به گزارش طرفداری، محسن رضوانی از آغاز حضور در فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو گفت و به موارد مختلفی اشاره کرد؛ از ماجرای رفع تعلیق شنا ایران که به سالها قبل باز میگردد، وضعیت شنا، شیرجه و واترپلو ایران طی ۱۰ سال گذشته و نوع نگاه کشورهای توسعه یافته به این سه رشته، بودجه اندک فدراسیون، تشریح وضعیت شنا و واترپلو ایران برای حضور در بازیهای آسیایی چین و المپیک پاریس، برنامه فدراسیون برای تعیین سرمربی تیمهای ملی شنا، شیرجه و واترپلو، وضعیت تجهیزات مورد نیاز رشته شیرجه همچون دایو، شرایط شنا زنان تا محدودیت شنا ایران در استفاده از استخرها در استانهای مختلف کشور. او همچنین در مورد کسب مدال نقره واترپلو در قهرمانی آسیا پس از 28 سال صحبت کرد.
محسن رضوانی در ابتدا اظهار داشت:
ابتدا بنده به عنوان دبیر فدراسیون شنا فعالیت میکردم و در نهایت به عنوان سرپرست فدراسیون انتخاب شدم و شرایط به گونه ای پیش رفت که با برگزاری انتخابات تعلیق رفع شد. اگر به خاطر داشته باشید حسین المسلم در سفری یک روزه به ایران آمد و موضوع تعلیق فدراسیون شنا در هیات رییسه فدراسیون جهانی شنا (فینا) حل شد. باید بدانیم که فدراسیون شنا از جمله فدراسیون هایی است که اساسنامه مستقل دارد و مطابق با موازین داخلی و شرایط کشور، کار خود را پیش میبرد.
وی افزود:
نظر کنفدراسیون شنا آسیا، شورای المپیک آسیا و فدراسیون جهانی شنا این بود که فردی از بیرون فدراسیون شنا پس از عزل یا استعفای رییس فدراسیون، سرپرستی آن را بر عهده نگیرد و اشخاص مختلفی از جمله هیات رییسه یا دبیر به عنوان سرپرست فدراسیون انتخاب شوند. در عین حال ارتباطی که بین بنده و خانواده شنا به دلیل سابقهای که در ورزش داشتم، وجود داشت به طور حتم به مسئله رفع تعلیق کمک کرد و نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم. در نهایت دبیر فدراسیون به عنوان سرپرست موقت فدراسیون تا زمان برگزاری مجمع انتخاباتی، انتخاب شد و خوشبختانه کار پیشرفت.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو تصریح کرد:
بنده چون به شخصه در رشته شنا و و اترپلو فعالیت میکردم باید به مسائل واقعی اشاره و وضعیت شنا ایران را واقعبینانه بررسی کنم. اینکه عنوان میشود چرا بعد از ۱۰ سال مدال جهانی، آسیایی و المپیکی در شنای ایران کسب نکردهاید باید بگویم چنین موضوعی یک قصه است. شنا از حالت ورزش خارج است و همانند راه رفتن انسان باید شرایط کشور به گونهای باشد که تمامی نوجوانان و جوانان شنا کردن را بیاموزند.
رضوانی خاطرنشان کرد:
در ورزش شنا مهمترین مسئله، فضای شنا کردن است و باید از شرایطی برخوردار باشیم که کودکان بتوانند در محیطی مناسب شنا کنند. اینکه صرفا بگوییم یک شناگر ۲ تا ۳ جلسه در هفته شنا کند، کافی نیست و نمیتوانیم به نتیجه مطلوبی دست یابیم و موفقیت حاصل نمیشود. باید در تمامی استانهای کشور هر یک از هیئتهای استانی شنا، دارای یک استخر باشند که بتوانند به خوبی فعالیت کنند. در حال حاضر صرفا حدود ۴ هیات استانی کشور دارای استخر هستند، علت آن هم قانون ماده ۴۴ بخش خصوصی است و برای بخش خصوصی نیز، پررنگترین نقطه برای درآمدزایی، استخر است. آنها استخر را در اختیار میگیرند و شیره وجودی استخر را میکشند و مخروبه تحویل میدهند و مجددا درآمد به دست آمده باید صرف هزینه و حل مشکلات استخر شود.
