بانوی ملی پوش قایقرانی تاکید کرد پول قرارداد آنها به اندازه حقوق یک سال کارگران هم نیست.
به گزارش طرفداری، کسب تنها سهمیه قایقرانی ایران در المپیک 2016 ریو، کسب مدال برنز در مسابقات آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون و مدال برنز قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۶ گوشهای از مهمترین مدالها و افتخارات مهسا جاور است.
او جاور که چهار سال از ورزش قهرمانی فاصله گرفت، بازگشت قدرتمندی به قایقرانی داشت. جاور در مسابقات آسیایی سال گذشته شرکت کرد و مدال طلا را بر گردن آویخت. او در مسابقات قهرمانی روئینگ جهان در بخش D قهرمان شد و همچنین توانست قهرمان روئینگ تک نفره سنگین وزن زنان ایران شود.
این قایقران قصد دارد حضور درخشانی در المپیک 2024 پاریس داشته باشد. او در سالیان گذشته مادر هم شده و انگیز و قدرت زیادی از دختر خود می گیرد.
مهسا جاور در خصوص بازگشت دوباره به قایقرانی اظهار داشت:
یک سری اتفاقات و دلایل شخصی و اردویی بود که هر دو با هم باعث شد من چهار سالی از ورزش قهرمانی فاصله بگیرم. دلیل خاص دیگری نداشت. اکنون یک و نیم سال است که برگشتهام و در حال تمرین هستم، موفق شدم در قهرمانی آسیا مدال طلا کسب کنم. حالا خودم را برای مسابقات آسیایی آماده می کنم و بعد از آن برنامه خیلی خوبی برای المپیک داریم. انشاءالله این فرصت پیش بیاید که دوباره در المپیک حضور پیدا کنم و این بار نتیجه بهتری بگیرم. زمانی که نبودم مشغول تمرینات خودم بودم.
وی در خصوص امکانات رشته روئینگ گفت:
امکانات و شرایط که نسبت به گذشته تغییر نکرده و بهتر هم نشده است. در سال های گذشته همواره جوایز مدال آوران پرداخت نمی شد یا اینکه آنقدر دیر پرداخت می شد که از ارزش آن کاسته می شد. در این شرایط اقتصادی که خانم های ورزشکار با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم می کنند تنها منبع درآمد آنها مدال هایشان و جوایزی است که پرداخت می شود. وقتی این جوایز پرداخت نمی شود مشکل ایجاد می شود و ورزشکاران در پرداخت هزینه های خود با مشکل مواجه می شوند.
بانوی ملی پوش قایقرانی درباره قهرمانی در لیگ زنان ایران تصریح کرد:
ما دو سال است که این مسابقات را در ایران برگزار می کنیم. می شود گفت شروعش خیلی خوب است. همین که شروع شده راضی کننده است. به هر حال این منبع درآمدی برای ورزشکاران می شود و تنها راه درآمد ورزشکار است. البته متاسفانه قرارداد های ما هنوز بسیار پایین است؛ یعنی آن امکانات و پتانسیل واقعی به همین دلیل دیده نمی شود. اسپانسرها بسیار کم شده اند و بودجه ای که برای قایقرانی می آید بسیار ناچیز و پایین است. امیدوار هستیم این روند کمی تغییر کند و قایقرانی جزو رشته هایی باشد که بچه هایش حداقل یک درآمد متوسطی داشته باشند.
جاور خاطرنشان کرد:
قراردادهای سال گذشته هنوز هم واریز نشده است. شاید باورتان نشود ولی مبلغ قرارداد یک سال ما از دستمزد سالانه یک کارمند هم کمتر است و حتی هزینه مکمل ها هم نمی شود. با اینکه رشته ما المپیکی است و بچه ها رزومه و کارنامه قوی دارند اما متاسفانه قراردادها بسیار پایین است. یکی از دلایل اینکه اسپانسرها جذب رشته ما نمی شوند این است که از نظر رسانه ای بسیار ضعیف هستیم. واقعا هر کسی به صورت حرفه ای در قایقرانی فعالیت می کند از جیب هزینه می کند چون درآمد ما همانطور که گفتم حتی هزینه مکمل هایمان را هم نمی دهد، به همین خاطر گاهی مجبور می شویم در مصرف مکمل ها هم صرفه جویی کنیم. در سال های اخیر نفرات بااستعدادی در قایقرانی بودند که چون از پس هزینه ها برنمی آمدند و مجبور شدند این رشته را کنار بگذارند.
وی در مقایسه قایقرانی با سایر رشته ها تاکید کرد:
بحث فوتبال جدا است اما وقتی با دوستانم در رشته هایی مثل والیبال، بسکتبال و کبدی صحبت می کنم، می بینم چقدر بین قراردادهای ما با سایر رشته ها فاصله است. البته ما مسئله تجهیزات نداریم چون قایق و پارو؛ همه از طرف فدراسیون است. شخص هزینه زیادی نمی کند و به همین دلیل قایقرانی جزو رشته هایی است که خیلی هزینهبر نیست اما بالاخره باید زندگی ورزشکار تامین شود.
بانوی ملی پوش قایقرانی با تاکید بر اینکه نگاه مادی به ورزش ندارد، عنوان کرد:
اگر قرار بود نگاه مادی به روئینگ داشته باشم باید سال ها پیش این رشته را رها می کردم. هرکسی در رشته روئینگ فعالیت می کند عاشق این رشته است و علاقه زیادی دارد وگرنه فعالیت حرفه ای در این رشته از نظر مالی نفعی ندارد. در واقع ما برای پول مسابقه نمی دهیم اما اکنون وضعیت به گونه ای است که شرایط بد مالی می تواند همه چیز را تحت تاثیر قرار دهد. همین حالا ما روئینگی ها آنقدر آماده هستیم که تغییر رشته هم بدهیم و در ورزش دیگری مشغول شویم. رشته روئینگ رشته ای مدال آور است و پتانسیل آن را دارد که 10، 15 مدال در مسابقات آسیایی بیاورد. امیدوارم توجه بیشتری به رشته ما بشود تا بتوانیم با تمرکز بیشتری تمرین کنیم.
جاور در پایان به منیبان گفت:
امیدوارم بتوانم در مسابقات آسیایی مدال بیاورم و تیم هم به مسابقات جهانی اعزام شود. برای مردم ایران هم که شرایط سختی دارند و حال دلهایشان خوب نیست امیدوارم روزهای خوب فرا برسد و هر روز با یک خبر خوب از خواب بیدار شویم.