رئیس فدراسیون کاراته اعتراف کرد نتایج ملیپوشان ایران در رقابتهای جهانی ردههای پایه درخور نام کاراته ایران نبود.
به گزارش طرفداری، مسابقات کاراته قهرمانی جهان در ردههای سنی نوجوانان، جوانان و زیر 21 سال دختران و پسران با حضور بیش از هزار و 800 ورزشکار از 104 کشور جهان در ترکیه برگزار شد. کاروان ایران با 35 ورزشکار به ترکیه رفت، اما تنها یک مدال کسب کرد. این نتیجه کارشناسان و اهالی کاراته را نسبت به آینده نگران کرد چرا که ایران در رده بزرگسالان جزو ابرقدرتهای کاراته محسوب میشود. ایران بهجز دوره پیشین که در مسابقات قهرمانی جهان غایب بود، در هر سه دوره گذشته بر بام کاراته جهان ایستاد.
از آنجایی که ستارههای کاراته ایران مانند ذبیحالله پورشیب، سجاد گنجزاده، امیر مهدیزاده، بهمن عسگری و حمیده عباسعلی در مرز 30 سالگی هستند یا از این سن عبور کردهاند، توجه به ردههای پایه بیش از پیش ضروری جلوه میکند اما نتایج ناامیدکننده در قونیه باعث شد نگرانیهایی نسبت به آینده کاراته ایران به وجود بیاید.
هرچند رئیس فدراسیون کاراته نتایج ضعیف در ترکیه را میپذیرد، اما معتقد است جای نگرانی وجود ندارد و حتی نسبت به آینده خوشبین است.
سید حسن طباطبایی درباره عملکرد تیمهای ملی کاراته ردههای پایه ایران در رقابتهای قهرمانی جهان ترکیه که تنها با یک مدال طلا برای تیم امید ایران به پایان رسید، اظهار داشت:
مسابقات واقعا از سطح کیفی و کمی بالایی برخوردار بود و نشان داد کشورهای مختلف جهان سرمایهگذاری زیادی را روی کاراته انجام دادهاند. در حال حاضر کشورهایی مثل عربستان، کرواسی، مصر، قزاقستان و ازبکستان علاوه بر ژاپن و ترکیه پیشرفت خوبی در کاراته داشته اند و شاهد تغییر جغرافیای این رشته هستیم.
وی افزود:
در این رقابتها کشورهایی مثل فرانسه و ایتالیا نیز تنها یک مدال طلا به دست آوردند یا اسپانیا اصلا مدال طلا نگرفت. ما نیز بعد از مدتها در رقابتهای بینالمللی شرکت کردیم، با تیمهای کامل عازم این مسابقات شدیم و با ۳۵ ورزشکار به رقابتهای جهانی ردههای پایه رفتیم. در حقیقت ما فرصت کسب ۳۵ مدال را داشتیم اما نمیدانم برخیها چگونه میگویند فرصت کسب ۶۰ مدال داشتهایم؟
رئیس فدراسیون کاراته با بیان اینکه از فرصت کسب ۳۵ مدال تنها به یک مدال طلا رسیدیم، به ایسنا گفت:
نتیجه به دست آمده درخور نام کاراته ایران نبود چرا که ظرفیت کاراته ایران بسیار بیشتر از اینهاست. کاراتهای که در المپیک به مدال طلا رسید، سال گذشته با اقتدار قهرمان آسیا شد و در بازیهای آسیایی و دیگر رویدادهای بینالمللی موفق به کسب مدالهای خوشرنگ شد. ما مرتبه قبل به ۲ مدال طلا رسیدیم و امسال یک طلا گرفتیم. هرچند مدال طلای ایران در رده امید پسران پس از ۱۱ سال برای کاراته ایران به دست آمد اما نتایج کلی رضایتبخش نبود.
طباطبایی تصریح کرد:
تلاش ما این بود که با وجود همه مشکلات در این مسابقات حضور داشته باشیم. باید دلایل کسب این نتیجه توسط نخبگان کاراته بررسی شود و کمیته فنی نیز قطعا در این باره پس از بررسیهایی که خواهد داشت، اظهار نظر میکند. برخیها نسبت به تعدد افکار مربیان، برخی نسبت به کمبود اردوهای آمادهسازی و بعضی نیز برگزاری بیش از اندازه مسابقات انتخابی را در اینباره مطرح کردهاند که امیدوارم با آسیبشناسی درست و رفع معایب در مسیر پیشرفت کاراته قدم برداریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا با نتایج به دست آمده نسبت به آینده کاراته ایران نگران شده یا خیر، گفت:
نه نگران نیستم. مسیر و نقشه راهی که برای کاراته وجود دارد جایی را برای نگرانی نسبت به آینده باقی نمیگذارد. ما مربیان و ورزشکاران بسیار خوبی داریم. این بچهها میدانهای بینالمللی ندیده بودند و علاوه بر این مشکلات حاشیهای خودمان را هم داشتیم. با همه این اوصاف بنده نسبت به آینده کاراته ایران خوشبینم.
رئیس فدراسیون کاراته در پایان در پاسخ به این سؤال که آیا امکان تغییرات در کادرهای فنی تیمهای ملی پایه کاراته وجود دارد یا خیر، خاطرنشان کرد:
باید در اینباره ارزیابی دقیقی صورت بگیرد. کمیته فنی در نهایت در این باره تصمیم گیری خواهد کرد.