کشمکشها بین وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون سوارکاری بر سر انتخابات این فدراسیون همچنان ادامه دارد.
به گزارش طرفداری، مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری ۲۱ خردادماه برگزار شد و مسعود خیلی با کسب ۴۵ رأی از ۴۷ رأی مأخوذه به عنوان رئیس در طول چهار سال آینده ابقا شد. دو رأی دیگر هم مخدوش بودند تا خلیلی به شکلی قاطع در جایگاه خود باقی بماند. مجمع در شرایطی برگزار شد که محمد کاظمیان و محمد اسد مسجدی، دو کاندیدای دیگر انتخابات در اعتراض به اطلاعرسانی دیرهنگام نسبت به تأیید صلاحیت خود و حضور در مجمع و خطاب به محمد پولادگر خواستار لغو برگزاری مجمع در زمان مقرر و تعویق آن شدند.
وزارت ورزش یک روز قبل از زمان مقرر برای تشکیل مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری، مجمع را لغو کرد و از برگزاری در تاریخ ۳۱ خردادماه خبر داد. با این حال انتخابات فدراسیون ۲۱ خردادماه برگزار شد، ولی در اتفاقی قابل تأمل، محل برگزاری مجمع، کمیته ملی المپیک با حضور نماینده کمیته بود و وزارت ورزش هم هیچ نمایندهای نداشت! کمیته ملی المپیک در روز برگزاری انتخابات ریاست این کمیته از رئیس جدید فدراسیون سوارکاری نیز به عنوان عضو مجمع دعوت کرد تا نشان دهد توجهی به نگرش وزارتخانه ندارد.
با این وجود وزارت ورزش هنوز انتخابات این فدراسیون را به رسمیت نمی شناسد. رئیس فدراسیون سوارکاری از نگاه کمیته ملی المپیک مشخص و از نظر وزارت ورزش فاقد اعتبار است.
هفته گذشته مسعود خلیلی رئیس کنونی فدراسیون سوارکاری به وزارتخانه رفت و با حمید سجادی و محمد پولادگر، وزیر ورزش و معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای این وزارتخانه جلسهای برگزار کرد که البته پشت درهای بسته بود و هیچگونه خروجی در رسانهها نداشت. البته به نظر میرسد دو طرف تلاش کردهاند راه حلی قانونی برای حل این مشکل پیدا کنند.
از سجادی هم در نشست خبری او با اصحاب رسانه در این باره سؤال شد که وزیر ورزش اعلام کرد تصمیماتی گرفته شد و به زودی اعلام خواهد شد.
انتخابات دوباره برگزار میشود؟
انتخابات فدراسیون سوارکاری باید با حضور محمد پولادگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، مجید شهیدی مدیرکل وقت حراست وزارت ورزش، نصرالله پریچهره سرپرست دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی وزارت ورزش و جوانان و محمد هاشمی سیاوشانی معاون امور مجامع فدراسیونهای ورزشی برگزار می شد و این نفرات به سیاق تمامی انتخابات در مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری حضور پیدا کنند، اما همگی غایب بودند و صرفا طاهره طاهریان به عنوان نایبرئیس کمیته ملی المپیک و نماینده این کمیته در مجمع حاضر شد.
مسعود خلیلی در مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک هم در حالی رأی خود را به صندوق انداخت که وزیر ورزش و جوانان تاکنون حکم او به عنوان رئیس فدراسیون سوارکاری را امضا نکرده است.
آرش فرهادیان، سرپرست دفتر امور مشترک فدراسیونها با انتقاد از برگزاری انتخابات بدون نماینده وزارت ورزش گفته بود:
هیچگونه نظارتی از سوی وزارت ورزش و جوانان برای برگزاری انتخابات فدراسیون سوارکاری صورت نپذیرفت. نهادهای نظارتی در حال بررسی این موضوع هستند و گزارش هایی هم دریافت شده است. معتقدم باید مطابق با قواعد و مقررات برای فدراسیون سوارکاری سرپرست انتخاب شود و در شرایط کاملا عادلانه و قانونی انتخابات این فدراسیون برگزار شود.
مسعود خلیلی رئیس فعلی فدراسیون در جدیدترین اظهار نظر گفته:
در رابطه با انتخابات فدراسیون سوارکاری نشستهایی با مدیران وزارت ورزش داشتهایم، اما در مورد تجدید این انتخابات هنوز هیچ ابلاغی از طرف وزارتخانه به فدراسیون نشده است.
او تصریح کرده:
به هر حال انتخابات خردادماه طبق اساسنامه و آییننامه برگزار شد و نتیجه آن به بیرون کشورها و به فدراسیون جهانی منعکس شده است، اما دوستانمان در وزارت ورزش هم روی مواردی تآکید دارند که باید مدنظر قرار داد. امیدوارم به تعامل قانونی و منطقی در این زمینه برسیم.
رئیس فدراسیون سوارکاری با تأکید بر اینکه امیدوارم چاره اندیشی لازم صورت بگیرد و طی یکی دو هفته آینده به توافق و نتیجه لازم برسیم، در پاسخ به این پرسش که در نشستهای برگزارشده با مسئولان وزارت ورزش چه صحبتهایی مطرح و چه نتایجی حاصل شد؟، به مهر گفت:
اگر قرار بر انتشار و مطرح شدن این صحبتها بود حتماً خود مسئولان وزارت ورزش به آن اشاره میکردند، اما از طرف فدراسیون پیشنهادی مطرح شده که روی آن بحث و بررسی صورت گرفته است.
خلیلی ادامه داده:
اینکه انتخابات برگزار شود، یعنی قبلاً انتخاباتی برگزار نشده یا رئیس استعفا داده است. درباره فدراسیون سوارکاری هیچیک از این موارد نبوده است. بنابراین اینکه بگوییم انتخابات دوباره برگزار میشود، درست و قانونی نیست و حتی ممکن است تبعاتی داشته باشد.
او خاطرنشان کرده:
از طرف فدراسیون و مساعدت وزارت ورزش، یک متن حقوقی را تنظیم کرده و در اختیار این وزارتخانه قرار دادیم. در این مکاتبه پیشنهادی را در رابطه با انتخابات فدراسیون داشتیم. کلیت این پیشنهاد فعلاً مورد توافق قرار گرفته، اما بحث و بررسی حقوقی روی آن ادامه دارد.
رئیس فدراسیون سوارکاری در پاسخ به این پرسش که دقیقا چه پیشنهادی مطرح شده است؟، گفته:
اجازه بدهید تا زمان نهایی شدن موضوع صحبتی در این زمینه مطرح نشود، اما کلیت پیشنهاد این است که مجمع انتخاباتی با همان شرایط قبلی و به گونهای که شأن و جایگاه وزارت ورزش هم حفظ شود، شکل بگیرد. البته تأکید میکنم که بررسی آن ادامه دارد و شاید هم اصلاً این اتفاق نیفتد.
حالا باید دید وزیر ورزش که در انتخابات اخیر کمیته ملی المپیک نشان داده حداقل در ظاهر رابطه خوبی با رؤسای پیشین و کنونی این کمیته دارد، چه تصمیمی خواهد گرفت؛ آیا قدرتنمایی کرده و دستور به تجدید انتتخابات میدهد یا در سکوت به خواسته کمیته تن میدهد؟