رئیس فدراسیون تکواندو در نشست خبری درباره اتفاقات این رشته صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت:
از دوستانی که منتقد بودهاند و دوستانی که همراه بودهاند، متشکرم. منتقدان هم در واقع با ما همراه بودهاند و حتما ما ایراداتی داشتهایم که با نقد کارشناسی به ما گوشزد میشود. افرادی که بیرون از مجموعه هستند، بهتر ایرادات را میبینند و اگر اشتباهی رخ بدهد، قطعا ما متوجه نشدهایم و ندیدهایم. از بدو ورود به فدراسیون کار سخت و فشردهای داشتیم. همان اول جام بینالمللی فجر، باشگاههای آسیایی، اوپن فجر و پرزیدنت کاپ که قرار بود در کیش باشد اما با بررسی تیم کارشناسی به تهران منتقل شد.
وی در ادامه بیان داشت:
با این شرایط جدید هزینههای فدراسیون در این امر کم شد و تیمهای بیشتری هم در مسابقات حضور یافتند. در مسابقات آزاد ورزشکاران بیشتری از داخل کشور شرکت کردند و دیگر ما سایت را بستیم چون نمیشد مسابقات را یک روزه جمع کرد. مسابقات خوبی برگزار شد و ۱۱ روز به طول انجامید که تیم برگزاری بسیار قوی میخواست. نماینده فدراسیون جهانی هم رضایت داشت و رئیس اتحادیه آسیا هم با رضایت در این رقابتها حضور یافت که ما برای اولین بار G2 بودیم و به ادامه این روند امیدواریم.
ساعی پیرامون ادامه فعالیت فدراسیون گفت:
میخواهیم مسابقات جام فجر را برای حضور نوجوانان به تابستان منتقل کنیم. سپس نوبت به پومسه جهانی در کره رسید که تیم را کیفی اعزام کردیم و نتیجه خوبی گرفتیم. با تیم ۳۰ نفره به مسابقات رفتیم و نتیجه بهتری هم گرفتیم. ۴ طلا و یک برنز در پاراآسیایی بهدست آمد و در صوفیه هم یک طلا و یک برنز گرفتیم. قهرمانی آسیا هم برای نخستین بار در تیمی بانوان به قهرمانی قاره رسیدیم و کار بسیار بزرگی رخ داد. کادرفنی خیلی زحمت کشید و بدو ورود توانستند اتفاقی تاریخی رقم بزنند.
وی همچنین ابراز داشت:
پومسه آسیا را با اعزام ۱۲ نفر داشتیم که به رتبه سوم رسیدیم. نونهالان و نوجوانان جهان را هم با نتایج خوبی پشت سر گذاشتیم. تیم امید هم به مسابقات آسیایی اعزام شد که به یک طلا و نقره و ۶ برنز دست یافتیم. بازیهای همبستگی اسلامی هم با ۱۵ ورزشکار به قونیه رفتیم که بهترین نتیجه بهدست آمد. تکواندو از کشتی هم بهتر نتیجه گرفت چون کشتی ۲۰ ورزشکار داشت اما ما ۱۵ تا. تیمی قهرمان آقایان و بانوان شدیم و ۱۳ مدال هم کسب شد. پاراآسیایی هم به قهرمانی قاره رسیدیم. کارشناسان از عملکرد تیم مربیان و بازیکنان تعجب کرده بودند و عنوان بهترینهای نونهالان بانوان و آقایان، نوجوانان هم به همین شکل به ما رسید.
رئیس فدراسیون تکواندو درباره کادرفنی تیم ملی بزرگسالان عنوان داشت:
یکی از دلایل موفقیت تیمهای ما، ایجاد رقابت بوده چون در نوجوانان و نونهالان ۲ رویداد با ۲ کادرفنی جدا داشتیم که در تیم ملی هم به همین شکل بوده. نمیشد به خاطر رویدادهای پشت هم با یک تیم و یک کادرفنی پیس برویم. ۲ تیم به مسابقات رفتند که نشان از پتانسیل تکواندوی ایران داشت. فرصتی به کسانی که در قهرمانی نونهالان جهان طلا گرفتهاند، دادیم که برای آسیایی هم انتخابی بزنند. برای حفط و ارتقای امتیازات این شانس را به ورزشکار دادیم اما هیچ ورزشکاری بدون انتخابی جایی نرفت.
