تیم ملی بسکتبال ایران در پنجره چهارم انتخابی جام جهانی باید فردا (پنجشنبه) به مصاف ژاپن برود. آسمانخراشهای کشورمان بلافاصله باید چمدانها را ببندند و راهی فرودگاه شوند تا سفری دور و دراز به قاره اقیانوسیه برای دیدار با استرالیا داشته باشند.
به گزارش طرفداری، بسکتبال ایران بعد از تجربه روزهای درخشان با نسلی طلایی شامل حامد حدادی، صمد نیکخواه بهرامی، مهدی کامرانی و ... حالا در دوران افول به سر میبرد و سه پنجره انتخابی جام جهانی را با نتایجی دور از انتظار پشت سر گذاشته است.
مسابقات بسکتبال انتخابی جام جهانی ۲۰۲۳ در منطقه آسیا و اقیانوسیه از آذرماه سال گذشته با برگزاری دیدارهای پنجره نخست آغاز شده و از فردا وارد مرحله دوم میشود. این مرحله با برگزاری دیدارهای پنجره چهارم آغاز میشود و سه پنجره را دربرمیگیرد.
شروع خوب، پایان بد
سه پنجره نخست در مرحله اول با صفآرایی بستکبالیستهای ایران در دیدارهای رفت و برگشت مقابل بحرین، سوریه و قزاقستان همراه بود. در نهایت تیم ملی ایران به عنوان تیم دوم از گروه D بالا آمد و جواز حضور در مرحله بعدی را دریافت کرد. ایران اکنون در گروه F با استرالیا، قزاقستان، چین، ژاپن و بحرین همگروه است.
از آنجایی که نتایج دیدارهای مرحله نخست در پنجرههای اول تا سوم در مرحله دوم نیز لحاظ میشود، تیم ملی بسکتبال ایران ۶ دیدار رفت و برگشت با ژاپن، استرالیا و چین خواهد داشت و دیگر به مصاف قزاقستان و بحرین نخواهد رفت.
آسمانخراشها آذرماه گذشته با مصطفی هاشمی، انتخابی جام جهانی را استارت زدند و در گام نخست نیز موفق شدند بحرین را در دیداری خانگی از پیش رو بردارند. در دیدار برگشت نیز ایران دومین شکست را به حریف تحمیل کرد. کسب 100 امتیاز برای شاگردان هاشمی، نویدبخش روزهای خوش بود، اما در ادامه ورق برگشت.
ایران در دو بازی بعدی برابر سوریه هم جشن پیروزی گرفت، ولی تغییر سرمربی با هدف آمادهسازی برای حضور قدرتمند در جام جهانی سبب شد فدراسیون بسکتبال رأی به کنار رفتن هاشمی و جایگزینی سعید ارمغانی بدهد. هاشمی بعد از المپیک توکیو جانشین مهران شاهینطبع شد، ولی حضورش روی نیمکت تیم ملی عمر درازی نداشت. شکست هاشمی مقابل قزاقستان که نخستین پیروزی تاریخ بسکتبال این کشور مقابل ایران را رقم زد، نیمکت او را لرزاند و فدراسیون را به این نتیجه رساند به فکر سرمربی دیگری باشد.
تلخ و شیرین دیدار با ژاپن
تیم تحت هدایت سعید ارمغانی هم در بازی بعدی مقابل قزاقستان شکست خورد و حتی در تهران از پس حریف برنیامد. حالا ملیپوشان کار سختی برای صعود به معتبرترین تورنمنت بسکتبالی جهان دارند. اگر ایران فردا از پس ژاپن برنیاید از گردونه رقابتها حذف خواهد شد.
پیروزی در واپسین روزهای تیرماه سال جاری مقابل ژاپن در مسابقات کاپ آسیا، ارمغانی و شاگردانش را به کسب پیروزی دوباره امیدوار میکند. تنها یک ماه از این دیدار گذشته و آسمانخراشهای ایرانی چارهای بهجز پیروزی در دیدار فردا ندارند، وگرنه باید با رؤیای حضور در جام جهانی خداحافظی کنند.
هرچند دو هفته پیش، ایران در قالب دیدارهایی تدارکاتی به مصاف ژاپن رفت و هر دو بار مغلوب حریف شرق آسیایی شد؛ اتفاقاتی که سبب شد ایران در جدیدترین پاور رنکینگ تیمهای حاضر در مسابقات انتخابی جام جهانی سقوط کند.
در این ردهبندی که بر اساس قدرت و شانس تیمها برای صعود به جامجهانی ۲۰۲۳ از سوی فدراسیون جهانی (FIBA) اعلام شده ، تیم ملی ایران نسبت به پنجره سوم انتخابی جام جهانی با دو پله سقوط در رتبه ششم قرار گرفته است.
ارمغانی که سرمربیگری تیم بزرگسالان کاساشوک بوداپست مجارستان را در کارنامه دارد، به بازی فردا امیدوار است. او در این باره گفته: «همه شرایط لازم برای برگزاری این رقابت ها مهیا است، بازیکنان آماده هستند و مشکل حاد و خاصی هم میان آنها وجود ندارد».
او تیمش را با ترکیبی مشترک از ملیپوشان و تیم «ایران نوین» که حکم تیم «ب» ایران را دارد، آماده کرده و البته خوب میداند ژاپن هم سه تغییر نسبت به مسابقات کاپ آسیا دارد. ارمغانی به مهمترین حاشیه این روزها یعنی درگیری با حامد حدادی نیز که فضای حاکم بر تیم ملی را تحت تأثیر قرار داده هم پرداخته و تأکید کرده: «همیشه مشکلات درون خانوادگی وجود دارد، اما نکته مثبت این است که این مشکل همینجا برطرف شد. هم من و هم حامد به خود اجازه ندادیم که با صحبت در این رابطه به حواشی دامن بزنیم و الان هیچ مشکلی نیست».
بازی فردا به نوعی تکرار دیدار جذاب شب گذشته جوانان دو کشور مقابل یکدیگر است. تیم بسکتبال جوانان ایران پس از شکست روز نخست مقابل لبنان به مصاف ژاپن رفت. آسمانخراشهای جوان دو کوارتر اول را با شکست پشت سر گذاشتند و در دقایقی از بازی 28 امتیاز عقب افتادند، اما در نهایت کامبکی رؤیایی زده و پیروز میدان شدند. باید دید تیم ملی بسکتبال میتواند این نتیجه را در دیدار روز پنجشنبه تکرار کند؟
برنامه بازیهای ایران در مرحله دوم به شرح زیر است:
پنجشنبه 3 شهریور 1401
ایران - ژاپن
دوشنبه 7 شهریور 1401
استرالیا - ایران
جمعه 20 آبان 1401
ایران - چین
دوشنبه 23 آبان 1401
ایران - استرالیا
پنجشنبه 4 اسفند 1401
ژاپن - ایران
یکشنبه 7 اسفند 1401
چین - ایران