همان طور که می دانید ، از زمانی که ماهیت انسانی درک شده ، رهبران متعددی وجود داشته اند ، که از میان آن ها تنها تعداد کمی توانسته اند کارنامه خود را درخشان نگه داشته و در بین عموم مردم محبوبیت بالایی کسب کنند. از همین رو در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با ۲۰ مورد از بزرگترین پادشاهان تاریخ جهان آشنا کنیم ، بنابراین حتما” تا انتها همراه ما باشید.
۱-فریدریش دوم (۱۷۱۲ تا ۱۷۸۶)
این واقعیت را نمی توان انکار کرد که فریدریش دوم توانست ، پروس را به قدرت پیشروی اروپا تبدیل کند. پیروزی در جنگ هفت ساله با رهبری فریدریش دوم ، موجب شد که مساحت کشور پروس و همین طور قدرت آن دو برابر شود. این پادشاه بزرگ در زمان خود ، برای سایر پادشاهان کشور های همجوار ، الگویی موفق بود ، چرا که علاوه بر افزایش قدرت کشور خود ، توانسته بود ، آموزش و همین طور قوانین را به شکل مدرن در آن پیاده سازی کند.
۲-هایله سلاسی (۱۸۹۲ تا ۱۹۷۵)
نسب این پادشاه بزرگ در کتاب مقدس به حضرت سلیمان می رسد و به همین دلیل در فرهنگ راستافاریان (یک جنبش مذهبی در جامائیکا) ، او یک انسان بسیار یزرگ و ارزشمند است. هایله سلاسی با پیروز شدن بر استعمارگران ایتالیایی ، توانست پادشاه اتیوپی شود و با انجام اصلاحاتی در قوانین و همین طور شیوه آموزش ، کشور خود را مدرن تر نماید.
هایله سلاسی در سال ۱۹۷۴ به عنوان آخرین پادشاه اتیوپی ، به دلیل منسوخ شدن سبک حکومتش ، سرنگون شد.
۳-توت عنخ آمون
توت عنخ آمون ، یک پادشاه کم سن و سال بود که تنها برای یک دوره ۹ ساله حکومت کرد. در مقبره کشف شده از او در مصر ، آثار شگفت انگیز و منحصر به فردی کشف شده است ، که با مطالعه بر روی آن ها ، شیوه زندگی در مصر باستان آشکار شد. این پادشاه در دوره کوتاه حکومت خود سعی کرد روابط خود را با پادشاهی های مجاور بهبود داده و همین طور پروژه های ساختمانی را در امپراطوری خود ، گسترش دهد. منحصر به فرد بودن این پادشاه ، تنها به علت مقبره شگفت انگیزی است که از او کشف شده است.
۴-پیتر اول (۱۶۷۲ تا ۱۷۲۳)
پیتر اول تزاری بزرگ است که یک پادشاهی منسوخ شده را به ارث برده و آن را به یک امپراطوری تبدیل کرد. این پادشاه بزرگ ، تلاش های زیادی جهت تغییر سیستم های نظامی و همین طور دولتی خود انجام داد و همین طور موفق شد ، که روسیه را از سمت جنوب و شرق گسترده تر کند. در واقع می توان گفت که این پیتر اول بود که توانست روسیه را تقویت کرده و آن را به یک قدرت جهانی تبدیل نماید.
۵-سلیمان (۱۴۹۴ تا ۱۵۶۶)
سلیمان در زمان حکومت خود به خوبی عمل کرده و توانست لقب بزرگ ترین و طولانی ترین پادشاهی ترکیه را به دست آورد. این پادشاه بزرگ ، دانش بسیار خوبی در زمینه نظامی ، فرهنگی ، دیپلماسی و همین طور تقویت نیروی دریایی داشت و همین موارد باعث شد تا بتواند ، حکومتی مقتدر تشکیل داده و آن را برای سالیان سال حفظ کند.
۶-پادشاه اکبر (۱۵۴۲ تا ۱۶۰۵)
پادشاه اکبر ، یکی از برجسته ترین فرمانروایان هند بود که جزو طایفه مغول محسوب می شد. این پادشاه ، سومین فرمانروای مغول در هند بود ، که به مدل ۴۹ سال حکومت کرده و در پی اصلاحاتی که در ساختار ارتش انجام داد ، توانست ارتش مغول را شکست ناپذیر کند. پادشاه اکبر به دلیل اعتقاد به عدالت ، همواره از محبوبیت خوبی در میان مردم برخوردار بود.
