مطلب ارسالی کاربران
آیا بارسا در سراشیبی سقوط قرار گرفته؟
در این مقاله سعی بر آن شده تا به علل ناکامی چند ساله باشگاه محبوب و پرطرفدار بارسلونا پرداخته شود.
مسلما در هر باشگاهی عوامل موفقیت عبارتند از: 1- هواداران 2-کادر مدیریت 3- کادر فنی 4- بازیکنان
در این قسمت به بررسی یک به یک این عوامل خواهم پرداخت
کادر مدیریت
شاید اصلی ترین و موثرترین علت ناکامی باشگاه را بتوان کادر مدیریت عنوان کرد جایی که با تصمیمات اشتباه و تکیه بر افکار گذشته و همچنین کشمکش قدرت و سعی بر کنار گذاشتن رقبا با هر حربه و عنوانی، بیشتر از همه عوامل ناکامی این باشگاه را رقم زد. شاید قبل از جدایی خوان لاپورتا و در آخرین سال حضور پپ نیاز به تغییر احساس می شد اما همان گونه که عرض شد به جای تغییر در فلسفه ٬کادر مدیریتی راسل با تکیه بر اهرم فشار و از طریق تزریق پول به حساب باشگاه وارد جنگ پیدا و پنهان با کادر مدیریتی خوان لاپورتا شد و این وسط باشگاه همچون گوشت قربانی دست به دست میشد تا آن که راسل جایگزین لاپورتا شد و همین تغییرات باعث جدایی پپ و همچنین پدرخوانده باشگاه یعنی یوهان کرایف شد. اگر بارسا میخواست به فلسفه فوتبالی خود همچنان ادامه می داد باید بازیکنان تازه نفس و با انگیزه را به باشگاه تزریق می کرد اما به جای این کار به همان بازیکنان بی انگیزه و بعضا پا به سن گذاشته تکیه کرد. البته علاوه بر این عوامل نباید فراموش کرد که مدیریت فعلی نتوانست بر حواشی موجود چیره شود بر عکس خود نیز وارد حواشی مختلف شد از قرارداد مبهم نیمار گرفته و استعفای راسل که تاکنون برای هوادارن مبهم و پنهان مانده تا به راه انداختن پرونده تخلفات مالی علیه مدیریت لاپورتا. شاید این مدیریت بیشتر از آن که به فکر باشگاه باشد بیشتر به فکر حفظ کردن مناصب مدیریتی و مسائل دیگر بود. از دیگر مسائل موجود به کارگیری مربیان ناشناخته و یا ضعیف همچون تیتوی فقید که با وجود عملکرد نسبتا خوب اما بعلت بیماری در زمانی که باید برسر بازیکنان می بود به فکر بیماری و علاج خود بود و همچنین به کارگیری تاتا مارتینو که کارنامه ای در اروپا نداشت و شاید به همین علت در بارسا موفق نبود. اما برسیم به سال 2014 که کادر مدیریت یکی از کم نظیرترین اشتباهات را مرتکب شد جایی که دقیقا می دانست که به علت محرومیت از نقل و انتقالات آینده باید کادر فنی قوی و بازیکنان کم حاشیه و جوان را به خدمت بگیرد اما به جای این کار از انریکه جوان با کارنامه ضعیف در رم و رزومه نسبتا خوب در سلتا دعوت به همکاری نمود و پس از آن بازیکنان پا به سن گذاشته ای همچون متیو و مصدومی همچون فرمالن و محرومی چون سوارز و داگلاس ناشناخته را جذب نمود. شاید تنها حسن خریدهای باشگاه راکیتیچ و دو دروازه بان باشد.
کادر فنی
در راس این کادر انریکه جوان را میبینیم که قدرت کنترل حواشی بازیکنان را ندارد و این مساله در عدم توانایی تعویض مسی ستاره افول کرده بارسا کاملا نمایان گردید. علاوه بر این مشخص گردید که این مربی جوان در بازی های بزرگ هوش کافی و قدرت بازی خوانی حریفان را ندارد و با اشتباهات تاکتیکی مهلک باعث سقوط بارسا در برابر پاریسن ژرمن و رقیب دیرینه شد. از دیگر اشتباهات انریکه تکیه بر سیستم 4-3-3 و نداشتن پلان بی برای بازی هایی که تیم به بن بست تاکتیکی می رسد می باشد.
بازیکنان
شاید پرحاشیه ترین بازیکن بارسا را بتوان جرارد پیکه دانست بازیکنی که پس از ازدواج با ستاره پاپ جهان وارد حواشی ناخواسته شد. اما علاوه بر این پیکه با نداشتن رقیب قوی و اعتماد به نفس کاذب روز به روز ضعیف تر میشد تا جایی که در بازی الکلاسیکو احساس می شد پیکه بیشتر بازیکن رئال باشد تا بارسا. دومین بازیکن پرحاشیه فوق ستاره افت کرده بارسا یعنی مسی است که با تخلف مالیاتی ودخالت در به کارگیری تاتا و همچنین تمرد و سرپیچی از دستور مربی برای تعویض خود، باشگاه را وارد چالش عجیبی کرد.
هواداران
شاید تنها نقطه قوت بارسا هواداران باشند که این روزها نیز خودشان وارد حواشی استقلال ایالت شده اند و باشگاه را نیز وارد چالش سطل یخ استقلال کرده اند.
در پایان امید آن می رود که باشگاه با استفاده از تجارب تلخ گذشته راه پیروزی را هموار نماید و هواداران پرشور را به آینده امیدوار نماید.