عضو هیأت رئیسه فدراسیون تکواندو اعتراف کرد در برخی مواقع برای توجیه ناکامی به دنبال مقصر گشتهاند.
به گزارش طرفداری، تیم ملی تکواندو با ترکیبی جوانشده راهی مکزیک شده تا هم با دست پر و مدالهای رنگارنگ از مسابقات قهرمانی جهان برگردد و هم امتیازات لازم برای سهمیه المپیک کسب کند.
بیژن مقانلو ترکیبی متحولشده متشکل از چهار دانشآموز و ستارههای باتجربه را به گوادالاخارا برده و امیدوار است نتایج ضعیف گذشته جبران شود. تکواندو ایران در سالهای اخیر به ویژه در دو المپیک ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو نتایج ضعیفی گرفت؛ نتایجی که به زعم عضو هیأت رئیسه فدراسیون تکواندو تجزیه و تحلیل نشده و کارشناسیهای لازم برای سرمایهگذاری بیشتر و برنامهریزی بهتر صورت نگرفته است.
غلامحسن ذوالقدری عضو هیأت رئیسه فدراسیون تکواندو درباره شرایط تیم ملی تکواندو و جوانگرایی در مسابقات جهانی اظهار داشت:
تیم ملی تکواندو روزهای سختی برای آمادهسازی و حضور در کارناوال قهرمانی جهان پشت سر گذاشت. مسابقات قهرمانی جهان از کمیت و کیفیت بسیار بالایی برخودار است. در این رقابتها تکواندوکاران برای کسب امتیاز جهت قرار گرفتن در صدر رنکینگ سهمیه المپیک پاریس تلاش میکنند، بنابراین این مسابقات برای همه کشورهای شرکتکننده از اهمیت بالایی برخودار است. قطعا تیم پوستانداخته تکواندوی ایران کار سختی در این رقابتها دارد و مقانلو هم ریسک بزرگی کرد.
وی تأکید کرد:
البته زمان جوانگرایی در تکواندوی ایران رسیده بود تا برای آیندهسازی تکواندو فرصت داشته باشیم. تکواندو نیاز به ترمیم و آیندهسازی دارد. کادر فنی در تلاش است تا آینده تکواندوی ایران را تأمین کند؛ چه بسا با این شرایط و انگیزهای که در اردوهای آمادهسازی تیم شاهد آن بودیم مثل گذشته نتایج خوبی در مسابقات جهانی و المپیک به دست بیاورند.
عضو هیأت رئیسه فدراسیون تکواندو در پاسخ به این سؤال که تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا انتظارات را برآورده نکرد و در جهانی این نگرانی وجود دارد، به آنا گفت:
مسابقات میتواند دستخوش هر اتفاق و نتیجهای شود. قطعا کشورهای دیگر هم سرمایهگذاری کردهاند تا نتیجه بگیرند. صادقانه میگوییم تیم خیلی جوان است و ممکن است هر نتیجهای کسب کند؛ البته این حرف به این معنی نیست که ما از الان فرار رو به جلو داشته باشیم. این تیم زحمت کشیده و ما به آن امیدوار هستیم تا نتیجهای بهتر از گذشته کسب کند، ولی به هر حال هر مسابقه شرایط خاص خودش را دارد.
ذوالقدر عنوان کرد:
در مسابقات قهرمانی آسیا مقانلو به تازگی هدایت تیم را برعهده گرفته بود، اما حالا شناخت بیشتری از آنها دارد و بیشتر از همه ما، سرمربی تیم به دنبال نتیجه گرفتن است. این تکواندوکارانی که الان به تیم اضافه شدهاند دانشآموز هستند، اما تجربه حضور در مسابقات آسیایی را دارند و مدال طلای نوجوانی آسیا را کسب کردند.
وی در خصوص عدم حضور تکواندوکاران در گرندپری منچستر و شانس کسب سهمیه المپیک گفت:
ما فرصتهای خوبی را از دست دادیم. متأسفانه در همین مسابقات گرندپری منچستر با کارشکنیهایی که صورت گرفت ویزا برای تکواندوکاران صادر نشد. ما امتیازات زیادی از دست دادیم، اما تیم حق ندارد ناامید شود. تیم ملی تکواندو باید در این مسابقات امتیازات از دست رفته را جبران کند و امتیازات خوبی بگیرد. بعد از این هم در سال ۲۰۲۳ باید با تلاش مضاعف و حمایتهای کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در تورنمنتها شرکت کنند تا از رقابتها جا نماند و بتواند سهمیه حضور در المپیک را به دست بیاورد. در این صورت تنها رهاورد ما برای کسب سهمیه المپیک، مسابقات قهرمانی آسیاست که کار سختی خواهد بود.
ذوالقدری درباره افت و خیز تکواندو در المپیک و جهانی اظهار داشت:
در المپیک ریو نتوانستیم نتیجهای در شأن تکواندوی ایران به دست بیاوریم و به دنبال آن در المپیک توکیو هم همین اتفاق افتاد و تکواندو در نتیجهگیری ناکام ماند. بعد از این دو مسابقه مهم چه تمهیداتی برای تکواندو به کار بستیم و چه کارشناسیهایی صورت گرفت؟ چگونه عدم نتیجهگیری تکواندو را در المپیک ریو و توکیو تجزیه و تحلیل کردیم؟ متأسفانه ما در سالهای گذشته به ویژه بعد از المپیک عقب ماندیم و نتوانستیم به خوبی کارشناسی کنیم. در برخی مواقع فقط به دنبال مقصر میگشتیم، در حالی که باید تجزیه و تحلیل و آنالیز کرده و سرمایهگذاری بیشتر میکردیم.
دبیر سابق فدراسیون تکواندو تأکید کرد:
زمانی که در المپیک ریو اولین مدال تاریخ تکواندو را در بخش زنان به دست آوردیم باید سرمایه مالی این فدراسیون دو برابر میشد تا تکواندوکاران با انگیزه بیشتر کار کنند، اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد. قطعا بضاعت ما با کشورهایی که روی مدالآوری در المپیک سرمایهگذاری میکنند، قابل مقایسه نیست، بنابراین باید تکواندوکاران بیشتر تلاش کنند و نیروهای انسانی بیشتر از خودشان مایه بگذارند تا بتوانیم نتیجه لازم را بگیریم.
ذوالقدری در خصوص حضور اکرم خدابنده و سجاد مردانی در انتخابات کمیسیون ورزشکاران فدراسیون جهانی تکواندو و شانس پیروزی آنها گفت:
شانس آنها برای پیروزی بستگی به دیپلماسی ورزش ایران دارد. من به شخصه اعتقاد دارم دیپلماسی ما در حال حاضر ضعیف است و ما ارتباطات لازم را برای کسب کرسی نداریم، ولی امیدوارم تا فرصت باقی مانده برای رأیگیری تلاش بیشتری شود تا نمایندگان ما در کمیسیون ورزشکاران پیروز شوند. دستاوردهای ورزشکار هم مهم است و قطعا کسانی که میخواهند به آنها رأی بدهند به نتایج ورزشکار، مدالهای او و همچنین ارتباطاتی که ورزشکار با دنیا دارد توجه میکنند. مردانی کاپیتان تیم ملی است و فردی شناختهشده است و نتایج خوبی هم در دوران حضورش در تیم ملی به دست آورده و شانس او را بیشتر میدانم.