معاون جوان وزیر ورزش و جوانان تاکنون کارنامهای غیرقابل دفاع از خود برجای گذاشته است.
به گزارش طرفداری؛ ۲۰ مردادماه سال جاری بود که پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان از تشکیل رسمی فدراسیون آمادگی جسمانی با جداسازی نزدیک به ۳۰ رشته از فدراسیون ورزشهای همگانی خبر داد؛ اقدامی که از روز نخست تشکیل این فدراسیون سیل اعتراضات بسیاری از سوی مسئولان فدراسیون همگانی و پیشکسوتان این رشته را به همراه داشت.
سینا کلهر، معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان درباره تشکیل خلقالساعه فدراسیون آمادگی جسمانی در همان روزهای ابتدایی گفت: شکلگیری این فدراسیون از جمله مسائلی بود که از ابتدای مسئولیت خود با آن مواجه شدیم و همگی در این باره اجماع داشتند؛ چرا که وضعیت تحرک بدنی بعد از بیماری کرونا به شکلی خطرناک در جامعه کاهش پیدا کرده و نیازمند یک تحول اساسی هستیم.
دلایلی که معاون وزیر برای تشکیل غیرمنتظره این فدراسیون آورد، در ابتدا تا حدی منطقی بهنظر میرسید اما نحوه تشکیل فدراسیون جدید با عریان کردن فدراسیون ورزشهای همگانی و بیاثر کردن یک فدراسیون بنا به دلایل غیرتخصصی و با پیرنگهای بیشتر شخصی و درونسازمانی، باعث شد تا هر ۲ سمت ماجرا از تصمیم غیرکارشناسی وزارتخانه متضرر شوند.
کلهر که از نخستین انتصابهای سیدحمید سجادی به تصدی معاونت مهم و مؤثر توسعه ورزش همگانی بود، این نوید را میداد که پس از ۸ سال صندلی معاونت به یک مدیر جوان سپرده شده تا مشکلات ورزشی جامعه کاهش پیدا کند اما در یک سالگی این پُست، اکنون مهمترین زیرمجموعه این معاونت به کلی از بین رفته و به عدم پیوسته است.
مشکلی که بین معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی با افشین ملایی، رئیس پیشین فدراسیون ورزشهای همگانی داشت؛ باعث آن شد که پس از مدتها در عین ناباوری حکم مأموریت وی تمدید نشود تا با شکایت رسمی وی از وزارتخانه، او به فردی مطرود تبدیل شده و با برکناری از ریاست فدراسیون به یکی از اتاقهای وزارت تبعید شود.
در ادامه امورات برای وزارت ورزش و جوانان به سادگی هر چه تمامتر پیش رفت تا علی خلیلی در ابتدا به عنوان سرپرست فدراسیون جدیدالتأسیس آمادگی جسمانی معرفی شود و سپس در چرخشی رونالدینیهویی، او به فدراسیون ورزشهای همگانی مأمور شود تا به اثبات برسد که دغدغه سئولنشینان؛ بحث عدم تحرک جامعه نبوده و پیرنگهای دیگری در کار است.
کنار زدن ملایی و بیخاصیت کردن فدراسیون ورزشهای همگانی برای معاونت وزارت ورزش و جوانان در واقع به منزله برطرف کردن مانع اصلی بود تا در ادامه تصمیمهای غیرکارشناسی وزارتخانه، رشته یوگا که به فدراسیون آمادگی جسمانی رفته بود به یک باره به فدراسیون ورزشهای همگانی به سرپرستی احمد گواری بازگردد و از یک سرگیجه عظیم خبر بدهد.
تمام این مسائلی که رخ داده؛ تنها در یک دفتر معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت بوده. یک تصمیم غیرکارشناسی و با بنیانی غلط که در عین تعجب به تأیید و حمایت همهجانبه وزیر ورزش و جوانان هم انجامید، چنان سردرگمی و هوای مهآلودی را در جامعه ورزش همگانی و آمادگی جسمانی ایجاد کرده که اکنون همه را به فکر واداشته و لزوم بازنگری را یادآوری میکند.
همه این تغییرات از اساس غلط در حالی رخ داده که سینا کلهر در روزهای ابتدایی تصدی کرسی معاونت، یک نشست خبری گذاشت تا اعلام کند در مدت قریب به ۸ سال معاونت عبدالحمید احمدی حتی یک برگه آ۴ هم باقی نمانده و وزارت درگیر انفعال عجیبی لااقل در این حوزه شده؛ مسئلهای که تا به همین الان هم در وزارت ورزش و جوانان با سینا کلهر هم تغییر نکرده است.
شروعی که کلهر در یکی از مهمترین معاونتهای وزارتخانه داشت، شاید بتواند به بدترین شروع تبدیل شود. اگر چه سایر معاونتها هم دست کمی از این حوزه ندارند اما تبلور تصمیمهای غیرکارشناسی در معاونت ورزش همگانی چنان پدیدار شده که دیگر جای پنهانسازی نیست و حالا بحث چابکسازی و برخی تحولات تشکیلاتی را هم به میان آورده است.
علاوه بر تصمیم دولت بر کاهش اصطکاکهای اداری، بعید نیست که کارنامه خالی از نکته مثبت معاونت امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان باعث شده تا الزام به انحلال معاونت رخ بدهد و دفتر سینا کلهر مجبور به انتقال به معاونت سیدمحمد پولادگر شود تا تصمیمات همگانی زین پس در معاونت ورزشی گرفته شود.
وزیر ورزش و جوانان که برای منشأ اثر شدن و برجای گذاشتن چند امضا در تاریخ وزارت همیشه از تأسیس فدراسیونهای جدی حمایت کرده، شاید اکنون نتیجه حمایت خود از خلق فدراسیون آمادگی جسمانی که به تیره و تار شدن فضای ورزش همگانی و بالا گرفتن دعوا و اختلافات در این حوزه همیشه بیحاشیه و ساکت شده را بهتر از سابق به چشم ببیند.
با این تفاسیر سجادی در صورت بقا بر کرسی وزارت پس از چالش هفته جاری با مجلس شورای اسلامی، این مهم را نباید از یاد ببرد که عزل کلهر و یا تغییر ساختار معاونتی تنها مشکل ورزش همگانی نیست و ساختار اداری و تشکیلاتی ورزش همگانی در وزارتخانه دچار ایرادات و تغییرات بسیاری شده که هر کدام از چرخدندهها بر عملکرد کلی تأثیر منفی بسیاری گذاشتهاند.
از سوی نمایندگان خانه ملت که بیش از ۵۰ امضا برای استیضاح و عزل وزیر ورزش و جوانان جمع کردهاند، ۱۲ علت اصلی برای این اقدام در نظر گرفته شده که چند تای آنها مربوط به مشکلات ورزش همگانی هستند. با این تفاسیر به نظر کلهر با اقدامات عجیب و غیرکارشناسانه معاونتش، زیر پای وزیر ورزش و جوانان هم پوست موز انداخته است.
حداقل ۲ فدراسیون بلاتکلیف و بیرئیس در دوره معاونت کلهر به ساختار فربه و چاق وزارتخانه افزوده شدهاند و این در حالی است که یکی از دلایل برملا شده بحث استیضاح، بلاتکلیفی چندین و چند فدراسیون در دوره زمامداری سجادی بر عمارت ورزش و جوانان بوده است. با این تفاسیر اوضاع برای وزیر و معاون او اصلاً خوب نیست و باید اتفاقات هفتههای آتی را به نظاره نشست.