در میان کماندارانی که برای تیم تیر و کمان دانشجویان انتخاب شدند، یک چهره آشنا به چشم می خورد؛ احسان شعبانی بهار پسر غلامرضا شعبانی بهار رئیس فدراسیون تیروکمان!
به گزارش طرفداری؛ مشکل آقازاده ها در ورزش ایران یک معضل کهنه و کلیشه ای است که منحصر به دوره خاص و یک مدیر خاص نیست و از دیرباز در ورزش ایران رواج داشته. آقازاده هایی که بواسطه شغل و صندلی پدر برای خود حق ورود به دستگاه ورزش را محفوظ می دانند و در همه امور وارد شده و دخالت می کنند. گاه این ورود و این دخالت تا آنجا پیش می رود که در انتخابات فدراسیون های ورزشی و انتصاب اعضای هیات رئیسه فدراسیون ها نیز آنها نقش اصلی و کلیدی دارند.
مدیران عالیرتبه ورزش ایران همیشه به این معضل مبتلا بوده اند و انگشت شمار می توان مدیری را در حوزه ورزش یافت که فرزندش در ورزش بر و بیایی نداشته باشد. شاید یکی از مهمترین آقازاده های حوزه ورزش فرزند مسعود سلطانی فر وزیر ورزش سابق بود که برای خود چنان جایگاهی قائل بود که برخی از روسای فدراسیون های ورزشی برای بقا و با انتخاب دست به دامن این آقازاده می شدند! آقازاده ای که علاقه وافرش به رنگ قرمز و دخالت هایش به سود این باشگاه جملگی به پای وزیر ورزش نوشته می شد تا آبی ها همیشه سلطانی فر را به جانبداری از رنگ قرمز متهم کنند. این اتهام تا بدانجا پیش رفت که حتی قهرمانی های سریالی پرسپولیس در لیگ به آن ربط داده شد تا واژه «بابا مسعود» به عنوان یک کنایه و استهزا لقلقه زبان هواداران آبی شود!
در فدراسیون های ورزشی نیز این رویه همیشه وجود داشته و گاه حتی به تیم های ملی کشیده شده. کیانا باقرزاده در تیم ملی شمشیربازی زنان دختر فضل الله باقرزاده رئیس سابق و نایب رئیسی فعلی فدراسیون شمشیربازی است. ملی پوش در در دوران ریاست پدرش عضو تیم ملی شد.
در فدراسیون تیراندازی اتفاق عجیبی را در دوره علی دادگر رئیس سابق فدراسیون شاهد بودیم و او فرزندش را به تیم ملی اهداف پروازی فرستاد و بواسطه حضور آقازاده اش همیشه بیشترین توجه و امکانات را به تیم اهداف پروازی می داد تا آقازاده اش بی نصیب نماند. در حالیکه رشته های المپیکی تپانچه و تفنگ از کمبود امکانات و فشنگ گلایه داشتند، پسر دادگر با تیم اهداف پروازی سفر می رفت و البته همیشه آخر می شد!
اوج این ماجرا را البته باید در هیات فوتبال تهران دید. آنها که حبیب الله شیرازی رئیس ابدی این هیات علاوه بر فرزندش دکتر معراج! 8 نفر از بستگان دور و نزدیک خود از بچه خواهر و پسرخاله گرفته تا باجناق و داماد برادرش را در هیات استخدام کرده تا یک دورهمی فامیلی را در فوتبال تهران شاهد باشیم!
این پدیده مدتها در اسکی هم رواج داشت تا جاییکه فدراسیون اسکی به فدراسیون ساوه شمشکی تغییر نام داده بود! رئیس سابق این فدراسیون که در فدراسیون هیچ پستی را از خویشاوندان خود خالی نگذاشته و از دبیر فدراسیون گرفته تا سرمربی و ملی پوشان و حتی آبدارچی ساوه شمشکی بودند. به گونه ای که اگر در فدراسیون اسکی نام ساوه شمشکی را صدا می زدید، بیش از 10 نفر به سمت شما برمی گشتند!
این اتفاق حالا به شکلی دیگر در فدراسیون تیر و کمان بروز پیدا کرده و شاهد حضور آقازاده رئیس فدراسیون در تیم های ملی تیر و کمان هستیم.
