گل های ماندگار
در روز اول بازی های جام بیست و دوم تنها یک بازی برگزار خواهد شد و آن هم تقابل قطر میزبان، به عنوان یکی از نماینده های فوتبال آسیا، با اکوادور، تیم چهارم فوتبال آمریکای جنوبی، است. به همین مناسبت دو گل از برترین گل های تاریخ جام های جهانی که نمایندگان این دو قاره به ثمر رسانده اند را در این بخش مرور می کنیم.
جام جهانی 2014 برزیل، مرحله یک شانزدهم نهایی، اروگوئه 0-2 کلمبیا، گل اول کلمبیا توسط خامس رودریگز
کلمبیا که در جام جهانی 2014 به عنوان یکی از تیم های قابل احترام جام خود نمایی کرد با ستاره خود، خامس رودریگز برای هر حریفی یک رقیب سرسخت به شمار میرفت. آنها بعد از صعود از گروه سوم بازی ها به عنوان تیم اول در حضور یونان، ساحل عاج و ژاپن، باید به مصاف تیم دوم گروه چهار بازی ها یعنی اروگوئه می رفت. این بازی تمام آمریکای جنوبی ای در ورزشگاه ماراکانا و در حضور 73 هزار تماشاگر برگزار شد و در نهایت این زردپوشان کلمبیا بودند که موفق شدند با دو گل خامس رودریگز حریف قدرتمند خود را شکست دهند و به جمع هشت تیم پایانی راه پیدا کنند. گل اول خامس رودریگز در این بازی به یکی از ماندگارترین گل های تاریخ جام های جهانی تبدیل شد.
جام جهانی 2014 برزیل، دور دوم مرحله گروهی، هلند 3-2 استرالیا، گل اول استرالیا توسط تیم کیهیل
گروه دوم جام جهانی 2014 برزیل یکی از گروه های سخت این رقابت ها بود که با حضور تیم های اسپانیا، مدافع عنوان قهرمانی، هلند و شیلی به یک جهنم واقعی برای ساکرو ها تبدیل شده بود. استرالیایی ها که در بازی اول 3-1 مغلوب شیلی شده بودند برای زنده نگه داشتن امیدهای خود در ادامه بازی ها نیاز به کسب امتیاز از بازی برابر هلند قدرتمند لوئیس فن خال داشت. هلندی که در بازی اول خود 5-1 لاروخا را در هم کوبیده بود و در قامت یک مدعی تمام عیار ظاهر شده بود. بازی با گل زود هنگام آرین روبن در دقیقه بیستم یک بر صفر به سود هلند در جریان بود که یک دقیقه بعد تیم کیهیل با یک گل تماشایی کار را به تساوی کشاند. اما این گل و گل یدیناک در دقیقه 54 از روی نقطه پنالتی باز هم نتوانست استرالیا را از شکست 3-2 در بازی دوم خود نجات دهد تا امید زردپوشان استرالیایی برای صعود از این گروه به کلی نا امید شود.
آشنایی با اسطوره های تاریخ جام های جهانی
1. دیگو آرماندو مارادونا ( آرژانتین )
اسطوره فوتبال آرژانتین و جهان نیاز به معرفی ندارد. مارادونا به همراه تیم ملی کشورش حضور در چهار دوره جام جهانی را تجربه کرد. سالهای 82، 86، 90 و 94 چهار دوره ای بودند که ال دیگو در آنها حضور داشت و با یک عنوان قهرمانی و یک نایب قهرمانی نام خود را در تاریخ جام های جهانی به ثبت رساند. شاید اگر اختلافات او با سرمربی و کاپیتان وقت آرژانتین در جام جهانی 1978 با همکاری طرفین حل می شد دیگوی بزرگ هم به جمع ستارگانی می پیوست که پنج جام جهانی را تجربه کرده اند و البته به همراه آلبیسلسته یک قهرمانی دیگر را در کارنامه خود به ثبت میرساند.
2. روبرتو باجو ( ایتالیا )
بودای کوچک آتزوری را همه با ضربه پنالتی از دست رفته اش در فینال جام جهانی 1994 برزیل به یاد می آورند اما شماره ده لاجوردی پوشان در همان جام جهانی بازیکنی بود که یک تنه تیمش را به دیدار پایانی رساند. گلزنی های او در برابر نیجریه و اسپانیا، ایتالیایی ها را در جام نگه داشت تا در نهایت خود او باشد که هدیه اش به مربیان ایتالیایی را در فینال بازی ها پس بگیرد و حکم قهرمانی برزیل را امضا کند. باجو سه بار طعم حضور در جام جهانی را چشید و با یک نایب قهرمانی، یک عنوان سومی و یک حذف در مرحله یک چهارم نهایی به کار خود در این رقابت بزرگ خاتمه داد.
مرور دیدار های افتتاحیه جام های جهانی با حضور میزبانان
در طول بیست یک دوره گذشته جام جهانی بارها قوانین بازی ها در مورد اینکه بازی افتتاحیه جام جهانی را مدافع عنوان قهرمانی برگزار کند یا تیم کشور میزبان تغییر کرد. به مناسبت حضور قطر میزبان در بازی افتتاحیه جام جهانی 2022، در این بخش به مرور بازی های افتتاحیه ای می پردازیم که تیم میزبان جام جهانی در آن حضور داشته است.
چند نکته آماری
1. در بین گلزنان برتر تاریخ فوتبال قطر منصور مفتاح با 42 گل زده به همراه المعز علی مشترکا در صدر جدول قرار دارند و در صورتی که المعز علی در بازی برابر اکوادور موفق به گلزنی شود می تواند به تنهایی به صدر جدول صعود کند و به برترین گلزن تاریخ فوتبال کشورش تبدیل شود.
2. قطری ها بعد از اینکه یازده بار شانس خود را برای حضور در جام های جهانی از طریق رقابت های انتخابی منطقه آسیا و اقیانوسیه امتحان کردند و در 108 بازی ناکام ماندند، امروز در شرایطی اولین بازی خود در تاریخ جام های جهانی را تجربه می کنند که به لطف میزبانی، بدون شرکت در رقابتهای انتخابی پا به این میدان بزرگ گذاشته اند. قطری ها از سال 1978 تا کنون و در یازده دوره پیاپی در دور انتخابی جام جهانی شرکت کرده اند که در هر یازده دوره از صعود به جام جهانی بازماندند.
3. قطری ها در شرایطی به عنوان قهرمان جام ملت های آسیا پا به رقابت های جام جهانی میگذارند که تا کنون 7 بار این اتفاق برای نمایندگان آسیا در جام های جهانی رخ داده است و در شش دوره از این هفت دوره قهرمان آسیا در مرحله گروهی جام جهانی حذف شده اند. تنها در سال 2002 بود که ژاپنی ها بعد از قهرمانی در جام ملتهای آسیای 2000 موفق شدند در جام جهانی هم از گروه خود صعود کنند اما خیلی زود در مرحله یک هشتم نهایی با شکست برابر ترکیه از گردونه رقابت ها حذف شدند. شش بار دیگری که قهرمانان جام ملتهای آسیا در جام جهانی شرکت کردند به ترتیب تیم ملی ایران در سال 1978، کویت در جام جهانی 1982، عربستان در سال 1998، ژاپن 2006 و 2014 و تیم ملی استرالیا در جام جهانی 2018 روسیه بود.