این مسابقات بین المللی دعوت کردیم و ۹ کشور اعلام آمادگی کردند اما به علت کمبود زمان خیلی از کشورها نتوانستند حضور پیدا کنند. قطعا این مسئله را در سال آینده پیگیری بهتری میکنیم تا رقابت پرشورتری داشته باشیم.
وی ادامه داد:
تمام استانداردهای روز دنیا را رعایت میکنیم و تجهیزات و شرایط ما آنقدر آماده است که بتوانیم میزبانی مسابقات مختلف را قبول کنیم. برای آن برنامههایی نیز داریم و در سال ۲۰۲۳ میزبانی مسابقاتی انتخابی جهانی را خواهیم داشت. با کمک فدراسیون جهانی با ۶ کشور تایلند، کره، ازبکستان، روسیه، فلسطین و قطر رایزنی انجام شده و به زودی مسابقات دو جانبه ما آغاز میشود.
دبیرکل فدراسیون سوارکاری با اشاره به هزینههای بالای خرید اسب عنوان کرد:
واقعا سوارکاری مخصوص پولدارها نیست زیرا برای سوارکاری لزوما نیازمند خرید اسب نیستید. هر ورزشی در مرحله قهرمانی پرهزینه است اما نباید این هزینه بالا را با سطح پایین رشتههای ورزشی مقایسه کرد. باشگاههای سوارکاری بین ساعتی ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بابت اجازه اسب با زین و استاد و سایر تجهیزات دریافت میکنند و برای این ورزش لازم نیست هر کسی یک اسب بخرد بلکه به راحتی آموزش میبیند. سوارکاری رشته دینی و بومی ما است و ایرانیها از دیرباز در این رشته تبحر خاصی داشتند و انتظار میرود سایر ارگانها و نهادها نیز پشت این رشته باشند و به گسترش آن کمک کنند.
وی افزود:
این صنعت جای کار بسیار زیادی دارد. ما به مسابقات اسب ایرانی بهای زیادی میدهیم و جوایز آن را افزایش دادهایم. خواهان اسبهای ایرانی در دنیا بسیار زیاد است و وقتی بتوانیم بازار اسبهای ایرانی را در دنیا درست کنیم، میتوانیم از پتانسیل بالای کشور استفاده کنیم و برنامه درستی را پیش ببریم تا واقعا از تولیدکنندهها و این رشته و این صنعت پشتیبانی کنیم. ما اسبهای زیادی در کشور داریم و به خودی خود هم یک فرصت است هم تهدید.
دهدشتی در خصوص برنامههای جدید فدراسیون سوارکاری برای همگانی کردن سوارکاری گفت:
خیلیها به طبیعت میروند و با ماشینها و موتورهای مخصوص به گشت و گذار میپردازند اما ما قصد داریم برنامههایی مثل کویرگردی و جنگل گردی با اسب را در کشور راهاندازی کنیم تا مردم بیشتر با این رشته خو بگیرند و به سمت آن جذب شوند. در حال هماهنگی با سازمان گردشگری و میراث فرهنگی هستیم تا هر چه زودتر این مورد در کشور راه اندازی شود.
وی با تاکید بر حمایت از تجهیزات سوارکاری تولید داخل خاطرنشان کرد:
ما چند تولیدکننده داخلی داریم اما کیفیت آنها با رقبای خارجی یکسان نیست. زینهای بسیار خوبی تولید میکنیم اما با استانداردهای دنیا فاصله داریم و با این حال باز هم حمایت از تولید کنندگان داخلی را ادامه میدهیم تا بتوانیم هر روز شاهد پیشرفت تولید ایرانی و گسترش آن باشیم. من مطمئنم اگر بتوانیم دست به دست هم دهیم و همچنان پشتوانه این تولیدکنندگان باشیم، در چند سال آینده میتوانند با تمام برندهای خارجی رقابت کنند ولی فعلا متاسفانه اکثر لوازم ما وارداتی است.
دبیرکل فدراسیون سوارکاری با اشاره به اینکه در حال حاضر این فدراسیون در آرامش است، عنوان کرد:
سرپرست فدراسیون در این مدت تلاش زیادی داشته است و واقعا به صورت شبانه روزی در فدراسیون کار میکنیم. برای سال ۱۴۰۲ توانستیم ۱۹ جام را برنامهریزی کنیم و برنامههای بسیار زیاد آموزشی و بین المللی در تقویم فدراسیون نوشته شده است. میخواهیم در سال جدید انتخابات فدراسیون را برگزار کنیم اما سرپرست فعلی خیلی علاقهای به ماندن در این مسند و کاندیداتوری در انتخابات ندارد. قرار شد که کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس به مسائل فدراسیون ورود کند و گزارش برای طرح در صحن علنی آماده شود. کمی کار ما سخت شده بود و این مسئله در دست ما هم نبوده ولی به زودی نتایج مشخص و اعلام میشود.
دهدشتی وضعیت خانواده سوارکاری، به خصوص ملیپوشان را بدون دغدغه مالی ندانست و به ایرنا گفت:
متاسفانه مشکلات مالی وجود دارد. ما در اعزامها برای تامین ارز دچار مشکل هستیم اما حمایت وزارت ورزش ما را امیدوار کرده است که مشکلی در برنامههای سال جدید نداشته باشیم. بودجه فدراسیون اصلا کفاف هزینههای فدراسیون را نمیدهد و ما با حامیان مالی میتوانیم برنامهها را جلو ببریم و خیلی وقتها نیز شرمنده باشگاهها میشویم. اما این مسئله باعث نمیشود که خانواده سوارکاری کوچک شود.