به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری طرفداری، با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و در نظر گرفتن مدت زمان طولانی از سحر تا افطار و راهکارهای موجود برای گذر از این دوران برای ورزشکاران و عموم روزه داران گفتوگویی با اکبر خزایی محقق علوم پزشکی ورزشی و مربی بین المللی حرفه ای بدنسازی داشت که در زیر شرح آمار مشاهده میکنید.
اکبر خزایی در این باره عنوان کرد: طی این ایام معمولاً سؤالات فراوانی در خصوص نوع تغذیه و فعالیتهای روزمره و فعالیتهای ورزشی از ما و همکارانمان میشود، بنابراین راهکارهای مؤثری وجود دارد که اگر به کار گرفته شوند میتوانند بسیار مؤثر واقع شوند.
این نویسنده مطالب علمی ورزشی اظهار داشت: در وعده سحر بایستی از خوردن کلهپاچه و غذاهای پُرچرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویهجات و فلفل خودداری شود, زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد تشنگی میکنند و برای هضم و دفع نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید میشوند, در این وعده مقداری برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید و ماست کمچرب و سالاد بدون سُس و کنار این مواد مقداری میوه و مایعات گزینه های مناسبی هستند.
اکبر خزایی: بیان داشت : در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کمحجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد بههمراه یک لیوان شیر یا چای کمرنگ گزینه مناسبی است یا جایگزین عسل نوشیدنی مورد اشاره با خرما صرف شود.
این مربی حرفه ای بدنسازی افزود : از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات شروع شود و از یک ساعت پس از آن مصرف میوه و سبزیجات بهدلیل بالا بودن فیبر و تأمین ویتامینهای محلول در مایع ضرروی است, فیبر بهدلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب میکند در این دوران بسیار کاربردی است.
اکبر خزایی خاطرنشان کرد برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان, برنج, ماکارونی یا سیبزمینی بههمراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها یا سفیده تخممرغ, سالاد و ماست کمچرب در برنامه غذایی وجود داشته باشد.
این کارشناس علمی ورزشی بیان داشت: در طول افطار تا سحر باید بهازای هر 20 کیلوگرم از وزن بدن حدود 700 سیسی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کمآبی مواجه نشود زیرا سلولهای بدن در محیط کمآبی دچار صدمه و اکسید شدن میشوند که بحث کامل آن در این بحث نمیگنجد ضمن آنکه کم آبی باعث صدمه به کلیه ها خواهد شد.
پایان