وزارت ورزش و جوانان در ماههای اخیر رفت و آمدهای بسیاری را تجربه کرده است.
به گزارش طرفداری، مروری بر سایت و کانال رسمی وزارت ورزش و جوانان در ماههای اخیر، علاوه بر پوشش اخبار فدراسیونهای تابعه، مملو از احکام برکناری و انتصاب مدیران در بخشهای گوناگون وزارتخانه است.
نزدیک به 16 ماه از آغاز به کار حمید سجادی در راس وزارت ورزش و جوانان میگذرد. او بعد از ناکامی در کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی در سال 1390 و دولت دهم، یک دهه صبر کرد و این بار در کابینه دولت سیزدهم بر صندلی وزارت ورزش تکیه زد.
او در این مدت تغییرات بسیار زیادی هم در بدنه اجرایی وزارتخانه پدید آورده و هم دست به ایجاد تغییرات گسترده در ساختار فدراسیونها زده؛ از برگزاری تودیع و معارفه برای مدیران ورزش تا تفکیک و تاسیس فدراسیونهای نوظهور مانند «بادبانی»، «دریایی و ساحلی» و «آمادگی جسمانی». به این فهرست بلندبالا باید برکناری روسای فدراسیونها و تعیین سرپرستهای جدید را نیز اضافه کرد.
هنوز هم بسیاری از فدراسیونهای ورزشی با سرپرست اداره میشوند و تاخیر در تعیین تاریخ برگزاری مجامع انتخاباتی سبب شده فدراسیونها و اتحادیههای جهانی مانند ژیمناستیک و دوچرخهسواری حساس شده و صدای پای تعلیق، نزدیکتر از هر زمانی به گوش برسد.
در جدیدترین اتفاق؛ مهیار عسگریان جای علیرضا عاصم یوسفی را در شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی گرفته است. هرچند عاصم یوسفی استعفا کرد و برکنار نشد اما انتخاب او از ابتدا با ابهامات فراوانی روبهرو بود چرا که هیچ تخصصی در ورزش نداشت و مشخص نشد با چه رزومه و سابقهای به این پست رسیده است. البته او در روزهای گذشته مدعی شد مجوز حرفهای و گواهینامه انطباق با الزامات AFC برای استادیوم ورزشی آزادی صادر شده؛ ادعایی قابل تامل، چرا که این ورزشگاه پیر و فرسوده به مدت 50 سال نتوانست مجوزهای لازم را دریافت کند و معلوم نیست در عرض دو ماه چه اتفاقی رخ داده که منجر به صدور مجوز شده است.
البته بسیاری از فدراسیونها نیز از عملکرد او گلهمند بودند. همچنین عاصم یوسفی که خود منتصب وزیر ورزش بود، در اقدامی عجیب به مقابله با او برخاست. عاصم یوسفی در مقطعی احمد مددی مدیر مجموعه ورزشی آزادی را برکنار کرد اما سجادی، حکم او را وتو کرد. جالب اینجاست که عاصم یوسفی دسترسیهای مددی را بست تا مخالفت خود با تصمیم وزیر ورزش را علنا نشان دهد. این اتفاق سبب اختلاف عمیق میان شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی با وزارت ورزش شد، تا جایی که در بازهای مجموعه ورزشی آزادی، دو مدیر داشت!
همچنین در دیگر حکم وزیر ورزش، بنیامین شکوهفر بعد از ١۴ ماه کنار رفت و میرهادی قره سیدرومیانی به عنوان سرپرست معاونت پارلمانی، حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان منصوب شد. شکوهفر جزو معدود چهرههایی بود که در وزارت ورزش سابقه فعالیت داشت و یکی از جوانترین مدیران وزارتخانه هم به شمار میرفت اما معلوم نشد دلیل رفتنش چه بوده است, در حالی که اگر بنا به تغییر بود، مدیران بسیاری در بخش «جوانان» وزارتخانه میتوانستند گزینههای بهتری باشند؛ مانند وحید یامینپور که معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان محسوب میشود اما در کارنامه او صرفا مجری تلویزیونی و فعال رسانهای دیده میشود.
در دیگر احکام سجادی میتوان انتصاب علی رغبتی به عنوان مشاور وزیر ورزش در امور ورزش قهرمانی و حرفهای و مریم نوراللهی در پست سرپرستی اداره کل توسعه منابع انسانی وزارت ورزش را دید. رغبتی از جمله مدیرانی است که شیوه مدیریتی او با انتقادهای فراوانی بوده و البته شایعاتی مبنی بر تصمیمگذاریاش در تمامی تصمیمات وزارتخانه شنیده میشود، تا جایی که از او با نام «مرد پشت پرده وزارت ورزش» نام میبرند.
به تصمیمات و احکام خبرساز دیگری هم میتوان اشاره کرد که نشان میدهد بررسیها و کارشناسیهای لازم صورت نگرفته و حتی بعد از مدتی کوتاه به حالت اول بازگشته است. به طور مثال وزارت ورزش در اقدامی جنجالی، «آمادگی جسمانی» را از فدراسیون ورزشهای همگانی منفک و به فدراسیونی مجزا تبدیل کرد. در گام نخست 26 رشته از «همگانی» جدا و به «آمادگی جسمانی» ضمیمه شدند اما تنها سه ماه بعد، وزارتخانه، «یوگا» را از جمع 26 رشته به «همگانی» بازگرداند.
برکناری رییس فدراسیون سوکاری، شکایت به دیوان عدالت اداری و تعلل در برگزاری انتخابات فدراسیونهایی مانند ژیمناستیک و شمشیربازی هم در جمع نقدهای واردشده به وزارت ورزش و جوانان جای میگیرند اما در حال حاضر توجهات روی پاداش دلاری و اعطای حواله خودرو به ملیپوشان فوتبال بعد از ناکامی در جام جهانی 2022 متمرکز است!