وی در ادامه بیان داشت:
انتخابی تیم ملی ۲ مهر است و بچههای مدالآور در اردو خواهند بود. بعد از این رقابت تعدادی ریزش میکنند و تعدادی هم میمانند. بچههایی که سن پایینی دارند، اگر در انتخابی تیم ملی بزرگسالان موفق باشند و بمانند، هستند اما اگر ببازند، رهایشان نمیکنیم و در تیم امید هستند چون پشتوانه ما هستند. تیم امید را حفظ میکنیم و نگهاش میداریم و به تورنمنتهای کمهزینه اطراف ایران اعزام خواهیم داشت. مسابقات اخیر دستمان را باز کرده و میدانیم که چه میخواهیم. اولین هدف مسابقات منچستر است و بعد از آن، جلسه میگذاریم تا کادرفنی را بچینیم. انشاالله که این رقابت بین مربیها به حاشیه کشیده نشود و همه میدانند ما چه میخواهیم.
ساعی در مورد مربی بدنساز تکواندو گفت:
به خاطر برخی مشکلان در مقطع قبل مربی بدنساز نداشتیم و روانشناس هم جزو ملزومات ماست. قراردادی با مربی بدنساز بستیم که هرروز سر تمرینات فنی هم هست. در شورای برونمرزی هم ایراد میگیرند که چیزی به اسم مربی بدنساز نداریم. مربی ما در تغذیه هم کمک میکند و کنار تیم در اعزامها هست. محدودیت کارت در المپیک و بازیها داریم و شاید آنجا دستمان نباشد.
وی در خصوص افت مدالی تکواندو تاکید داشت:
خیلیها فکر میکنند تکواندو در ۲۰۰۸ موفق بود اما یک مدال را از دست داده بود و دیگران مدالی نداشتند که مدال تکواندو دیده شده. از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ مدالها کمرنگ شده. المپیک شرایط متفاوتی دارد و ورزشکاری که برود، باید باتجربه و حرفهای باشد. پتانسیل مدال المپیک را بین بچهها داریم اما بچهها بیتجربه هستند.
ساعی در پاسخ به سؤال طرفداری درباره مخالفت همیشگی شورای برونمرزی با اعزام برخی نفرات به مسابقات بینالمللی گفت:
من هم به عنوان رئیس فدراسیون میخواهم با کمترین هزینه تیمم را اعزام کنم. اعزام یک نفر اضافه، هزینه دارد اما اعزام نفری که روی نتیجه تاثیر دارد، مهم است. روزی یک میلیون هزینه هر ورزشکار است و روزی ۶۰۰ هزار تومان پول غذای بچهها را میدهیم. بزرگسالان هم حقوق میگیرند و طی یک ماه گذشته حدود ۲۱۰، ۲۱۵ نفر در اردوی ردههای مختلف داشتیم. مشکلات داشتیم اما نتیجه گرفتیم و دکتر چو تعجب کرد که چه کردهای که تیم تغییر کرده است. واقعا حضور مربی، ماساژور و فیزیوتراپ رنگ مدال و سکوی قهرمانی بچهها را تغییر میدهد. بعضیجاها خودم نرفتهام تا هزینه کم شود اما مربی باید برود. سرپرست نگذاشتیم یا من نرفتهام تا ۵۰۰ میلیون به نفع فدراسیون شود. میشود بعضی جاها کاری کرد اما بعضی جاها نه.
