بلاتکلیفی فدراسیون دوچرخهسواری به قدری کشدار و فرسایشی شده که شاید خبر تعلیق هم هیچکسی را شوکه نکند.
به گزارش طرفداری، دوچرخهسواری از جمله فدراسیونهای تابعه وزارت ورزش و جوانان به شمار میرود که با سرپرست اداره میشود اما نسبت به بسیاری از آنها دوران بلاتکلیفی طولانیتری را تجربه کرده است. حدود سه سال است این فدراسیون رنگ ثبات و آرامش را به خود ندیده و حتی تایید اساسنامه این فدراسیون نیز 10 ماه زمان برده. فاصله زمانی مهرماه سال 1400 تا تیرماه سال 1401 فقط برای رفت و برگشت اساسنامه و اصلاحیهها برای دریافت تاییدیه از اتحادیه جهانی دوچرخهسواری صرف شد.
در این مدت فدراسیون نیز با حاشیههای فراوانی دست و پنجه نرم کرده است؛ از اعزام ملیپوشان به مسابقات برونمرزی با هزینه شخصی تا گلایه تند و تیز رکابزنان از نبود امکانات، حقوق اندک و تبعیض در پرداخت پاداشها.
انتخابات فدراسیون دوچرخه سواری پیشتر به دلیل لزوم تایید اساسنامه از سوی اتحادیه جهانی روی هوا بود و حالا پروسه احراز صلاحیت کاندیداها باعث شده فعلا خبری از برگزاری مجمع انتخاباتی نباشد.
ثبت نام از کاندیداهای انتخابات دوم شهریورماه سال ۱۴۰۱ انجام شد و ۱۷ تن کاندیدا شدند. در نهایت ۳۰ شهریورماه صلاحیت مدیریتی ۱۰ کاندیدا تایید و اسامی آنها برای احراز صلاحیت توسط نهادهای نظارتی ارسال شد.
حالا فصل پاییز هم تمام شده و زمستان از راه رسیده اما خبری از تعیین تکلیف انتخابات و اعلام تاریخ مشخص برای برگزاری مجمع انتخاباتی از سوی وزارت ورزش و جوانان نیست. در حال حاضر 14 ماه است دوچرخهسواری با سرپرست اداره شده و اخبار نگرانکنندهای از افزایش حساسیت اتحادیه جهانی روی فدراسیون شنیده میشود؛ اخباری که میتواند به معنای امضای حکم تعلیق از سوی بالاترین نهاد تصمیمساز و تصمیمگیر دوچرخهسواری در جهان باشد.
بنا بر شنیدهها ابهاماتی بر سر احراز صلاحیت چند تن از کاندیداها وجود دارد. هرچند قبلا هم شاهد اتفاقات عجیبی مانند رد صلاحیت نامزد انتخاباتی در روز برگزاری مجمع فدراسیون ورزشی بودهایم؛ کاندیدای انتخابات ریاست فدراسیون اسکواش در جریان مجمع با تماس تلفنی مسئولان حراست وزارت ورزش ناگهان از فهرست نامزدها خط خورد!
البته فدراسیون دوچرخهسواری ایران اتفاقات عجیبتری نیز به خود دیده است. به طور مثال محمود رشیدی رییس سابق فدراسیون انجمن ورزشهای رزمی سکان هدایت فدراسیون را در دست گرفت اما نامهنگاریها و ارسال ایمیلهای متعدد به اتحادیه جهانی دوچرخهسواری، رشیدی را مجبور به استعفا کرد.
رسول هاشم کندی از مهرماه سال گذشته به عنوان سرپرست زمام امور را درست گرفت و 6 ماه فرصت داشت مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کند اما چنین اتفاقی رخ نداد. حساسیتها به قدری افزایش یافت که حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان به همراه سید رضا صالحی امیری رییس وقت کمیته ملی المپیک به زوریخ سفر کرد و به رییس اتحادیه جهانی وعده و ضمانت تعیین تکلیف در اسرع وقت را داد اما بازگشت به تهران مساوی با استمرار سرپرستی بود!
محمد بابایی، سید رضا میرابوطالبی، علی دادگر، محمود ترابی گودرزی، افشین داوری، رسول هاشم کندی اسدی، علی دادگر، محمد صانعی، بهمن محمدرضایی و عبدالرحمن قاسمی؛ 10 کاندیدای نهایی هستند که در انتظار برگزاری مجمع انتخاباتی به سر میبرند. اتحادیه جهانی دوچرخهسواری هم تاکنون دو بار پیگیر زمان برگزاری انتخابات ایران شده و هر مرتبه پاسخی دریافت نکرده است.
ضربه بلاتکلیفی فدراسیون به تیم ملی
محمد ابوحیدری سرمربی تیم ملی دوچرخهسواری سرعت ایران به عنوان فردی که از نزدیک با مشکلات این رشته ورزشی مواجه است، اعتقاد دارد بلاتکلیفی فدراسیون به تیم ملی نیز ضربه میزند.
او در این باره اظهار داشت:
مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۳ خردادماه سال آینده برگزار میشود اما فدراسیون دوچرخهسواری کشورمان درگیر انتخاب رییس است و با برخی بیبرنامگیها روبهرو هستیم.
وی از برگزاری مسابقات کاپ آسیا در اسفندماه امسال خبر داد و به شهرآرانیوز گفت:
با قهرمانی در این مسابقات میتوانیم سهمیه المپیک دریافت کنیم. ضمن اینکه سطح این رقابت بسیار خوب و ایستادن بر سکوی قهرمانی کاری دشوار است اما با برنامهریزی میتوانیم سهمیه المپیک و مدالهای خوشرنگی کسب کنیم.
سرمربی تیم ملی دوچرخهسواری سرعت تصریح کرد:
باید انتخابات برگزار شود تا دوچرخهسواران روند آمادهسازی عمومی خود را آغاز کنند؛ چنان که دوچرخهسواران بخش سرعت، خارج از برنامه اردویی، آمادهسازی عمومی خود را آغاز کردهاند. ما باید برای مسابقات آسیایی آماده شویم.
ابوحیدری خاطرنشان کرد:
برگزاری انتخابات و تعیین تکلیف فدراسیون، مسیر را کاملا تغییر میدهد اما در این بلاتکلیفیها تیم ملی کمی از فدراسیون فاصله گرفته است. بنا به درخواست فدراسیون برنامه دوچرخهسواران را اعلام میکنم اما هنوز اردویی برگزار نشده است.
محمود پراش سرمربی تیم ملی دوچرخهسواری پیست هم با انتقاد از شرایط موجود تاکید کرد:
نمیدانیم چرا برگزاری انتخابات تا این حد طول کشیده است. دو سال است فدراسیون ثبات نداشته و دو سال قبل از آن هم درگیر کرونا بود. عملا عمر قهرمانان و ورزشکاران در حال تلف شدن است.
وی در خصوص اینکه به نظر شما چرا برگزاری انتخابات تا این حد طول کشیده، به فارس گفت:
به نظر من یک سری روابط نمیگذارد انتخابات برگزار شود. برخی افراد به دنبال منافع شخصی خود هستند و اگر منافع ملی در نظر گرفته میشد، حتما تا حالا برگزار شده بود.
پراش با اشاره به نتایج دوچرخه سواری تصریح کرد:
در این چند سال در کسب نتیجه ضعیف بودیم و قطعا در سالهای آینده بدتر هم خواهد شد.