سرمربی کرهای تیم ملی تیراندازی با کمان در خصوص حضور در ایران و عملکرد ملیپوشان صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، حضور در المپیک پاریس رویای مشترک سرمربی کرهای تیم ملی ایران و کماندارانی است که این روزها سخت مشغول تمرین هستند. «هو» تاکید دارد در کره جنوبی ورزشکاران برای زنده ماندن و زندگی کردن تیرها را از کمان رها میکنند در حالی که تیروکمان برای ایرانیها، جنبه فراغت دارد.
«هونگ سونگ هو» سرمربی کرهای تیم ملی تیروکمان کمتر از ۶ ماه است که وطن و خانوادهاش را ترک کرده و به ایران آمده تا به آرزویش برسد و بتواند یکبار هم که شده حتی در جایگاه مربی به المپیک برود؛ رویایی که برای این قهرمان جهان در دوران کمانداری محقق نشد و حالا قصد دارد با تیم ملی تیروکمان ایران به آن دست یابد.
هونگ سونگ هو در ابتدا اظهار داشت:
متولد سال ۱۹۸۰ میلادی هستم و در کره جنوبی به دنیا آمدم. خانواده ما از نظر مالی کاملا معمولی و متوسط بود و یک خواهر نیز دارم. تیروکمان را از دوران ابتدایی به پیشنهاد معلم خود آغاز کردم و در دوران راهنمایی، دبیرستان هم کار خود را در این رشته ادامه دادم. پس از آن به سربازی رفتم و در پادگان تربیتبدنی فعالیت خود را دنبال کردم. پس از پایان مدت سربازی نیز به عضویت یک تیم حرفهای درآمدم. سال دوم دبیرستان به عضویت تیم ملی تیروکمان کرهجنوبی درآمدم و توانستم به مدت ۷ سال در تیم ملی کار خود را ادامه دهم. طی این ۷ سال در مسابقات قهرمانی جهان، قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی و مسابقات قهرمانی دانشجویان جهان شرکت کردم و توانستم مقامهای متعددی در بخشهای مختلف کسب کنم.
وی با اشاره به تنها حسرت دوران زندگی خود گفت:
تنها مسابقاتی که در دوران ورزشی خود نتوانستم به آن راه پیدا کنم المپیک بود و آرزو دارم بتوانم ورزشکارانی را در ایران تربیت کنم و بتوانم همراه آنها به المپیک راه پیدا کنم.
سرمربی تیم ملی تیراندازی با کمان با اشاره به اهمیت تحصیل کنار ورزش در کره جنوبی گفت:
آن زمان تفکر در مورد آموزش در کرهجنوبی با امروز متفاوت بود؛ در گذشته باور بر این بود که ورزشکار باید صرفا در همان مسیر ورزشی خود حرکت کند و خیلی به تحصیل اهمیتی داده نمیشد در حالی که امروز در کرهجنوبی شرایط تغییر کرده است و همزمان با ورزش، ورزشکاران تحصیلات خود را نیز دنبال میکنند و به گونهای است که اگر ورزشکار نمرات پایینی در حین تحصیل کسب کند حتی به مسابقات اعزام نمیشود.
هو در خصوص دلایل موفقیت کره جنوبی در تیروکمان تصریح کرد:
به نظر بنده بین ورزشکاران کره جنوبی در رشته تیروکمان با سایر ورزشکاران کشورهای دنیا تفاوتهایی وجود دارد؛ در کره اگر کسی ورزشکار حرفهای باشد و ورزش نکند درآمد خود را از دست خواهد داد و در مسیر زندگی به مشکل میخورد، بنابراین برای زنده ماندن مجبور هستند بیشتر تلاش کنند. برای آنکه شخص بتواند خود را در آن مسیر چه در تیم ملی و چه در باشگاه حفظ کند و زنده بماند و به رتبه بالاتری برسد و زندگی بهتری داشته باشد نسبت به برنامه طراحی شده بیشتر تلاش میکند و این تفاوت طرز تفکر ورزشکاران کرهای با سایر ورزشکاران دنیا در رشته تیروکمان است، اینکه آنها چگونه به تیروکمان نگاه میکنند، چون برای زنده ماندن به این رشته ورزشی مینگرند به همین دلیل سطح آنها با سایر ورزشکاران نیز متفاوت است.
وی افزود:
استعداد خاصی را برای ورزشکاران کرهای قائل نیستم. در کرهجنوبی با توجه به اینکه رشته تیروکمان به عنوان ورزش حرفهای مدنظر قرار میگیرد و ورزش اوقات فراغت نیست بنابراین ورزشکاران از سن پایین به صورت هدفمند و سیستمی در مسیر رشد قرار میگیرند و طبیعی است که در نهایت تبدیل به یک ورزشکار حرفهای و موفق شوند. به عقیده بنده هیچ استعداد خاصی وجود ندارد و صرفا تلاش فرد است که به ثمر مینشیند. تفاوت وجود دارد بین ورزشکاری که بیشتر تلاش میکند و ورزشکاری که تلاش کمتری دارد.
