اظهارات اخیر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، واکنش رئیس فدراسیون تکواندو را به همراه داشت.
به گزارش طرفداری؛ هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به گلایه از رویه معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در بحث پرداخت بودجه به فدراسیونها پرداخت که این مسئله با واکنش سیدمحمد پولادگر، معاون وزیر ورزش و جوانان همراه شد و همین پاسخ حاشیههای بسیاری را هم به همراه داشت.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در حاشیه مجمع عمومی انتخاباتی فدراسیون اسکواش در پاسخ به پرسش خبرنگار طرفداری پیرامون عدم امضای تفاهمنامه مالی با فدراسیون تکواندو عنوان داشت:
برخی دوستان شبههای در ذهن مردم ایجاد کردند که وزارت ورزش میخواهد ۲ میلیارد تومان بدهد. همان مبلغی که مربوط به تبصره ۱۴ است، از مسیر وزارت ورزش پرداخت میشود و همه این مبالغ از منبع دولتی است. فدراسیون تکواندو سال گذشته ۱۱ میلیارد تومان بودجه داشت که ۹ میلیارد محقق شد. امسال ۲۲ میلیارد تومان برای این فدراسیون بودجه در نظر گرفته شده که تاکنون بیش از ۹ میلیارد پرداخت کردهایم؛ آن هم بدون امضای تفاهمنامه.
موضع پولادگر در قبال بحث تخصیص و پرداخت بودجه به فدراسیون تکواندو اما واکنش تندوتیز هادی ساعی را هم به همراه داشت تا روابط مکدر فیمابین بیش از پیش نمایان شود. ساعی در گفتوگو با طرفداری بااشاره به روزهای ابتدایی تحویل گرفتن فدراسیون تکواندو از سیدمحمد پولادگر اظهار داشت:
پس از این که با وقفهای ۵۳ روزه نسبت به انتخابات حکمم را از وزیر گرفتم و فدراسیون به من تحویل داده شد، بلافاصله با تعهدات و تورنمنتهایی روبهرو شدیم که توسط تیم مدیریت قبلی برایمان ایجاد شده بود. در واقع با تحویل گرفتن فدراسیون، به سرعت مجبور به عبور از مشکلات و شرایطی شدیم که از پیش برای ما بر جای گذاشته بودند.
وی در ادامه بیان داشت:
تعهد ۷ میلیارد تومانی بهعلاوه ۴ میلیارد تومان بدهی برای من به عنوان رئیس جدید به ارث گذاشته بودند و ما میزبانی از ۴ رویداد بینالمللی را هم طی ۱۱ روز برعهده داشتیم. برای این که چندین میلیارد در هزینهها صرفهجویی بشود، با ارتباطاتی که داشتیم تصمیم به برگزاری مسابقات جام فجر، جام آسیا، جام ریاست فدراسیون جهانی و مسابقات پاراتکواندو در تهران گرفتیم؛ چرا که نزدیک به ۳.۵ میلیارد تومان توسط همین آقایان برای هتل و ترانسفرینگ درنظر گرفته شده بود و ما با این کار توانستیم مبلغی را صرفهجویی کنیم.
ساعی پیرامون این که دبیر سابق فدراسیون مدعی شده ۳ میلیارد در حساب تکواندو وجود داشته، گفت:
کدام پول؟ این حرفها اصلاً درست نیست. در صندوق فدراسیون فقط ۲ میلیارد تومان وجود داشت که آن هم با توجه به اسفندماه، تمام و کمال خرج حقوق، مزایا و عیدی کارکنان فدراسیون شد و رفت. آقایان ۱۱ میلیارد تومان تعهد و بدهی برای من باقی گذاشتند که فقط ۲ میلیاردش در صندوق وجود داشت و در نهایت هم برای مسائل حقوق کارکنان خرج شد.
او درباره این که منظور پولادگر از پرداخت ۹ میلیارد تومان خارج از تفاهمنامه به فدراسیون تکواندو چیست، بیان داشت:
اولاً که باید بگویم بخش زیادی از این عدد، همان بودجه مجلس شورای اسلامی بوده و در اختیارات وزارت نیست. ثانیاً؛ ما تا قبل از جلسه آخر نزدیک به ۴۵ میلیارد تومان آن هم منهای هزینههای ارزی، برای فدراسیون و تیمهای ملی خرج کردهایم و فکر میکردیم که ۲۰ میلیارد مجلس به علاوه ۲۲ میلیارد بودجه وزارت به ما تخصیص داده شده؛ یعنی در مجموع ۴۲ میلیارد تومان که با این تفاسیر باز هم ۳ میلیارد خرج بیشتری داشتیم.
