وزارت ورزش با تصمیمی ناگهانی، فدراسیون سوارکاری را در وضعیتی پیچیده و نامعلوم قرار داده است.
به گزارش طرفداری، ۲۱ خردادماه سال جاری، مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری برگزار شد و مسعود خیلی با کسب ۴۵ رأی از ۴۷ رأی به مدت چهار سال در قامت رئیس ابقا شد. دو رأی دیگر مخدوش بود و خلیلی قاطعانه جایگاه خود را تثبیت کرد.
وزارت ورزش و جوانان از همان ابتدا نتیجه انتخابات را به رسمیت نشناخت و پس از سه ماه، نارضایتی خود را علنی کرد. مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری در حالی برگزار شد که محمد کاظمیان و محمد اسد مسجدی، دو کاندیدای دیگر به اطلاعرسانی دیرهنگام مبنی بر تأیید صلاحیت خود معترض و خواستار لغو و تعویق مجمع بودند.
وزارت ورزش یک روز قبل مجمع را لغو کرد و از برگزاری آن در تاریخ ۳۱ خردادماه خبر داد، ولی مجمع در همان تاریخ 21 خردادماه و البته بدون نماینده وزارتخانه برگزار شد. کمیته ملی المپیک، دیگر نهاد بزرگ ورزش کشور هم در مجمع، نماینده داشت و هم از رئیس این فدراسیون دعوت کرد در روز برگزاری انتخابات ریاست کمیته حضور پیدا کند.
حمید سجادی وزیر ورزش در تمامی این روزها از امضای حکم مسعود خلیلی در کسوت رئیس فدراسیون امتناع کرد و امروز (چهارشنبه 23 شهریور) در اقدامی غیرمنتظره، او را برکنار و محمود حیدری را به عنوان سرپرست انتخاب کرد.
طبق گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، با حکم سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، محمود حیدری به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری معرفی شد.
در حکم سجادی خطاب به محمود حیدری آمد:
انتظار میرود ضمن انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع انتخابی رئیس فدراسیون اقدام کنید.
نکته قابل تأمل اینجاست که صلاحیت حیدری از سوی دو کمیته بدوی و تجدید نظر وزارت ورزش برای شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون احراز نشد و حالا او به عنوان سرپرست برگزیده شده است!
مسعود خلیلی در گفتوگو با طرفداری، اقدام وزیر را غیرقانونی دانست و تأکید کرد اعضای مجمع به طور جدی موضوع را پیگیری خواهند کرد. او در این باره گفت:
روشهای قانونی برای ابطال این حکم وجود دارد که شاید من پیگیری نکنم، ولی اعضای مجمع و دوستان فعال در هیأتهای استانی به جد موضوع را پیگیری میکنند تا ابطال این حکم را بگیرند.
امروز آرش فرهادیان سرپرست دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی هم درباره حواشی پیرامون فدراسیون سوارکاری صحبت کرد. او درباره ابهامات بر سر تعریف مجدد پروسه انتخاباتی و ثبتنام دوباره کاندیداها اظهار داشت:
ابتدا برای این فدراسیون سرپرست تعیین میشود و اگر لازم باشد نامنویسیها تکرار خواهد شد.
او در این باره به مهر گفت:
وزارت ورزش مصمم به برگزاری بهموقع انتخابات فدراسیونها است، اما در این زمینه باید طبق اساسنامه و قانون عمل شود. قطعا هیچ فدراسیونی معطل انتخابات نمیماند.
حالا باید دید تصمیم وزارت ورزش در قبال رئیسی که در انتخابات کمیته ملی المپیک رأی داده و امضای او مورد تأیید کمیته بینالمللی المپیک (IOC) قرار گرفته، مشروعیت قانونی دارد یا تعلیق و سرنوشت رشتههایی مانند جودو در انتظار رشته سوارکاری است.