میکس و مسترینگ
در واقع دو قسمت مجزا در پروسه تولید موسیقی ست . بعد از مراحل آهنگسازی ، ضبط و تنظیم ، نوبت به مرحله میکس میرسد. و بعد از اتمام میکس وقت مستر کردن آهنگ است . بعد از مسترینگ هم مراحل دیگری وجود دارد که مربوط به پخش موسیقی میشود .
کارهایی که در طول میکس انجام میدهیم ، کاملا متفاوت است با کارهایی که در مسترینگ انجام میشود .
در سطح اول موسیقی جهان ، مسئولیت میکس با یک نفر یا یک گروه بوده و مسئولیت مسترینگ با فرد یا گروهی دیگر است .
اما اینجا ما به دنبال فهم معنی میکس و مسترینگ و تفاوت آن با یکدیگر هستیم . یعنی هر دو مرحله را خودمان میخواهیم انجام دهیم و تجهیزاتی که در اختیار داریم ممکن است در حد استودیو خانگی باشد .
در هر صورت باید بدانید میکس و مسترینگ ، مطالب گسترده و پیچیده ای دارد و افراد زیادی را گیج می کند ! پس اگر الان در حال یادگیری هستین ، خوب است بدانید چالش هایی که تا الان در انجام میکس و مسترینگ روبرو شدید برای تمامی افراد دیگر هم نیز اتفاق می افتد . در حدی که افراد زیادی از ادامه دادن یادگیری میکس و مسترینگ منصرف میشوند
همینطور خوب است بدانید اگر در حال حاظر در حال ضبط و تهیه موسیقی برای پخش بین المللی هستید ، انجام دادن میکس و مسترینگ اصولی ، الزامی است . پس بهتر است این کار توسط کسی که خدمات میکس و مسترینگ دارد انجام شود .
اما اگر به دنبال یادگیری میکس و مسترینگ هستید و زمان مجزایی را برای آن در نظر گرفته اید ، کسب هرچه بیشتر علم و تجربه اهمیت فراوانی دارد .
همانطور که در ابتدا گفته شد برای دانستن تفاوت بین میکس و مسترینگ باید معنی هر کدام را به صورت مجزا دانست که در زیر به سادگی توضیح داده شده است :
میکس:
میکس موسیقی ، یعنی ترکیب تمام چیزهایی که در پروژه شما وجود دارد . مثل صدای خواننده ، صدای سازها و ... این صداها ممکن است ضبط شده باشند و یا ساز مجازی VST باشند .
ترکیب صداها یعنی برای هر کدام از صدا ، میزان مناسبی از بلندی صدا Level در نظر بگیرید ، صداها را اکولایز کنید و یا کمپرس کنید ، همینطور افکت هایی که به صداهای خام پروژه رنگ میبخشند و ...
همین چند مثال بالا از کارهای مهم میکس است .
میکس ، مثل جور کردن تکه های پازل است . در عین حال که تکه های پازل را باید پیدا کنید ، باید مطمئن شوید همه چیز به درستی به هم متصل شده اند .
در نهایت هم دستی به سر و روی آنچه انجام داده اید ، باید بکشید .
بعد از اتمام میکس ، آهنگ باید حال و هوای خوبی داشته باشد و شنیدن آن باعث خشنود شدن شما شود . یعنی زمانی که موسیقی را میشنوید از همه صداها راضی باشید .
زمانی که به این مرحله رسیدید ، باید از پروژه خروجی بگیرید و تمامی اجزا و لاینهای موسیقی را به یک فایل صوتی تبدیل کنید .
هم اکنون مرحله مسترینگ فرا رسیده است .
حالا فرق بین ریمیکس و آهنگ چیه !!! ریمیکس گوش دهیم یا آهنگ
ریمیکس (Remix) یکی از اصطلاحها توی حوزه موسیقیه و به معنای دوباره میکس شدن یک آهنگه. ریمیکس ممکنه توسط افرادی غیر از آهنگساز اصلی اون آهنگ انجام بشه. شخصی که ریمیکس رو انجام میده و بهش اصطلاحا ریمیکسر گفته میشه، مجازه تمام پارامترهای آهنگ اصلی رو تغییر بده، این پارامترها شامل ملودی، ریتم، تمپو و…. هست. البته این تغییرها باید به صورتی باشه که بعد از ریمیکس، ارتباط با قطعه اصلی حفظ بشه و مخاطب بتونه حسش کنه. توی ریمیکس، ریمیکسر با تغییراتی که تو اکولایز، دینامیک، سرعت و تنالیته و سازبندیِ قطعه انجام میده میتونه ریمیکس مورد نظرش رو بسازه.
ریمیکس ها معمولا به دو صورت Radio Editو Club تولید میشن. ریمیکس فقط مختص آهنگ نیست و توی ادبیات و هنرهای نمایشی هم همین کاربرد رو داره. ریمیکسها میتونن الکترونیک باشن یا آکوستیک، میتونن ساز هم داشته باشن که این بستگی به سلیقه و خلاقیت ریمیکسر داره.
ریمیکس چیست تنظیم کده
توی دنیای امروز هنر ریمیکس یکی از بزرگترین تحولات دنیای موسیقی مخصوصا توی غرب و سبک الکترونیک و انواع زیرشاخههاشه. موقع ساخت ریمیکس باید دقت کنین که مطابق با سبکهای روز دنیا باشه اگه هم نبود، باید موازی با موسیقی مدرن باشه.
بیشتر انتخاب آهنگ یا ریمیکس بستگی به خود فرد داره دانلود ریمیکس در بیشتر وب سایت ها هم به صورت طولانی و هم به صورت پشت سر هم اجرا میشه بیشتر مخاطبین ریمیکس های طولانی رو خواستار هستن و در جشن و مراسم خود پخش میکنن
تو همه کشورها، موزیسین و یا هر کسی که تولید کننده ریمیکسه، میتونه ایده ی جدید و گوش متفاوتی روی یک اثر هنری داشته باشه.
ریمیکسر اول میاد آهنگ رو گوش میده و توی ذهنش مرور میکنه و سلیقش رو تجسم میکنه و فکر و ایده اش رو روی کار پیدا میکنه. ریمیکس حتما نباید خواننده داشته باشه، خیلی وقتا صدای خواننده بلکل از روی آهنگ برداشته میشه که بهش Instrumnetal میگن.
آهنگ ها ممکنه به دلایل مختلفی ریمیکس بشن:
واسه تطبیق یا اصلاح یک آهنگ واسه پخش رادیو و یا باشگاه شبانه
برای ارتقاء یک آهنگ قدیمی که مسترینگ اصلیش از بین رفته یا تخریب شده
برای تغییر یک آهنگ به سبک موسیقی یا فرمت رادیویی
برای تغییر یک آهنگ برای اهداف هنری
برای ارائه یک نسخه جایگزین یک آهنگ
واسه بهتر شدن یک ترانه از حالت اولیه خودش