معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان نسبت به حذف این معاونت از ساختار وزارتخانه واکنش نشان داد.
به گزارش طرفداری، در دوره وزارت مسعود سلطانیفر بر وزارت ورزش و جوانان، بحث ادغام برخی معاونتها در یکدیگر برای چابکسازی مطرح شد و سال ۱۳۹۷ بالاخره اقدامات عملی صورت گرفت. بدین ترتیب معاونت فرهنگی و معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش ادغام شدند؛ عبدالحمید احمدی از معاونت فرهنگی به معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارتخانه رفت و غلامرضا شعبانی بهار هم ریاست فدراسیون تیراندازی با کمان شود را بر عهده گرفت.
این سمت در دوران وزارت حمید سجادی به سینا کلهر رسیده اما نحوه پیادهسازی تغییرات و انتصابها، معاونت نوظهور وزارت ورزش را به بخشی خنثی و منفعل تبدیل کرد؛ تا جایی که بسیاری، قسمت اعظمی از انتقادات نمایندگان مجلس به عملکرد سجادی و تلاش برای استیضاح او را ناشی از عملکرد ضعیف کلهر دانستند.
سرانجام بنا شد این معاونت به طور کامل حذف شود اما حالا کلهر روایت دیگری از ماجرا دارد و تقصیرات را متوجه دولت قبل میداند.
سینا کلهر در خصوص کاهش تعداد معاونتهای وزارت ورزش و حذف معاونت زیرنظر او اظهار داشت:
این موضوع به دولت قبلی باز میگردد. طبق توافقات وزیر ورزش قبلی با سازمان اداری و استخدامی برای اجرای مفاد قانونی موجود در قانون مدیریت خدمات کشوری نسبت به کاهش ساختار اداری، توافق کردند یکی از معاونتهای وزارتخانه را کاهش بدهند.
وی افزود:
انتخابشان هم معاونت فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی بود. زمانی که برای شروع کار به وزارتخانه آمدیم، زمزمه این موضوع وجود داشت اما در قانون اهداف و وظایف وزارت ورزش و جوانان سال ۱۳۹۹ ابلاغ شده و دستکم از هفت هدف این قانون، چهار هدف برای حوزه فرهنگی و همگانی است. در حوزه وظایف از ۳۰ وظیفهای که برای وزارتخانه در نظر گرفته شده ۱۷ وظیفه یعنی بیش از ۶۰ درصد وظایف در حوزه همگانی و فرهنگی در نظر گرفته شده است.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش تصریح کرد:
طبق صحبتی که با حمید سجادی داشتیم اعلام کرد رویکرد من این نیست که معاونت حذف شود و این تصمیم از قبل گرفته شده است. بر همین اساس نامه مکتوبی به سازمان اداری و استخدامی زده و توافقی که در گذشته شده بود را لغو کردند. این اتفاق هم برای چهار ماه قبل و مربوط به تیرماه است. موضوع دیگری که وجود دارد این است که آیا سازمان اداری و استخدامی همچنان میخواهد اصرار کند که وزارت ورزش و جوانان مشمول این ماده قانونی شود یا خیر؟
کلهر ادامه داد:
هم سازمان تربیت بدنی و هم سازمان جوانان جزو معاونتهای ریاست جمهوری بودند که با هم ادغام شدند. وزارتخانههای ادغامی مشمول آن ماده قانونی نمیشوند اما یک کمکاری بوده که در دولت قبلی انجام شده است. مثل کمکاری حذف ۰/۲۷ درصد که در صورت کمک نکردن نمایندگان مجلس در بودجه، خسارت بزرگی برای ما ایجاد میکرد. هرچند تخصیصی هم اتفاق نیفتاده است. اکنون با سازمان اداری و استخدامی مذاکره میشود و در آخرین گفت و گویی هم که داشتیم قرار شد قانون اهداف و وظایف وزارت ورزش و جوانان بررسی شود. سیاست های کلی نظام و مصوبات شورای عالی انقلاب هم مورد بررسی قرار بگیرد تا طبق شرح وظایف موجود، ساختار متناسبی هم در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد:
در اکثر کشورهای دنیا اگر وزارت ورزش و جوانان داشته باشد، وزارتخانه، کار ورزش همگانی را انجام میدهد و کمیته ملی المپیک هم بحث ورزش قهرمانی و حرفهای را پیگیری میکند. طبیعی است نمیتوانیم ورزش همگانی را به خاطر اهمیت، تسهیل قانون اهداف و وظایف و سیاست های مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان گزینه مطرح کنیم. در واقع اگر روزی تصمیم گرفتند وزارتخانه نباشد، باید به عنوان آخرین گزینه حذف حوزه همگانی را در نظر بگیرند.
معاون فرهنگی و توسعه همگانی وزارت ورزش در خصوص اینکه آیا با این تفاسیر معاونت متبوعش حذف نخواهد شد، گفت:
خیر. طبق گفت و گوهای صورت گرفته و نامه کتبی وزیر به سازمان اداری و استخدامی که به صورت غیرمحرمانه تصویب شده، اعلام شد ساختار قبلی وزارتخانه چنین پیشنهادی داده و اکنون حذف معاونت فرهنگی و همگانی را کان لم یکن تلقی کردند. گفت و گوهای کارشناسی در حال انجام است تا ساختار جدید مهیا شود.