رئیس فدراسیون تکواندو در ادامه این بحث خاطرنشان ساخت:
به ما از وزارت ورزش و جوانان و دفتر معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای گفتند که برو و خودت از مجلس پیگیر باش که مبادا پول فدراسیونت از بین برود. خب ما هم رفتیم و با ارتباطاتی که داشتیم، پیگیر شدیم اما یک دفعه به من گفتند کل بودجهات ۲۲ میلیارد بوده! نمیفهمم؛ اگر بودجه را مجلس شورای اسلامی فقط برای ۲۰ فدراسیون درنظر گرفته، دیگر نقش وزارت چیست؟ این پول حق فدراسیون ما از منبع مجلس بوده که فقط از کانال وزارت باید راهی فدراسیونها شود. اصلاً اگر برای وزارت باشد؛ دیگر چرا میگویند تبصره ۱۴؟! تازه این بودجه را هم وقتی آقایان خواب بودند، خودمان زنده کردیم!
وی در تأکید این مسئله که چنین اقدامی از سوی معاون وزیر ورزش و جوانان مسبوق به سابقه بوده، تأکید داشت:
به فاصله ۱۰ ماه مانده تا المپیک ۲۰۱۲ لندن هم قرار شد از سوی کمیته ملی المپیک مبلغ ۵ میلیون تومان به رضا مهماندوست، سرمربی وقت تیم ملی و بسیاری از سرمربیان دیگر تیمهای ملی تعلق بگیرد تا با درنظر گرفتن قرارداد ۳ میلیون تومانی او با فدراسیون پولادگر، مهماندوست در کل ۸ میلیون درآمد مجموع داشته باشد که آن زمان هم فدراسیون فقط ۵ میلیون کمیته را به سرمربی تیم ملی پرداخت کرد که این مسئله واکنش جدی بهرام افشارزاده را هم به همراه داشت اما افاقهای نشد و به همین شکل بلا سرِ مهماندوست آوردند. جالب است که آن زمان هم کمیته میگفت این پول را ما پرداخت کردهایم و فقط از کانال فدراسیون وارد شده؛ اما تصمیم گرفتند ماهی ۳ میلیون تومان در حق سرمربی تیم جفا کنند.
ساعی راجع به حاشیههایی که اخیراً برای او و فدراسیون تکواندو ساختهاند هم تصریح داشت:
از روزی که معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای تغییر کرده، روزی نبوده که پروندهسازی علیه رؤسای فدراسیونها یا ایجاد مشکلات بر سر راهشان نداشته باشیم؛ این مسئله برای من هم هست، چه در شورای برونمرزی و چه در سایر مسائل. با این فرمان ورزش ما به تهِ دره خواهد رفت؛ من هنوز هم نتوانستهام وزیر را ببینم اما باید گفت افرادی آمدهاند که اولویت و دغدغهشان اصلاً ورزش نیست و فقط به فکر حاشیه و پروندهسازی هستند. علیه خودِ من ۱۰ بار با اعضای فدراسیون جهانی تکواندو برای یک مسئله بسیار حساس تماس گرفتهاند؛ آن هم در شرایطی که این موضوع خطرناک را با تلاش بسیار برای نفع تکواندو و ورزش کشورمان جمع و حل کرده بودیم.
او در رابطه با افرادی که در این امور دخالت کردهاند، اذعان داشت:
همانهایی که یک روز تدارکاتچی تیم ملی تکواندو بودهاند و برای من در تمرینات تیم ملی آب میآوردند، حالا با کمیته ملی المپیک تماس میگیرند که بروید و به IOC نامه بزنید و بپرسید که ماجرای محرومیت ساعی چه بوده؟ آن هم در شرایطی که من برای دفاع از حق بچههایم درگیر شدهام و کمیته هم اعلام کرده ما باید پشت رئیس فدراسیونمان باشیم؛ نه این که در کارش بگذاریم!
رئیس فدراسیون تکواندو در پایان گفت:
مهدی بیباک در جریان چند تورنمنت بینالمللی به همین افراد نقد داشت و در نهایت به رئیس وقت فدراسیون اعتراض کرد که او هرگز کنار تیم نیست و دیدهام که حتی ژتونهای مکدونالد را از روی زمین جمع میکرده تا به ایران بیاورد. جالب اینجاست که نایبرئیس فدراسیون هم شاهد ماجرا بوده اما در نهایت بیباک را کنار گذاشتند. با همین تفکر هم الان در رأس ورزش قهرمانی هستند و میبینید که چه شده.