وی افزود:
برای گرندپری ۳ ورزشکار داشتیم و با یکی از مربیان ما در شورای برونمرزی موافقت نشده است. اگر در یک زمان ۲ ورزشکار به زمین بروند، ما چطور فقط یک مربی داشته باشیم؟! حتی مسئولین برگزاری مسابقه به ما اعتراض میکنند که چرا مربی کنار زمین نیست. بچههای پارا هم مشکلاتی دارند که باید یکی باشد به آنها کمک کند. بعضی بچهها نمیتوانند کمربند ببندند و لباس تن کنند. در این اعزام پیش رو هم این اتفاق و مخالفتها رخ داده و هنوز ویزای مربی دیگر را ندادهاند و فقط به یک ورزشکار از ۳ نفر بخش گرندپری ویزا دادهاند. در حال پیگیری هستیم و اگر نشود، به گرندپری اعزام نمیکنیم. اگر چه ممکن است به گرندپری بعدی دعوت نشوند. شورای برونمرزی با خروج خانم ساعی مخالفت کرده، اگر چه ویزایش آمده. ویزای مداح نیامده و میگویند اینها شینگن ندارند و باید بررسی کنیم. هر کسی هم نمیتواند در گرندپری شرکت کند و باید گرید یک باشد.
ساعی درباره عدم جذب رضا مهماندوست و تمدید او با فدراسیون تکواندوی جمهوری آذربایجان گفت:
مهماندوست زمانی که من آمدم، قرارداد داشت و ما هم مربی داشتیم. اگر می آمد از او استفاده میکردم. الان مربی سرکار داریم و مربیان بیتجربهای نیستند. مقانلو بهترین مربی دنیا شده و قرار نیست یوسف کرمی فردا قراردادش تمام شود و بگوییم با قرارداد دلاری به تیم ملی بیاید. اگر در کشورش کسی کار کند، نباید رقم دلاری بگیرد. ارزش مربیهای ما ببشتر از این حرفهاست و مقانلو حداقل ۱۰ هزار دلار در هر جای دنیا حقوقش است اما ما نمیتوانیم این طور بدهیم. تمدید قرارداد مهماندوست به عنوان نماینده ایران برایم جای خوشحالی است و میتواند از ما حمایت کند. به کرمی و مهماندوست نیاز داشتیم اما فقط یک سرمربی تیم ملی داریم.
وی درباره بودجه فدراسیون تکواندو خاطرنشان کرد:
فدراسیون تکواندو جزو لیست تخصیص اعتبار مجلس بوده و قرار است ۲۰ میلیارد بگیرد. فوریت هم بوده و مبلغی آمده اما موضوعی هم هست. تا امروز هیچ تفاهمنامهای از وزارت ورزش با ما امضا نشده و بودجه امسال را اصلا نمیدانیم. از روزی که حکمم را گرفتم یک یا ۲ بار برای شورای برون مرزی به وزارت رفتم و شاید دوستان وقت نداشتند ما را ببینند. تا امروز حدود ۵ میلیارد از محل بودجه مجلس از وزارت گرفتهایم ولی ۳۲ میلیارد هزینه کردهایم. کمیته هم سالی ۴ میلیارد نهایت بدهد که در مسابقات اول قهرمانی آسیا یا پومسه ۴.۵ میلیارد فقط بلیت دادیم. صوفیه ۳ و خردهای پول بلیت شد در حالی که از استانبول با اتوبوس Vip بازیکن بردیم تا در تزانزیت گیر نکنیم. صندلی اتوبوس از صندلی اکونومی پرواز بهتر بود که بهترین نتیجه را هم گرفتیم.
رئیس فدراسیون تکواندو در خصوص بحث انتخابات کمیته ملی المپیک بیان کرد:
نمیدانم و تا الان چیزی به من اعلام نشده که چرا تایید نشدیم. ما شناسنامههای کمیته ملی المپیک هستیم و اگر جایگاهی نداشته باشیم، دیگر معنی ندارد. ما پشتوانه سیاسی نداشتیم و بیایند با ما بگویند مشکلشان چیست. من همه چیز را خودن با اسم خودم به دست آوردم اما اگر پشتوانه سیاسی داشتم، شاید نتیجه انتخابات کمیته چیز دیگری میشد.
