یکی از بازیگرانی که میتواند لقب بازیگر همه فن حریف را یدک بکشد رابین ویلیامز است؛ بازیگری که در طیف های گوناگونی نقش آفرینی کرده است و توانسته توانایی های خودش را در چالش های مختلفی بیازماید. تخصص اصلی او بازی در فیلم های طنز بود و بدون شک وی یکی از بهترین کمدین های تاریخ است. در عین حال ویلیامز بخوبی میدانست که برای ماندگارتر شدن باید در ژانرهای دیگر هم درخشید و ایفای نقش های متنوع و متفاوتی داشت. در این مطلب ابتدا نگاهی داریم به توانمندی های ویلیامز در بازیگری و سپس به سراغ معرفی ۷ فیلم برتر ایشان خواهیم رفت.
توانمندی ها و ویژگی های مثبت رابین ویلیامز در بازیگری
رابین ویلیامز، هم نقش شخصیت های پرشور برون گرا را بخوبی ایفا میکرد و هم در نقش کاراکترهای درونگرا و متفکر ایفای نقش های ماندگاری داشت. وی در کمدی هایش با خلاقیت و توانمندی بالایش در خلق لحظات شاد برای سایر کاراکترها شور و حرارت بالایی به فیلم تزریق میکرد. تلاش او در کمدی هایش به خوب کردن حال کاراکترها با انجام کارهای بامزه و خنده دار بود. ویلیامز در عین پرشور و پرحرارت بودن، بسیار به اندازه بازی میکرد و اجازه نمیداد فیلم از حد خود خارج شود. او علاوه بر بارطنز فیلم، به درام فیلم و موضوع اصلی آن نیز توجه ویژه ای داشت. او در تغییر حالت صدایش بسیار ماهر بود و هم چنین میتوانست صدای افراد گوناگون از جمله زن ها را در بیاورد و مخاطب را بخنداند. در نقش شخصیت های درونگرا در درام هایش هم بازی های باورپذیر و زیرپوستی را همواره به نمایش میگذاشت و بخوبی خودش را با نقش و ویژگی های آن وفق میداد. بهترین فیلم های ویلیامز هم در ژانر درام هستند. بدین ترتیب وی در کمدی هایش پرشورتر و در درام هایش خونسردتر ظاهر میشد. با اینحال نهایتا رابین ویلیامز وظیفه انجام یک کار را در اکثر فیلم هایش چه درام و چه کمدی داشت:
نگرش متفاوت به مسائل و تلاش برای ایجاد انسانی ترین شرایط برای جهان اطراف
انگار او خلق شده بود تا بازیگر شود و در فیلم هایش سیستم حاکم بر جهان در زمینه های مختلف از جمله آموزشی و پزشکی را نقد کند و به دنبال خلق سیستمی عاطفی تر و انسانی تر باشد.
با اینحال ویلیامز در یک مورد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، تجربه بازی در ژانر جنایی و در نقش یک انسان بدکاره را نیز دارد و نشان داده که برای ایفای هر نقشی حتی نقش منفی آمادگی کامل دارد.
بطور کلی کمتر بازیگری مثل ویلیامز میتواند طوری متفاوت و خاص باشد که در هر فیلم ایفای نقشی متفاوت با ایفای نقش قبلی داشته باشد. ویلیامز در قالب های مختلفی خود را به چالش کشیده است.
در ادامه مطلب به سراغ معرفی ۷ فیلم برتر رابین ویلیامز خواهیم رفت.
نکته: فهرست فیلم های رابین ویلیامز دارای رتبه بندی و توضیحات مربوط به هر فیلم خواهد بود.
۷- فیلم سینمایی Good morning Vietnam
صبح بخیر، ویتنام؛ فیلمی به گارگردانی بری لینسون، محصول ایالات متحده آمریکا است. رابین ویلیامز در این کمدی جنگی نقش یک افسر ارتش آمریکا را بازی میکند که به تازگی به ویتنام رفته و آنجا به جای عمل به سخنان فرماندهان ارتش، به تقلیدصدا و گویندگی طنز در رادیو میپردازد. ویلیامز در عین حال که در این فیلم به دنبال شاد کردن انسان ها صرف نظر از ملیتشان ( طوریکه با ویتنامی ها هم رفتار انسانی دارد) است، وظیفه انسانی و اصلی خود که جنگیدن برای حق است را هم فراموش نمیکند و در صورتیکه ارتش آمریکا کارهای خصمانه انجام دهد تلاش میکند با استفاده از تریبون خود درباره شان افشاگری کند؛ کاری که خشم فرماندهان ارتش را برمی انگیزد. صبح بخیر ویتنام را میشود یک کمدی کوچک ضدجنگ دانست.
۶- فیلم سینمایی Mrs dubtfire
خانوم دوات فایر؛ فیلمی به کارگردانی کریس کلمبوس، در ژانر درام- کمدی است. اوج نبوغ ویلیامز در کمدی را در این فیلم میتوان دید؛ جاییکه او همزمان نقش یک مرد احساسی و یک پیرزن بانمک را بازی میکند. خلاصه داستان این فیلم بدین شرح است:
پس از جدایی یک زوج از یکدیگر وقتی پدر بچه ها دیگر اجازه ندارد مثل سابق در کنار بچه هایش باشد، در شرایطی که همسرش به یک خدمتکار برای خانه نیاز دارد، خودش را به شکل یک پیرزن درمی آورد و وارد خانه همسرش میشود.
