مجموعهی world cup fever قسمت چهارم
...
دوگانهها... آن لباس دو رنگ آبی آسمانی و سفید... آن دو ستارهی طلایی رنگ بر فراز نشان آلبی سلسته... اینجا آرژانتین است. سرزمین دوگانهها. بوکا و ریورپلات. کارلوس بیلاردو و سزار منوتی. 1978 و 1986. دیگو آرماندو مارادونا و ... صبر کنید. قهرمان بی چون و چرای کاتالونیا، فاتح زیباترین فینالهای لیگ قهرمان اروپا، زیبای کوچک، زیبای قدکوتاه، زیبای هنرمند، زیبای آبی و اناری سالهاست تاج پادشاهی و ردای قهرمانی بلوگرانا را بر تن کرده اما در کشور خود... اما در زاغههای بوینوس آیرس.. . بگذارید آفتاب بر او بتابد. هنگام آخرین رقص در خاک قطر. آخرین دوگانهی آرژانتینی: مارادونا و ... لیونل مسی
|
درسهای دور انتخابی:
حلول روح تیمی در آلبی سلسته. آرژانتین برای اولینبار در فرمت جدید برگزاری دور انتخابی جام جهانی در آمریکای جنوبی پس از سال 1998 موفق شد بازیها را بدون باخت پشت سر بگذارد. در جریان بازی با برزیل و دستور تعویق آن به علت کووید، اتحاد بازیکنان به چشم میخورد.
نقطه قوت:
بازهم خط حمله، و اینبار با یک تفاوت: سالهاست که برای اشاره به نقطه قوت آنها به سراغ خط حمله میرویم. مسی، توز، ساویولا، کرسپو، میلیتو، هیگواین، آگوئرو و ... بازیکنانی که در باشگاه خود و در لیگ های بزرگ اروپایی بهترینها هستند اما در تیم ملی شبیه پادشاهان بی اعتنا به هم به میدان میروند. تفاوت خط حملهی فعلی، ترکیب تاکتیکی آنها با یکدیگر است. مسی، دیماریا و لائورتا مارتینز هر سه عاشق بازی مالکانه هنگام حمله و ضد حملات سریع هنگام دفاع هستند. دیبالا و آلوارز به عنوان گزینههای ذخیره میتوانند روندها را تغییر دهند و البته حضور تانکی مثل رودیگو دی پاول، شاگر سیمئونه، یک رهبر تنومند و البته استاد هنرهای سیاه.... همه چیز کامل است آقای اسکالونی.
نقطه ضعف:
به جز اوتامندی و رومرو بقیهی بازیکنان دفاعی، در نبردهای هوایی مشکل دارند. چیزی که در بازی برابر تیمهای بزرگ و تحت فشار، آنها را به مشکل میاندازد و برابر تیمهای کوچک و ضربات ایستگاهی تمرینشدهی آنها باعث دردسر آرژانتین خواهد شد.
چه چیزی محمتل است:
استقبال گسترده از مسی به عنوان یک قهرمان ملی. او بیش از بسیاری از مردم قطر در این سالها با لباسهایی منقش به نام QATAR در نوکمپ و چه در استادو فرانس به میدان رفته!
چیزی که کمتر احتمال دارد
پذیرش حتی یک تصمیم VAR بدون آنکه توطئهی حذف آرژانتین توسط برزیلیهای با نفوذ در فیفا را مطرح کنند!
آرزوی آنها
در اولین جام جهانی بدون دیگو، بزرگترین هدیه را به روح او تقدیم کنند...
چه رخ خواهد داد؟
رویارویی مسی و لواندوفسکی، شبیه بازیهای پر سر و صدا و کم حادثهی تاریخ جام جهانیست و بازی با مکزیک، یک بازی کلاسیک خواهد بود. آرژانتین هر طور شده باید از برخورد در دور دوم با فرانسه اجتناب کنند. و حریف دیگر، آلمان. تیمی که دست آنها را از سه جام جهانی 2006، 2010 و 2014 کوتاه کرده.
|
لئو، لئو و باز هم لئو. مسی در قطر. همان جایی که حقوق هفتگیاش از جیب ناصرالخلیفی پرداخت میشود. مسی، قهرمانی است که از 13 سالگی در لاماسیا بی وقفه مسیر موفقیت را پیمود. دوران عجیب فوتبالیستی بدون نزول در بارسلونا. مارادونا درگیر اوجها و حضیضها بود. شکستگی شدید مچ پا، هپاتیت، اعتیاد به کوکائین و... اما لئو در بارسلونا پیشرفت کرد. جلو رفت. پسرک جوان در کنار رونالدینو و اتوئو. پرواز در رم برابر من یونایتد. فتح قله در ومبلی برابر سر الکس فرگوسن. قهرمانی در برلین در نوک پیکان مثلث msn. رکوردها، جامها و شبهای نقره ای رنگ لئو در لیگ قهرمانان...