۷-جوزف دوم (۱۷۶۴ تا ۱۷۹۰)
جوزف دوم یکی از بزرگترین پادشاهان تاریخ جهان است ، که از سال ۱۷۶۴ تا ۱۷۹۰ بر سرزمین های رم حکم رانی می نمود. این پادشاه کوشا ، به دلیل توانایی های فرمانروایی خود توانست لقب امپراطور مقدس روم را به خود اختصاص داده و در بین مردم از محبوبیت فوق العاده بالایی برخوردار شود. در زمان حکومت جوزف دوم ، پادشاهی اتریش و همین طور امپراطوری رم با یکدیگر متحد بودند و همواره از همدیگر حمایت می کردند.
جوزف دوم پسری نداشت ، از همین رو ، پس از او برادر کوچکترش جانشین او شد.
۸-چین شی هوانگ (۲۱۰ تا ۲۵۹ قبل از میلاد)
چین شی هوانگ در ۱۳ سالگی به پادشاهی منسوب شد و سپس با توانایی های بسیار خود ، در زمینه سازمان دهی ، توانست به یکی از از بزرگترین پادشاهان تاریخ جهان تبدیل شود. این پادشاه توانا ، تلاش های بسیار زیادی کرد که مناطق مختلف چین را در یک امپراطوری واحد ، با یک حکومت اداری و مالیاتی واحد متحد کند. چین شی هوانگ دو وزیر شایسته داشت ، که به او در حکومت بر سرزمین چین بسیار کمک می کردند. این پادشاه بزرگ در ۴۹ سالگی درگذشت.
۹-آگوستوس سزار (۶۳ قبل از میلاد تا ۱۴ پس از میلاد)
آگوستوس سزار ، برادر زاده ژولیوس سزار بود و توانست قدرت خود را با اعدام هزاران نفر که بر علیه او بودند ، تثبیت کند. این پادشاه قوی و توانمند توانست مجارستان ، کرواسی و همین طور مصر با به سرزمین های تحت فروانروایی رم اضافه کند. آگوستوس سزار ، برای خشنود سازی مردم سعی می کرد از ریخت و پاش در زندگی شخصی خود اجتناب کرده و با برگزاری سیریک ، جشن های گوناگون و جنگ گلادیاتور ها ، اوقات فراغت آن ها را پر کند.
۱۰-کوروش کبیر (۵۲۹ تا ۵۸۰ قبل از میلاد)
کوروش کبیر در یک خانواده سلطنتی متولد شد و توانست با متحد سازی قوم مادها و فرمانروایی پارسها ، اولین امپراطور ایران شود. کوروش کبیر ، اولین پادشاهی بود که منشور حقوق بشر را ایجاد نموده و آن را در حکومت خود اجرایی کرد. این منشور در حال حاضر در موزه ای بریتانیا نگه داری می شود. کوروش کبیر ، تلاش های زیادی را در سال های متمادی ، برای اتحاد ملت های مختلف با به دست آوردن کنترل سرزمین های کشور های همجوار انجام داد و توانست امپراطوری خود را از هند تا یونان گسترش دهد.
۱۱-شاه شارلمانی (۷۴۲ تا ۸۱۴)
شارلمانی یا چارلز کبیر ، پادشاه یک امپراطوری مستقر در فرانسه ، ایتالیا و آلمان بود. این پادشاه بزرگ با وجود این که نمی توانست بنویسد ، به اشعار توتونیک (زبان قدیم آلمانی) ، لاتین و یونانی تسلط کامل داشت. او از سن ۲۷ سالگی لشکر کشی های خود را شروع کرده و تا سن ۷۲ سالگی موفق به انجام ۵۳ لشکر کشی شد ، که در بیشتر آن ها رهبری را بر عهده داشت.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، از نظر اروپایی ها ، شارلمانی پدر کشور های فرانسه و آلمان می باشد.
۱۲-شاه حمورابی
حمورابی به عنوان ششمین پادشاه بابل موفق شد تا به قوانین سازمان داده و بند های مختلف قانونی را در لوح های ۸ فوتی حک کند. این پادشاه به عنوان اولین قانون گذار تاریخ شناخته می شود ، که توانست قوانین را به صورت مکتوب درآورده و آن را برای اجرا ، در معرض دید عموم قرار دهد. قوانین شاه حمورابی شامل ۲۸۲ بند میشود ، که توسط کارشناسان ، طی ۱۲ روز نوشته شد.
۱۳-تحوتموس سوم
تحوتموس سوم ، از بزرگترین پادشاهان تاریخ جهان است ، که به نیروی دریایی و خطوط تامین منابع از طریق دریا اهمیت بسیار زیادی می داد. این پادشاه توانا ، در ۱۸ جنگ خود به هیچ عنوان شکست نخورد و توانست سرزمین های فلسطین ، بین النهرین ، سوریه و نوبیا را به قلمروی فرمانروایی خود اضافه کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، در زمان تحموتموس سوم بود ، که مصر به عنوان یک قدرت در منطقه شناخته شد.
