سرمربی تیم وزنهبرداری ذوبآهن به انتقاد از کادر فنی تیم ملی پرداخت.
به گزارش طرفداری، مسابقات وزنهبرداری قهرمانی سال ۲۰۲۲ جهان به عنوان یکی از مراحل گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس روزهای ۱۴ تا ۲۵ آذر در بوگوتا پایتخت کلمبیا برگزار شد. تیم ملی وزنهبرداری مردان ایران با هفت وزنهبردار عازم رقابتها شد اما نتوانست عنوانی بهتر از هفتم کسب کند.
رضا دهدار با کسب یک مدال طلا و یک نقره بهترین عملکرد را در بین نفرات اعزامی داشت. کیانوش رستمی و مهدی کرمی نیز هرکدام یک نقره گرفتند اما دیگر وزنهبرداران مانند علی داوودی نایبقهرمان المپیک توکیو و حافظ قشقایی جایی روی سکو نداشتند و مصطفی جوادی هم با ارائه نمایشی ناامیدکننده، اوت کرد.
حالا سرمربی تیم وزنهبرداری ذوبآهن درباره عملکرد ملیپوشان صحبت کرده است. رضا جباری مربی رسول معتمدی قهرمان آسیا و جهان و البته بزرگترین غایب کاروان ایران در کلمبیا نیز محسوب میشود.
معتدی در هفته نخست لیگ برتر به شدت آسیب دید و بسیاری، جباری را مقصر مصدومیت او دانستند. سرمربی تیم وزنهبرداری ذوبآهن هم در پاسخ گفت:
مقصر مصدومیت رسول معتمدی، من هستم اما آقایانی که به دروغ حرف میزنند مسئولیت کارهایشان را برعهده بگیرند.
علی جباری اکنون درباره عملکرد تیم ملی وزنهبرداری در مسابقات جهانی اظهار داشت:
بیشتر وزنهبرداران در مسابقات جهانی در حرکت یک ضرب خوب کار کردند، به عنوان مثال حرکت کیانوش (رستمی) در یک ضرب عالی بود و میتوانست در دو ضرب هم خوب کار کند. اما در یک ضرب فوقالعاده ظاهر شد به طوری که جزو ۶ وزنهبردار برتر قرار گرفت. رضا دهدار در یک ضرب و دو ضرب خیلی خوب بود. مهدی کرمی هم در یک ضرب عملکرد بسیار خوبی داشت ولی در حرکت دو ضرب، کادر فنی میتوانست عملکرد بهتری داشته باشد. به نظر من باید در حرکت دوم، مهدی کرمی وزنه ۲۱۴ را در نظر میگرفتن.، او از حریفان خود جلو بود و نباید ریسک میکرد. بهتر بود کادر فنی در حرکت دو ضرب مهدی کرمی کمی باهوشتر عمل میکردند.
وی ادامه داد:
متاسفانه مصطفی جوادی هم اوت کرد. به اعتقاد من یکی از دلایلی که وزنهبرداری ایران روی سکو نرفت ترکیب ناقص تیم بود. تیم از لحاظ ردهبندی مدالی هم ضعیف کار کرد. میتوانستیم بهتر کار کنیم. ضمن اینکه یکی، دو وزنهبردار دیگر مثل کیانوش رستمی و مهدی کرمی در مجموع میتوانستند مدال کسب کنند و جایگاه ردهبندی مدالی ایران را تغییر دهند.
جباری همچنین به عملکرد علی داوودی در سنگین وزن اشاره و تصریح کرد:
واقعیت این است که حریفان علی داوودی به لحاظ رکوردی برتر از او بودند. کادرفنی در خصوص علی داوودی بیشتر به دنبال تک مدال دو ضرب بود تا یک ضرب و مجموع. اگر دقت کنید انتخاب حرکت سوم داوودی هم همین موضوع را نشان میدهد که آنها به دنبال تک حرکت دو ضرب بودند.
مربی وزنهبرداری ایران در واکنش به این سوال که اگر داوودی در حرکت اول ۲۴۸ کیلوگرم را میزد و بعد از آن به سراغ وزنه ۲۵۰ کیلو میرفت، موفق به کسب مدال میشد، به آنا گفت:
به نظر من نمیشد چنین ریسکی کرد. باید ببینم علی داوودی در تمرین چه شرایطی داشته است که مربی بخواهد این ریسک را انجام دهد. شاید این وزنهبردار اوت میکرد و آن وقت شرایط بدتر میشد.
جباری درباره شرایط وزنهبرداری ایران عنوان کرد:
کار سختی پیش رو داریم و هر فدراسیونی که روی کار میآید باید کار کند و وزنهبردار بسازد؛ ضمن اینکه نتیجه آن را هم همان سال نمیگیرند. اگر حالا وزنهبردار مستعد شناسایی کنیم، به این معنا نیست که در المپیک بعدی حضور خواهد داشت. باید در سنین نوجوانی روی وزنهبرداران به مدت ۵ تا ۶ سال کار کنیم تا به یک وزنهبردار خوب تبدیل شود. این پروسه برای هر فدراسیون باید تکرار شود
وی تأکید کرد:
به نظر من کادرفنی میتوانست در مسابقات جهانی از دو مهره استفاده کند؛ آنها نباید به سادگی از علی هاشمی میگذشتند، او قطعا در این مسابقات به مدال میرسید. در دسته ۹۶ کیلوگرم هم رضا بیرانوند میتوانست به مدال جهانی برسد. اگر بیرانوند را به مسابقات آسیایی اعزام نمیکردند و از او مدال آسیایی نمیخواستند؛ به طور حتم در مسابقات جهانی توانایی کسب مدال را داشت. جای این دو نفر در رقابتهای جهانی خالی بود و از لحاظ رتبه هم تیم ایران را بالاتر میبردند و صددرصد تیم ایران روی سکو میرفت.
وی در خصوص عملکرد کیانوش رستمی و کسب مدال نقره مسابقات جهانی او خاطرنشان کرد:
من در یکی دو سال اخیر با کیانوش کار کردهام و از توانایی او مطلع هستم. بارها هم گفتم کیانوش، وزنهبرداری است که اگر خوب مدیریت شود بسیار توانمند است، در مسابقات میتواند به تیم ملی کمک کند و سهمیه المپیک بگیرد. کیانوش در حرکت یک ضرب خیلی خوب کار کرد و شاید کمتر کسی فکر میکرد چنین رکوردی بزند. او در یک ضرب وزنه ۱۷۴ کیلو را بالا برد و عالی کار کرد. این اتفاق نشان میدهد او وزنهبردار قابلی است و بیشتر از این هم در توانش هست. در دو ضرب هم میتوانست بهتر از این کار کند. فکر میکنم با روحیهای که گرفته قطعا در مسابقات بعدی بهتر کار میکند.
جباری درباره عملکرد حافظ قشقایی هم گفت:
به نظرم انتخاب کادرفنی در خثوث وزنههای حافظ قشقایی درست بود اما فکر میکنم تعویق پرواز او روی عملکردش تاثیر گذاشت. قرار بود قشقایی و جوادی روز جمعه پرواز کنند اما پروازشان چند روز به تعویق افتاد. به نظرم اختلاف زمانی ۸ ساعت و نیم با کلمبیا روی عملکردش تاثیر گذاشت. در یک ضرب انتخابهای خوبی داشت ضمن اینکه او در تمرینات هم در دو ضرب ۱۷۵ کیلو را مهار کرده بود.