حالا اما، شاید مسی، ستارهی سالهای 2010 و 2014 نباشد. شاید تیم فعلی آرژانتین، آن تیم فاخر سالهای 2006، 2010 و 2014 نباشد. در واقع از نسلهای قبلی و از تیمی که به فینال ماراکانا رسید تنها سه نفر، مسی، دیماریا و اوتامندی باقی ماندند. آرژانتین در سالهای کووید فقط دو بازی با رقبای اروپایی داشته. (مساوی 2-2 با آلمان و پیروزی آسان 3-0 برابر ایتالیای غایب در جام جهانی) . اما مجموعهی فعلی، ترکیبی از بازیکنان سختکوش حول لیونل مسی تعریف میشود. "تیمی" که پس از سال 2018 مسیری تازه را پیمود:
جام جهانی 2018 برای آرژانتین، با تفکر "یا الان یا هرگز" آغاز شد. نسلی از پسران که در پایان راه بودند. قهرمانان نسلی که بین سالهای 1995 تا 2007، 5 عنوان در ردههای جوانان و نوجوانان و المپیک برای آرژانتین به ارمغان آوردند. و از همه مهمتر مسی 31 ساله. جام جهانی، با گل درخشان مسی به نیجریه آغاز میشود. به زیبایی ترکیب لباسهای سبز و آبی. اوضاع اما به خوبی پیش نمیرود. اروپایی در همه جا گوی سبقت را ربودهاند: تساوی با ایسلند. شکست مفتضحانه برابر کروواسی و سرانجام حذف برابر فرانسه. خورخه سامپائولی، با بهانهی آشنای تیمی نامتوازن در دفاع و حمله، کنار میرود و به نظر همه چیز تمام شده میآید... تا روز بازگشت دوباره به ماراکانا. فینال کوپا آمه ریکای 2021
آرژانتین جدید و مسی جدید. بی توجه به تورنمنتی خارج از تقویم که فدراسیون بی پول فوتبال آمریکای جنوبی برای بهبود وضع خود تدارک دیده بود. تورنمنتی بی روح با ورزشگاههای خالی اما... برای آرژانتینیها تنها چیز با اهمیت پایان 28 سال تلخ بدون جام است. و البته جامی برای مسی...
حالا مسی با فاصلهای دورتر از ادوار قبل جام جهانی نسبت به مطبوعات و رسانهها ایستاده. مسی با روند درخشش آرام اما مستمر در پاریس. مسی با جرقههای پرامید در بازیهای فشردهی این فصل لیگ قهرمانان اروپا بیدارمان میکند. در انتظار پرواز پاریس- دوحه. در انتظار یک پایان عاشقانه...
بدون شک هیچگاه نیمکت آرژانتین به اندازهی سال 2010 تماشایی نخواهد بود. با این حال اگر از حضور دیگو روی نیمکت آلبی سلسته بگذریم، در سالهای اخیر چیزهای جذابی برای تماشا روی نیمکت آنها وجود دارد. تماشای اسکالونی، مدافع چپ قدیمی وستهم و کسی که سابقهی بازی برابر مکزیک در جام 2006 را دارد در کنار دستیاران خود: والتر ساموئل، روبرتو آیالا و پابلو آیمار. سه بازیکن نسل بیلسا حالا در کنار اسکالونی تیم مربیگری جوان و خوشفکری ساختهاند. اسکالونی، بدون هیچ تجربهی سرمربیگری و تنها با سابقهی دستیاری سمپائولی پس از فاجعهی جام جهانی 2018 و در 40 سالگی سکان هدایت آرژانتین را بر عهده گرفت.
اسکالونی جوان، شبیه هنرمندان آوانگارد، بی توجه به نام ستارهها، ترکیبها و... همه چیز را تغییر میدهد. او برابر ایتالیا در فینالیسما 4-3-3 بازی کرد و در فینال کوپا آمه ریکا 4-4-2. اسکالونی به طور مداوم نقش مارتینز و مسی و دیماریا را در زمین تغییر میدهد. در خط دفاع، بیش از 10 بازیکن را تست کرده و در میانهی میدان با پاردس و پالاسیوس روشهای متنوعی را امتحان میکند. ویژگیهای جذابی است اما نه برای قهرمانی جهان مگر آنکه به خرافات معتقد باشید. بله، لیول اسکالونی متولد سال 1978 است... گلهای ماریو کمپس را که از یاد نبردهاید؟!
برنامه بازیها
آرژانتین عربستان
سه شنبه 1 آذر13:30ملی لوسیل
آرژانتین مکزیک
شنبه 5 آذر22:30ملی لوسیل
لهستان آرژانتین
چهارشنبه 9 آذر22:30974 دوحه
|