بانک جهانی تخمین زده که تولید مواد معدنی مانند گرافیت، لیتیوم و کبالت می تواند تا سال 2050 نزدیک به 500 درصد افزایش یابد تا تقاضای رو به رشد برای فناوری های انرژی پاک را برآورده کند.
هفته گذشته خبری در ایران منتشر شد که در هیاهوی رسانه ای داخل و خارج کشور گم شده و توجه چندانی به آن نشد.
اعلام کشف یک معدن بزرگ لیتیوم در استان همدان ایران می تواند پیامدهای مهم اقتصادی و راهبردی برای کشور داشته باشد.
لیتیوم یک ماده معدنی بسیار راهبردی در جهان است که اهمیت آن روز به روز و سال به سال در حال افزایش است و پیش بینی می شود مصرف آن تا 2 دهه آتی به بیش از 5 برابر میزان کنونی برسد و از سوی دیگر کمی منابع این ماده معدنی مهم، اهمیت معادن کشف شده آن در سطح دنیا را دو چندان می کند.
در این رابطه وبگاه نشریه هندی" ایندین اکسپرس" نوشت:
مقامات ایرانی مدعی شدند که معدنی حاوی 8.5 میلیون تن سنگ لیتیوم در استان همدان این کشور کشف کرده اند. لیتیوم یک ماده خام حیاتی برای تولید باتری است که در انواع دستگاه های الکترونیکی از تلفن های همراه گرفته تا خودروهای برقی استفاده می شود.
یک مقام ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران روز دوشنبه گذشته گفت که یک معدن واقع در غرب استان همدان حاوی حدود 8.5 میلیون تن سنگ لیتیوم است.
به گفته مقامات ایرانی، این کشف در غرب استان همدان انجام شده و انتظار میرود به زودی ذخایر سنگ لیتیوم بیشتری کشف شود.
اگر این خبر درست باشد، این کشف یک دستاورد بزرگ برای ایران خواهد بود که اقتصاد آن دههها تحت تحریمهای آمریکا آسیب دیده است. با توجه به نقش مهم لیتیوم در ساخت باتری ها، انتظار می رود طی دهه های آتی و همزمان با اقبال جهانی به مصرف انرژی های پاک و جدید به جای انرژی های فسیلی، نقش مواد معدنی همچون لیتیوم حتی بسیار مهم تر از امروز شود. این اولین کشف ماده معدنی لیتیوم در ایران است.
بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی آمریکا، بزرگترین منابع لیتیوم شناسایی شده جهان (بدون احتساب ایران) به شرح زیر است: بولیوی، 21 میلیون تن؛ آرژانتین، 20 میلیون تن؛ شیلی، 11 میلیون تن؛ استرالیا 7.9 میلیون تن چین 6.8 میلیون تن و اخیرا منابع لیتیوم استنباط شده 5.9 میلیون تنی در منطقه جامو و کشمیر هند کشف شده است.