وی افزود:
متاسفانه هر دوره که المپیک یا بازیهای آسیایی به اتمام میرسد از همه مسائل با خبر هستیم و حرفهای بسیاری را مطرح میکنیم اما مجددا با گذشت زمان همه چیز به دست فراموشی سپرده میشود تا این که دوباره در آستانه آن رویداد ورزشی مهم بیدار شویم. در آستانه مسابقات نیز رشتههایی مدنظر قرار میگیرند که قدرت رقابت دارند و متاسفانه در مورد ورزشهایی که باید مورد توجه قرار گیرند، برنامهریزی صورت نمیگیرد.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو تاکید کرد:
شناگر آمریکایی کائلب درسل، ستاره سرعتی آمریکا در المپیک توکیو توانست ۵ مدال طلا کسب کرد و یک شناگر زن مجارستانی توانست ۳ مدال طلا کسب کند. با خود فکر می کنم که اگر یک نفر بیاید و به بنده به عنوان رییس فدراسیون شنا بگوید یک برنامه ریزی مدون داشته باش و حمایت هم خواهید شد ۱۰ سال دیگر یک شناگر را تربیت کنید که بتواند ۵ مدال طلای المپیک کسب کند. چه زمانی به این نگرش خواهیم رسید؟ بنده زمانی که با روسای هیات های استانی صحبت می کنم از طرح کردن قرار گرفتن استخر در اختیار هیات های استانی خجالت می کشم. به نقطه ای رسیده ایم که می گویم من از فردراسیون بروم تا فرد دیگری جایگزینم شود و با انرژی بیشتر کار را پیش ببرد و بنده هم کمک خواهم کرد. دوستان می گویند این حرف را نزن اما من رک هستم. تا زمانی که استخر نباشد نمی توان کاری کرد. نمیتوان بدون استخر فعالیت ها را پیش برد. استخرها باید استاندارد شود و از استخرهای ۵۰ و ۲۵ متر برخوردار باشیم. استخری ساخته شده که ۳۳ متر است، شما در این استخر چه کاری می خواهید انجام دهید؟
رضوانی عنوان کرد:
شنا رشته بسیار حساسی است، شناگرهای خوب دنیا در پر قو قرار گرفته اند و کاملا مراقب آن ها هستند. بروید و ببینید در رقابت های المپیک چند نفر تیم ملی شنای آمریکا را همراهی می کنند. از روانکاو و ماساژور گرفته تا سایر کادر و ما با آن ها فاصله داریم. ۳ مربی مایکل فلپس را در المپیک ریو همراهی میکردند. ما نمیتوانیم شنا را با رشتههای دیگری مقایسه کنیم، دو و میدانی نیز به همین شکل است و مسئولان ما اگر قصد دارند در ورزش موفق باشیم باید به رشته های شنا و دوومیدانی توجه ویژه داشت.
وی در خصوص اینکه چرا تیمداری و باشگاهداری در رشته های آبی توسعه نیافته است، به ایسنا گفت:
چرا قانونگذاری نمیکنیم تا فردی که در ورزش هزینه میکند درصدی تخفیف مالیاتی تعلق گیرد. همچنین ۱۶ تیم در لیگ برتر فوتبال داریم، چرا تیم های دولتی را موظف نمیکنیم تا هر یک از آن ها، رشتههای ورزشی مشخصی را سرمایهگذاری کنند. باید از طرف دولت در این رابطه قانونگذاری شود، این اتفاق در دسترس است. به طور مثال قرارداد یک مربی فوتبال ۲۷ میلیارد تومان است و بودجه یک فدراسیون ۸ میلیارد تومان. چنین چیزی چگونه قابل درک است؟ یک تیم واترپلو در لیگ برتر یک میلیارد هزینه دارد و باید تیم های فوتبال را موظف کنیم تا در رشته واترپلو و رشتههای دیگر نیز تیمداری کنند. یک حلقه گشده در ورزش داریم که نمی توانیم نامی برای آن متصور شویم.
رییس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در پاسخ به این سوا لکه وضعیت را در حوزه شنا زنان چگونه ارزیابی میکند، تصریح کرد:
خوشبختانه در حال حاضر دارای لیگ واترپلو زنان هستیم. آنچه مدنظر ما است فقط و فقط در ایران میتوانیم برگزار کنیم. در سایر کشورها مسائلی وجود دارد که مورد تایید ما نیست. قصد داشتیم مسابقاتی را تحت عنوان نوروزگاه برگزار کنیم که با استقبال مواجه نشد اما امیدوار هستیم که بتوانیم در کشور انگیزه را ایجاد کنیم. از جمله آخرین مسابقاتی که به صورت رسمی برگزار شد مسابقات کشورهای اسلامی در سال ۸۴ بود. در عین حال باید بدانیم در کشورهایی مانند عربستان فضا به زنان داده نمیشود و در کشوری مانند کویت شرایط به گونه دیگری است و شناگران آنها در مسابقات جهانی حضور دارند. چند سال قبل نیز مسابقات بینالمللی تبریز را برگزار کردیم که با حضور کشورهای آذربایجان، ارمنستان، عراق و سوریه برگزار شد. در مجموع با مسئله پیچیدهای در این خصوص مواجه هستیم و باید تمامی جوانب مدنظر قرار گیرد.