ساعی در رابطه با عدم مشخص شدن تکلیف نایبرئیس و دبیر فدراسیون گفت:
مهمترین رکن فدراسیون مجمع آن است و من مطیع مجمع هستم. مجمع مرا انتخاب کرد و صلاح دیده که نایب من انتخاب نشود البته مقداری باعث عقب افتادن کارها شده. سعی میکنیم هر چه زودتر تکلیف دبیری فدراسیون را معین کنیم. مجبور بودم یک سرپرست بگذارم که به صوفی و قونیه بروم و عضو هیات رییسه را سرپرست کردم اما سعی میکنم تکلیف دبیری و نایب رییسی را روشن کنم.
وی در خصوص وجود شایعاتی مبنی بر اختلاف فدراسیون تکواندو با وزارت ورزش و جوانان بیان کرد:
تا امروز مشکلی با وزارت ورزش نداشتیم اما جاهایی کملطفی به ما میشود. دیروز برای اعزام مربیمان به این مسابقات مهم هم با وزارت تماس گرفتم و مربی من از دیشب برایم ۱۰ پیام گذاشته که کاری بکن تا دستیارم را ببرم. من حتی گفتم اسم خواهرم را خط بزنید و زارع را ببرید. مگر مربی باید غذا آماده کند، پزشکی کند یا تاکسی بگیرد؟ این عملکرد مارا پایین میآورد. کم ترین بلیت الان ۹۰ میلیون است و من بارها شده خودم نرفتم. وقتی ۳ بازیکن هست، یک مربی کم می آید. نه ماساژور داریم و نه پزشک! قرار بود ساعی سرپرست و کمک مربی باشد مثل بازیهای اسلامی که باز هم شورای برون مرزی موافقت نکردهاند. خبری به ما ندادهاند.
رئیس فدراسیون تکواندو در رابطه با انتخاب سرمربیان مختلف برای تورنمنتهای متفاوت گفت:
به قدری مسابقات نزدیکی داشتیم که زمان ورودم نمیشد کار خاصی بکنیم. اگر می خواستیم به گرندپری پاریس برویم که برای مربیان باید جت شخصی میگرفتیم. دوستان مربی الان در تکواندوی ایران حضور دارند و مسابقات تقسیم شده. تعدادی در اختیار بسحاق و تعدادی در اختیار مقانلو بودهاند. اگر کسی را از ابتدا انتخاب میکردیم، نمیشد این تعداد مسابقه شرکت کنیم. مربی که روی رویداد تمرکز نکند، به جایی نمیرسد. مربیها با کاری که ما کردیم تمرکز خوبی داشتند و تمرکز را بر هم نریخت و همینطور بازیکنها فرسوده نشدند. این رقابت خیلی خوب شد و به اتفاقات خوب و سالمی رسیدیم. اندازه مسابقات را میدانیم و بر حسب مدال، سرمربی تیم ملی تعیین نمیکنیم. همه یک هدف دارند تا در المپیک پاریس دست پر باشیم. نمیشود بگویم الان چه کسی شانس سرمربی گری تیم ملی در مسابقات جهانی است.
ساعی در پاسخ به این سؤال که آیا قول کسب مدال المپیک میدهد یا خیر، گفت:
قول کسب مدال المپیک از الان سخت است. به تیم جوانم از الان امید دارم اما بعد مسابقات جهانی مسیرمان را پیدا میکنیم. بعد از کسب مدال آن جا ۷۰ درصد مسیر برای کسب سهمیه پیش رفته. باید در همه رویدادها حضور پیدا کنیم و به منابع مالی هم نیاز داریم. دوره قبل از این رو نتیجه نگرفتیم که چون بچهها محدود بودند و جانی برای المپیک نداشتند. حداقل باید ۲ ورزشکار در هر وزن داشته باشیم. کسب سهمیه کار یک تیم فنی بزرگ است.
وی در رابطه با آخرین وضعیت آرمین هادیپور، تکواندوکای مصدوم تیم ملی گفت:
هادیپور یک عمل کوچک دیگر انجام داد و ریکاوری را در اردو گذرانده. مرخصی گرفته و دوباره احتمالا اضافه شود. آرمین پتانسیل خوبی در وزن ۲ ماست و امیدوارم آسیبش را برطرف کند. درخواست تورنمنت کرد که ما کارش را انجام دادم اما آسیبدیدگی مانع شد. حتما هر کاری نیاز باشد را انجام میدهیم.