دو تن از پیشکسوتان بوکس تاکید کردند تیم ملی نیاز به جذب مربی خارجی دارد.
به گزارش طرفداری، تب و تاب پناهندگی شوکهکننده حسین ثوری به اسپانیا دیگر فروکش کرده و روحالله حسینی به عنوان سرپرست فدراسیون بوکس در حال پیگیری امور است اما حاشیهها و شایعات پیرامون نیمکت تیم ملی روز به روز افزایش پیدا میکند.
علیرضا استکی سرمربی کنونی تیم ملی در زمان ریاست ثوری، هدایت ملیپوشان را بر عهده گرفت. هرچند حسینی تاکنون اظهار نظری در خصوص وضعیت تیم ملی نکرده اما تشکیل شورای فنی با حضور تعدادی از منتقدان سرمربی استکی باعث شده زمزمههایی درباره برکناری یا فشار برای استعفای او به گوش برسد.
از سوی دیگر گفته میشود فدراسیون در حال مذاکره با مربیان کوبایی است تا فردی از مهد بوکس جهان را روی نیمکت تیم ملی بنشاند اما در عین حال از اکبر احدی و حسین نهرودی به عنوان گزینههای داخلی نام میبرند.
صمدی: مدال تاریخی بوکس، حاصل استعداد شهبخش بود
پرافتخارترین بوکسور ایران معتقد است در ایران ضعف مربی داریم و نباید پشت مدال جهانی دانیال شهبخش پنهان شویم.
محمدرضا صمدی درباره روی کار آمدن روحالله حسینی به عنوان سرپرست فدراسیون بوکس اظهار داشت:
فعلا شرایط خیلی سخت است و کار برای هیچکس راحت نیست. با این وضعیت که برای فدراسیون پیش آمد و حسین ثوری از ایران رفت، فشار زیادی روی رییس جدید وجود دارد.
وی افزود:
ما در زمان احمد ناطق نوری چندین سال در آسیا مدال آور بودیم و در دوره ثوری هم مدالهایی کسب شد که مهمترین آنها مدال جهانی و تاریخی دانیال شهبخش، جوان بااستعداد بوکس کشور بود. اکنون کار سخت شده و باید بدانیم وضعیت بسیار نابهسامان است.
پرافتخارترین بوکسور ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا با کسب دو طلا، راجع به عملکرد تیم ملی در چند سال گذشته نیز به ایسنا گفت:
اگر واقع بین باشیم، تیم ملی ایران به خاطر همه مشکلات و مسائلی که وجود دارد دوران ضعف خود را پشت سر میگذارد. نباید پشت مدال دانیال شهبخش که از نظر من صرفا حاصل تلاش و استعداد ناب این جوان بود، پنهان شد.
دارنده دو نقره بازیهای آسیایی ادامه داد:
متاسفانه در ایران از نظر مربی بوکس دچار ضعف هستیم و ضمن خسته نباشید به علیرضا استکی، باید بگویم که نیاز داریم در تیم ملی با مربیان بزرگ خارجی مثل مربیان کوبایی کار کنیم تا ضمن بالا بردن سطح تیم ملی، به مربیان داخلی ما هم آموزش بدهد. مدال شهبخش نشانه پیشرفت بوکس ایران نیست. اهل فن میدانند تیم ملی ما در حال حاضر رشد نکرده است و نیازمند یک خون تازه در این رشته هستیم. باید با بهترینها کار کنیم.
پیشکسوت بوکس ایران تصریح کرد:
مدیریت شرایط فعلی بوکس بار سنگینی است که امیدوارم حسینی بتواند از پس آن برآید. مهمترین مسئله هم برطرف کردن چند دستگیهای مربیان و خانواده بوکس است که باید به آن توجه کرد. بزرگان این رشته از فدراسیون دور شدهاند. باید فضا را بهتر کرد.
مظاهری: باید مربی خارجی درجه یک برای بوکس ایران جذب کنیم
علی مظاهری ملیپوش سابق بوکس ایران هم بر ضرورت جذب مربی خارجی تاکید کرد.
