بررسی ورزش ایران در سالی کهنه از قاب تاریخ سازان خواندنی است.
به گزارش طرفداری؛ ووشو رشته سنتی چینیهاست. ابرقدرت ورزش دنیا که در نهادهای قدرت ورزشی دنیا دست پری دارد و از همین رو توانسته رشته ورزشی سنتی خود را بین المللی کند. چشم بادامیها حتی برای جهانی شدن این رشته کم از کار نگذاشتند و در المپیک بیجینگ ۲۰۰۸ این رشته را به عنوان رشته میهمان در فستیوال ۵ حلقهای جا زدند تا ووشو با ویترین المپیک برای خود جایگاه ویژهای پیدا کرده و کشورهای اروپایی و غربی بر روی ووشو سرمایه گذاری کنند.
با این وجود روزی که چینیها برای جهانی شدن و بین المللی شدن ووشو تلاش میکردند هرگز به مخیله آنها خطور نمیکرد که روزگاری در ووشو کشوری بتواند روی دست آنها بلند شده و به سیطره ابدی چشم بادامی ها بر رشته سنتی خودشان پایان دهد. شاید اگر آنها حتی یک درصد چنین احتمالی را میدادند، هرگز به فکر جهانی کردن ووشو نمیافتادند که سیطره آنها بر رشته سنتیشان همیشگی و ابدی باشد.
هیمنه چشم بادامیها بر ووشو اما مدتهاست توسط ایران به چالش سخت کشیده شده. رشتهای که در ایران نسبت به سایر رشتههای رزمی نظیر تکواندو، بوکس، کاراته و جودو قدمت بسیار کمتری دارد اما با یک برنامه ریزی درست و اصولی و ریل گذاری دقیق توانسته از بقیه رشتههای رزمی پیشی گرفته و بدل به پرمدالترین رشته رزمی شود. ووشوکاران در هر تورنمنت و رویدادی که پا میگذارند با یک چمدان مدال بازمیگردند و کرور کرور طلا و نقره دستاورد آنهاست. ووشو در مسیر پیشرفت و موفقیت حتی از چشم بادامیها هم پیشی گرفته و توانسته خاستگاه این رشته را پشت سر بگذارد. اتفاقی که نخستین بار چند سال پیش در رقابتهای جهانی رخ داد و تیم ووشو ایران شگفتی آفرید و توانست چین را پشت سر بگذارد.
امسال اما این قصه به شکل جذابتری روایت شد. به گونهای که خود چینیها به عنوان صاحب این رشته به احترام ایران کلاه از سر برداشتند. قهرمانی ووشو ایران در رقابتهای جوانان جهان به اندازهای باصلابت و مقتدرانه بود که همه چشمها را خیره کرد.
هشتمین دوره مسابقات ووشو قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان آذرماه در شهر تانگرانگ اندونزی برگزار شد و تیم ووشو ایران کسب 13 طلا، 5 نقره و 5 برنز مقتدرانه بر بام دنیا ایستاد. جوانان ووشو ایران با یک عملکرد درخشان و کسب 23 مدال رنگارنگ همه رقبا از جمله چین مدعی را با فاصله جا گذاشته و قهرمان شدند. چین با 15 مدال شامل 10 طلا، 3 نقره و 2 برنز و فاصلهای بعید از تیم ایران دوم شد و اندونزی میزبان با کسب 17 مدال شامل 10 طلا، 2 نقره و 5 برنز در جایگاه سوم ایستاد. در این پیکارها 23 کشور جهان موفق به کسب مدال شدند و همین کسب ۲۳ مدال توسط ووشوکاران ایران را باارزشتر جلوه میدهد.
قهرمانی جوانان ووشو ایران بار دیگر ثابت کرد که ووشو ایران مدتهاست از خاستگاه این رشته عبور کرده و قهرمانی جهان دیگر یک اتفاق و یک جرقه نیست. ووشو ایران حالا تیم شماره یک دنیاست، بالاتر از چین و بقیه رقبا.