سرمربی کرهای درباره دلایل پذیرش هدایت تیم ملی تیروکمان ایران به ایسنا گفت:
قبل از اینکه به ایران بیایم مربی تیم ملی پاراتیروکمان کره جنوبی بودم و در مسابقات با مسئولان ورزش ایران آشنا شدم. مدیر تیمملی با یکی از دوستان بنده آشنایی داشتند و به عنوان رابط با وی صحبت کرد و پیشنهاد مربوطه ارائه شد. در ابتدا با مدیر تیم ملی جلسهای تشکیل دادیم و سپس به فازهای بعدی رفتیم. در مورد قرارداد نیز در ابتدا ۶ ماه ابتدایی برای آشنایی و تطبیق مدنظر قرار میگیرد و سپس تا پایان المپیک قرارداد بنده با تیمملی ایران تمدید خواهد شد.
وی ادامه داد:
در شرایط حاضر و فعلی مشکل خاصی برای تمدید قرارداد و ادامه همکاری بنده با تیمملی تیروکمان ایران وجود ندارد. از دید بنده ورزشکارانی که طی مدت اخیر در اختیار تیمملی بودهاند از نظر رکوردی پیشرفت داشتهاند و کاری نبوده که انجام نشده باشد و دلیلی برای عدم تمدید قرارداد وجود ندارد.
هو با اشاره به مبلغ هفت هزار دلااری قرارداد خود تاکید کرد:
از مبلغ قرارداد راضی هستم و اگر قرار باشد تمدید قرارداد داشته باشیم مشکلی با تمدید قرارداد به همین میزان ندارم.
سرمربی کرهای تیم ملی تیروکمان در خصوص اینکه چه تصوری از ایران داشت، گفت:
حقیقتا در کرهجنوبی خیلی نتوانستم اطلاعات زیادی در مورد ایران کسب کنم، این در حالی بود که خیلی تلاش کردم اطلاعات دقیق و زیادی در مورد کشور ایران و ورزشکاران آن به دست آورم. چیزی که فهمیدم این بود که زنان در ایران با حجاب هستند. تصور خاصی نداشتم که در ایران چه چیزی انتظارم را میکشد. ایران دارای منابع زیاد و طبیعت است و برایم جای تعجب دارد! چرا که ایران با این همه منابع میتواند در دنیا پیشرفت کند و خیلی قدرتمندتر باشد.
هو خاطرنشان کرد:
حقیقتا وضعیت تجهیزات در رشته تیروکمان در ایران سطح خوبی ندارد اما باید بدانیم همه مسائل به تجهیزات بر نمیگردد و نوع نگاه و طرز تفکر ورزشکاران ایرانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمانی که کمان آنها با مشکل کوچکی مواجه میشود میخواهند همه چیز را گردن کمان بیاندازند، در حالی که نباید انقدر اختلاف امتیاز با آن یک مشکل ایجاد شود اما طرز تفکر باعث میشود آن مشکل را بزرگ بشمارند و تاثیر بیشتری از آن بگیرند در حالی که شاید آنقدر هم مسئله مهمی نباشد ولی اینکه از نظر تجهیزات یک مقدار در سطح پایینتری قرار داریم یک حقیقت است.
وی درباره وضعیت کامپوند و ریکرو مردان و زنان ایران گفت:
در مورد ریکرو آقایان خیلی پیشرفت خوبی داشتهایم و یکی از ورزشکاران ما به نام محمدحسین گلشنی سطح رکوردهایش در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و اگر بتواند این سطح را در کنار آمادگی بدنی مناسب حفظ کند، نامزد کسب سهمیه حضور در المپیک پاریس است. از نظر تیمی نیز، ریکرو پیشرفت خوبی داشته اما با کسب سهمیه المپیک فاصله داریم. اولین باری که تیم ریکرو دختران را دیدم از خودم پرسیدم که باید با این تیم چه کاری انجام دهم؟ (با خنده) اما پس از چند ماه به وضعیت خوبی رسیدهایم و پیشرفت خیلی خوبی داشتهایم هرچند که با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
هو در خصوص شرایط زهرا نعمتی تصریح کرد:
درباره خانم نعمتی باید بگویم او مدت زیادی استراحت کرده و تمرینی نداشته است. هم اکنون در حال به دست آوردن قدرت بدنی برای تیر زدن است و حقیقتا در شرایطی نیست که بتواند با سایر ورزشکاران به صورت همزمان تمرین کند چرا که به دلیل تمرین نداشتن، آسیب میبیند. این مسئله که زهرا نعمتی با ما باشد یا خیر باید در آینده بیشتر بررسی شود؛ شاید وی به سمت تیم پاراتیروکمان برود و با آنها تمرین کند و بعد از اینکه تمرینات سبک را انجام داد و وضعیت بدنی اش بهتر شد به جمع تیمملی تیروکمان اضافه شود و با ما تمرین کند. شاید هم مربی شخصی وی که آمد، زودتر بتواند به مرحله آمادگی برسد اما هم اکنون با توجه به اینکه در مرحله بهبود وضعیت بدنی قرار دارد، نمیتوان نظر دقیقی در این رابطه داد.
وی از غذاهای ایرانی هم یاد کرد و گفتک
غذاهای ایرانی را دوست دارم و بیشتر از همه کله پاچه، جگر، باقالی پلو با ماهیچه را خیلی دوست دارم. اولین باری که کلهپاچه خوردم به نظرم خیلی خوشمزه بود و در حال حاضر نیز با ملیپوشان غذای ایرانی میخورم. کلهپاچه را چند بار خوردهام و رییس فدراسیون نگران بود و میگفت زیاد نباید بخوری برای سلامتی خوب نیست (با خنده). از زمانی که به تهران آمدهام، غذای کرهای در حد نودل خوردهام؛ هر زمان که یاد وطن کنم.