مظاهری در خصوص تغییر کادر فنی و روی کار آمدن مربی خارجی برای بوکس ایران اظهار داشت:
من موافق مربی خارج هستم اما اینکه چه گزینهای و با چه رزومهای هدایت تیم ملی بوکس ما را برعهده بگیرد موضوعی است که در شورای فنی باید در مورد آن تصمیم گیری کنند. قطعا اگر قرار باشد تغییرات صورت بگیرد و مربی خارجی روی کار بیاید، باید از مربیان تراز اول استفاده کنیم. صرف جذب مربی خارجی نمیتواند به پیشرفت بوکس ایران کمک کند بلکه باید زیرساختها هم تغییر کند؛ به گونهای که در یک اردوی تیم ملی ۴۰ تا ۵۰ بوکسور حضور داشته باشند؛ بنابراین خیلی مهم است که چه مربی با چه رزومه کاری قرار است هدایت تیم ملی را برعهده بگیرد.
پیشکسوت بوکس درباره کادر فنی فعلی تیم ملی خاطرنشان کرد:
اعضای کادر فنی در تمامی ردههای سنی فراتر از توان خود کار میکنند. هیچ کسی دوست ندارد بازنده میدان باشد بنابراین تا آنجا که بتواند تلاش میکند تا به موفقیت برسد ولی تغییر در راس کادر فنی باید با نظر تمامی اعضای شورای فنی انجام انجام شود. خودم به عنوان یک عضو شورای فنی نظرم را مطرح میکنم و تحت تاثیر هیچ کسی قرار نمیگیرم. قطعا سایر دوستان در شورای فنی هم خط قرمزشان بوکس است و برای پیشرفت و اعتلای این رشته تلاش خواهند کرد. شاید افراد با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند. همه مربوط به مسائل فنی است اما در نهایت تصمیم میگیرند تا بتوانند در آینده از آن دفاع کنند.
مظاهری درباره شرایط بوکس ایران در دوره استکی به آنا گفت:
بیانصافی است اگر بوکس را در زمان مربیگری استکی کاملا زیر سوال ببریم. بالاخره در همین دوره شهبخش توانست برای اولین بار مدال جهانی را کسب کند. حالا اینکه این مدال را بر اساس توانایی فردی خود به دست آورده یا فدراسیون روی او سرمایه گذاری کرده؛ نمی توان به صورت قطعی پاسخ داد اما مهم این است که این مدال کسب شده و نمیتوانیم منکر آن باشیم. البته موارد دیگری هم در بوکس ایران بوده که کارنامه قابل قبولی نداشتتد. درست است مدال کسب کردند یا بوکسور فینالیست داشتند اما در خیلی مواقع در مسابقات ضعیفتر از نام ایران ظاهر شدند که باید در آینده این اشکالات فنی برطرف شود.
مربی بوکس ایران با اشاره به دوران ریاست حسین ثوری خاطرنشان کرد:
خودم به هیچ عنوان موافق حذف نیستم. یکی از اشکالات دوره ریاست ثوری چند دستگی و تفرقه بود. متاسفانه او به غلط خیلی از بزرگان بوکس را خانه نشین کرد و همین موضوع باعث ایجاد اختلاف نظر شد. اگر در یک مسابقه استکی یا رییس سابق فدراسیون، از بزرگان بوکس استفاده میکردند شاید نتیجه بهتری کسب میشد. البته شاید هم این اتفاق نمیافتاد اما مهم این بود که بزرگان بوکس ایران خارج از گود نبودند.
وی در پایان تاکید کرد:
در دوره سرپرستی حسینی یا حتی اگر او به عنوان رییس فدراسیون انتخاب شود، مهمترین موضوعی که در بوکس باید در اولویت قرار بگیرد همبستگی بین خانواده بوکس است،. نمیتوانیم بگوییم بوکس خیلی شرایط بدی دارد. باید در گذشته میتوانستیم بهتر نتیجه بگیریم اما باید گذشته را رها کرد و به فکر حال و آینده بود. در حال حاضر مهمترین موضوع در بوکس ایران همبستگی است و رییس فدراسیون باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.