۵- فیلم سینمایی insomnia
بی خوابی؛ فیلمی به کارگردانی کریستوفر نولان، در ژانر روانشناختی- جنایی است. داستان درباره تحقیقات یک پلیس ( با بازی آلپاچینو ) درباره قتل یک دختر ۱۷ ساله است. رابین ویلیامز در این فیلم در نقش یک قاتل روانی و مرموز بازی کرده است و این همان متفاوت ترین نقش آفرینی اوست؛ بازی در نقش منفی فیلم که کمتر کسی از ویلیامز انسان دوست فیلم های قبلی انتظارش را داشت. بازی های فوق العاده آلپاچینو و رابین ویلیامز نقاط قوت اصلی فیلم هستند.
زنده یاد جلال مقامی دوبلور رابین ویلیامز در این فیلم بود.
۴- فیلم سینمایی Patch Adams
پچ آدامز؛ فیلمی رمانتیک و دلنشین به کارگردانی تام شادیاک است. یکی از زیباترین نقش آفرینی های رابین ویلیامز، در این فیلم درام- کمدی رقم خورده است؛ جاییکه او با نبوغ بالا و استعداد طنازی معرکه اش لحظات به یادماندنی را برای کاراکترهای دیگر خلق کرده است. ویلیامز در این فیلم نقش مردی را بازی میکند که ابتدا به بیمارستانی روانی میرود و وقتی آنجا وضعیت بیماران را میبیند، تصمیم میگیرد که به دانشگاه رفته و رشته پزشکی را آموزش ببیند تا به بیماران کمک کند. با اینحال خلاف اکثر پزشکان دیگر موجود در سیستم نظام پزشکی کشور، ویلیامز بیشتر از مراقبت های جسمانی بر روی گفتگوی انسانی با بیمار و بهتر کردن وضعیت روحی- روانی او تمرکز میکند. کاری که اعتراض برخی از بالادستی ها را دربردارد و ویلیامز را وارد چالش با آنها میکند. پچ آدامز فیلم دلنشین و احساسی هست؛ در این فیلم شما برخی اوقات با کارهای رابین ویلیامز میخندید و برخی اوقات از شدت احساسات بغض میکنید.
استاد ناصر طهماسب دوبلور رابین ویلیامز در این فیلم رمانتیک بود.
۳- فیلم سینمایی Awakenings
بیداری ها یا بیدارگری؛ فیلمی به کارگردانی پنی مارشال، محصول سال ۱۹۹۰ است. رابین ویلیامز در این فیلم نقش یک پزشک مهربان و آرام را بازی میکند که به دنبال یافتن راهی برای درمان افراد مبتلا به بیماری پارکینسون است. وی در این فیلم بازی درونگرایی دارد و با جذبه و خونسردی بالایش توانسته ارتباط منحصربفردی را با بیمارانش داشته باشد.
پس از همبازی شدن با آلپاچینو در بی خوابی، رابین ویلیامز در این فیلم با استاد رابرت دنیرو که نقش یک بیمار پارکینسونی را بازی کرده همبازی شده است.
زنده یاد جلال مقامی دوبلور رابین ویلیامز در این فیلم زیبا و تلخ بود.
۲- فیلم سینمایی Dead Poets Society
انجمن شاعران مرده؛ فیلمی شاهکار، به کارگردانی پیتر ویر است. رابین ویلیامز در این فیلم در نقش یک معلم بازی کرده است که دیدگاه متفاوتی نسبت به جهان دارد و تلاش میکند در شاگردانش حس شور و نشاط برای بهره بردن از استعدادهایشان را زنده کند. او با شاگردانش رابطه جالبی برقرار میکند و جزوی از زندگی آنها میشود. سکانس پایانی این فیلم زیبا و در عین حال تلخ، یکی از ماندگارترین سکانس های تاریخ سینماست. این فیلم در مجموع به نقد سیستم آموزشی دوره خودش و همچنین شیوه تربیتی والدین و لزوم ایجاد تغییر در آنها میپردازد.
زنده یاد جلال مقامی دوبلور رابین ویلیامز در این فیلم معرکه بود.
۱- فیلم سینمایی Good will Hunting
ویل هانتینگ نابغه؛ فیلمی ابرشاهکار در ژانر درام، به کارگردانی گاس ون سنت است. بن افلک و مت دیمون نیز نویسندگان این فیلم هستند. داستان این فیلم درباره جوانی ۲۱ ساله ( دیمون ) است که سرایدار یک دانشگاه است. در عین حال این جوان نبوغ بالایی در ریاضیات دارد ولی خودش تمایلی به نشان دادنش به دنیا ندارد. وقتی یکی از اساتید دانشگاه متوجه نبوغ این جوان میشود، او را پیش چند مشاور میبرد که همگی از دست این جوان کلافه میشوند تا اینکه استاد او را نزد مشاوری متفاوت ( ویلیامز ) میبرد که بسیار باحوصله و باهوش است و با چالش های پیش رو در مواجهه با این جوان هوشمندانه عمل میکند.
رابین ویلیامز نقش یک مشاور باسواد و درونگرا را بخوبی درآورده است و بازی زیرپوستی و خاصی را به نمایش گذاشته است.
فیلم ویل هانتینگ نابغه به ما یاد میدهد از پیش داوری پرهیز کنیم و نهایتا بپذیریم که هر انسانی خوشبختی را با تعاریف خودش معنی میکند و تمایلات خاص خود را دارد.
رابین ویلیامز برای بازی در این فیلم برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
زنده یاد جلال مقامی بمانند اکثر فیلم های رابین ویلیامز، دوبلور او در این فیلم ماندگار است.
کار نویسندگی این پست برعهده کاربر علیرضا لیورپولی بود.
لازم بذکر است که فیلم های دیگری از جمله شاه ماهیگیر، جومانجی و ملوان زبل از راهیابی به فهرست بهترین فیلم های این پست بازماندند.
عکس های این پست اکثرا از سایت دیجی کالا برداشته شده اند.
یاد و خاطره رابین ویلیامز فقید گرامی باد.