ترک های خراسان : ترکی خراسانی غالباً در شمال استان خراسان بزرگ، ناحیه مرزی کشور ترکمنستان و قسمتی از نواحی مرکزی خراسان کاربرد دارد.
محدوه پراکندگی ترک های خراسان از طرف غرب به شرق از آزاد شهر، رامیان، علی آباد شروع می شود و در خراسان بزرگ تا مرز افغانستان ادامه دارد و از شمال به جنوب از مرز تورکمنستان شروع و در استان های خراسان تا کناره های کویر ادامه می یابد.
مهمترین مناطق ترک نشین در خراسان عبارتند از :
بجنورد، شیروان، فاروج، قوچان، درگز، کلات، اسفراین، سبزوار، نیشابور، سرولایت، جوین، جغتای، نقاب و روستاهای تابعه، … و ترکان مهاجراز نقاط دیگر که در مشهد (اعم از خراسانی، آذربایجانی) ساکن هستند.
گرگان امروز را دیگر نمی توان شهر ترک نشین دانست، اما بخشی از مردم گرگان نیز تورک خوراسان هستند.
نیشابور و سبزوار شهرها فارس و ترک قاطی و روستاهای دو شهر اکثرا تورک خوراسان هستند.
بخشی از مردم سمنان در مرزهای سمنان با خراسان های رضوی و شمالی نیز ترک خراسان هستند.
تقریبا از هر سه خانواده ترک های شیروانی و بجنوردی و قوچانی و … یک یا دو نفر در مشهد زندگی می کنند و با توجه به ترک های دیگر نقاط مقیم در مشهد نیز می توان تناسب بست که چقدر از مردم مشهد از شهر های تورک نشین خوراسان هستند.
جغتای، جوین و بخشی از مردم تورکمنستان و برای نمونه فیروزه، باقر و…. در عشق آباد نیز ترک خوراسان هستند.
یک گزارشگر ARTE (تلویزیون مشترک فرانسه و آلمان) گزارشی از کرج تهیه کرده بود و این گزارش نشان می داد که بخش بزرگی از مردم کرج تورک خراسان هستند و تحقیقات یک خبرنگار جمهوری آذربایجان نیز نشان می دهد که بخش بزرگی از مردم کرج تورک خراسان می باشند.