۱۴-آشوکا (۳۰۴ تا ۲۳۲ قبل از میلاد)
آشوکا پادشاهی بود ، که توانست سلسله مائوریا را در هند پایه گذاری کند. این پادشاه بزرگ ، جنگ های خونین زیادی را انجام داد و موفق شود تا سرزمین های نپال ، پاکستان و افغانستان را به حوزه فرمانروایی خود اضافه کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، آشوکا در یکی از جنگ های خود ، آیین بودا را پذیرفت و از آن پس تمام عمر خود را وفق تحقق عملی اصول آن نمود.
۱۵-هنری هشتم (۱۴۹۱ تا ۱۵۴۷)
هنری هشتم از جمله بزرگترین پادشاهان تاریخ انگلیس بود ، که از ظرفیت فکری بالایی برخوردار بوده و ذاتا” کاریزما داشت. این پادشاه تحت تاثیر رنسانس تربیت شد و جان اسکلتن (شاعر مشهور انگلیسی) یکی از مربیان بزرگ او محسوب می شد. این پادشاه ، بیشتر به دلیل ۶ ازدواج پی دی پی خود مشهور شده است. در عین حال هنری هشتم دو دختر داشت که بعد ها ، به مشهورترین ملکه های انگلستان تبدیل شدند.
۱۶-تیمور لنگ (۱۳۳۶ تا ۱۴۰۵)
تیمور لنگ در ازبکستان امروزی در حدود ۷۰۰ کیلومتری شمال شهر کابل ، چشم به جهان گشود. این پادشاه در زمان کودکی خود دچار فلجی خفیف در یک سمت از بدن خود شد. با وجود این که تیمور لنگ جنگ های خونین بسیار زیادی را رهبری نموده و در تاریخ ، بیشتر به خشونت و قتل عام های این پادشاه توجه شده است ، باید به این نکته نیز توجه نمود که تیمور ، هنرمندان ، دانشمندان ، معماران ، فقیهان و نظایر آن ها را از سرزمین های فتح شده به پایتخت می آورد ، که خود تاثیر بزرگی بر روی تحولات فرهنگی و هنری ، پس از تیمور لنگ داشت.
۱۷-آتیلا (۴۰۶ تا ۴۵۳)
این پادشاه ، پس از به ارث بردن تخت و تاج ، بر سرزمین های مجارستان حکومت می کرد. او بیش از ۲۰ سال بر سرزمین هایی که از آلمان شروع شده و تا دریای خزر ادامه داشتند فرمانروایی نمود و در عین حال ، امپراطوری رم را ضعیف نگاه داشت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، آتیلا در ابتدا به ایران حمله کرد ولی چون ناموفق بود تصمیم به کشور گشایی به سمت غرب گرفت.
۱۸-لویی چهاردهم (۱۶۳۸ تا ۱۷۱۵)
لویی چهاردهم در حدود ۷۲ سال فرمانروایی کرد و به همین دلیل ، طولانی ترین حکومت در طول تاریخ فرانسه و همین طور اروپا را داشت. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ، پادشاهی لویی چهاردهم هم زمان با حکومت شاه عباس دوم ، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین در ایران بود. در دوران پادشاهی لویی چهاردهم ، فرانسه از نظر نظامی قدرت برتر منطقه محسوب می شد ، با این وجود ، سلطنت او مستبدانه و مانند سایه ای تاریک بر روی مردم بود.
۱۹-اسکندر (۳۵۶ تا ۳۲۳ قبل از میلاد)
اسکندر مقدونی ، از جمله بزرگترین پادشاهان تاریخ جهان است که ، در سنین نوجوانی پس از مرگ پدرش جنگیدن را شروع کرده و در سن ۲۲ سالگی موفق به فتح کامل یونان شد. پس از این موفقیت ، اسکندر به سمت آسیا چشم دوخت و توانست امپراطوری خود را تا شمال هند گسترش دهد. اسکندر مقدونی در سن ۳۳ سالگی ، به دلیل بیماری چشم از جهان گشود.
۲۰-چنگیز خان (۱۱۶۲ تا ۱۲۲۷)
همان طور که می دانید پدر چنگیز خان در سنین جوانی او به قتل رسید. پس از این اتفاق ، چنگیز خان دست به حمله زد و موفق شد سرزمین های متعددی را از افغانستان تا شمال چین ، تحت فرمانروایی خود درآورد. این پادشاه بزرگ ، بیشتر از هر پادشاه دیگری توانست سرزمین های مختلف را فتح کرده و بر آن ها حکومت کند.