رقابتهای انتخابی تیم دانشجویان ایران برای انتخاب نفرات برتر جهت حضور در سی و یکمین دوره رقابت های یونیورسیاد دانشجویان جهان در چنگدو چین زیر نظر فدراسیون تیر و کمان برگزار شد و در نهایت ترکیب اردونشینان تیم ملی تیروکمان دانشجویان در هر دو بخش کامپوند (۸ نفر) و ریکرو (۴ نفر) پسران و دختران مشخص شد.
در کامپوند مردان آرمین پاکزاد، احسان شعبانیبهار، امیر محمد قربانزاده و حسین هادینیا (ذخیره) و در بخش زنان گیسا بایبوردی، بیتا عاشق زاده، تانیا توحیدیان و پریسا سپاهانی (ذخیره) انتخاب شدند. همچنین در ریکرو مردان رضا شبانی و ارشک فاضل (ذخیره) و در ریکرو زنان، مبینا فلاح و مهتا عبدالهی (ذخیره) جهت شرکت در اردوی تیم دانشجویان انتخاب شدند.
در میان کماندارانی که انتخاب شدند، یک چهره آشنا به چشم می خورد؛ احسان شعبانی بهار پسر غلامرضا شعبانی بهار رئیس فدراسیون تیروکمان که تقریبا همزمان با ورود پدر به این فدراسیون فعالیت در این رشته را آغاز کرد و حالا در اولین سال دانشجو شدنش، گام بزرگی برای تثبیت جایگاه در ترکیب تیم ملی دانشجویان برداشته.
احسان شعبانی بهار یکی از ۱۳ کمانداری بود که در رقابت های انتخابی کامپوند مردان دانشجویان شرکت کرد و با رکورد ۶۸۴ در رده دوم ایستاد و اینگونه یکی از 4 سهمیه (اصلی و رزرو) را برای حضور در اردوی تیم ملی دانشجویان کامپوند به دست آورد.
حضور فرزند شعبانی بهار در فدراسیون تیروکمان تنها به تیم دانشجویان محدود نمی شود. او فعالیت در تیر و کمان را با حضور پدر در صندلی ریاست استارت زد و بلافاصله ملی پوش شد. آقازاده ای که در تیم نوجوانان تیر و کمان جایگاه ثابتی داشت. پسر آقای رئیس اخیرا تمریناتش را همراه با اردونشینان تیم ملی تیروکمان پیگیری کرده، امتیازی که برای دیگر کمانداران مهیا نبوده و نیست. تیم ملی تیروکمان که برای حضور در مرحله نخست کاپ آسیا آماده می شود از ۱۹ بهمن ماه تا سه روز پیش در ماهشهر اردوی تمرینی خود را دنبال کرد. طی این مدت احسان شعبانی بهار در ماهشهر، در کنار اردونشینان تیم ملی و زیر نظر «هونگ سو» سرمربی کره ای این تیم تمرین داشته و بلافاصله بعد از این اردو، در رقابت های انتخابی تیم ملی دانشجویان شرکت کرده و موفق به کسب امتیاز لازم از آن شده است.
رییس فدراسیون تیر و کمان در توجیه حضور فرزندش در تیم دانشجویان ادعاهای جالبی مطرح کرده آن را به کیفیت فرزندش و البته تشخیص سرمربی کره ای تیم ملی نسبت می دهد و برای صحت ادعایش از حضور فرزندش در تیم نوجوانان تیر و کمان فکت می آورد؛ تیمی که البته رئیس فدراسیونش خود شعبانی بهار بوده!
جالب است که رئیس فدراسیون حضور آقازاده اش در تیم دانشجویان را بی ربط به خود می داند اما مشخص نیست آیا اگر احسان فرزند شعبانی بهار نبود، آیا فرصت تمرین در کنار ملی پوشان در اردوی ماهشهر را پیدا می کرد یا نه؟ اساسا اگر تمرین در اردوی تیم ملی و در کنار ملی پوشان به تعبیر آقای رئیس فدراسیون امتیازی محسوب نمی شود، چرا سایر کمانداران از این فرصت بی بهره اند؟