مهدی هژبری میهمان تلفنی رادیو جوان بود.
به گزارش طرفداری، مهدی هژبری در گفتگو با حسن اسماعیل پور، مجری برنامه آفساید رادیو جوان در خصوص تکرار اشتباهات در برخی فدراسیون ها از سوی وزارت ورزش گفت:
نکته مهمی که به آن باید توجه کنیم این است که اساسنامه فدراسیون ها مقداری تغییر کرده و این تغییر دست وزارت ورزش را در تغییرات بیرونی می بندد. یکسری فدراسیون ها را دیده اید تا می گویید چرا نتیجه نمیگیری و کارنامه ات ضعیف است، می گویند تعلیق می شویم. زمانی که پول می خواهند می روند سراغ وزارت ورزش و می گویند باید کمک کنید چون ما جزو ورزش کشوریم وقتی هم مثل الان سوال می شود از آنها چرا در قونیه نتیجه نگرفتید یا این چه کارنامه ای بود از خود به جای گذاشتید، می گویند اگر شما برخورد کنید، ما را فدراسیون جهانی تعلیق می کند.
و اگر حتی برخوردی از داخل شود هم در فوتبال می بینیم که گرا می دهند، فوتبال به فیفا گرا می دهد و طرفهای دیگر هم به مرجع خودشان. نظرتان در این باره چیست؟
بله متاسفانه این نکته وجود دارد و مشکلات مان بیشتر از اینکه رصد طرف خارجی باشد، گزارش داخلی ها به طرف خارجی است. یک مجموعه جهانی حداقل در ورزش های پرطرفدار مثل فوتبال، والیبال، بسکتبال، کشتی و وزنه برداری حداقل 200 عضو دارد و باور این نکته که یک نفر یا گروهی نشسته باشند در مقر این فدراسیون ها در دنیا و هر روز 200 عضو را چک کنند، بگذارید اینطور بگویم، اگر کسی این را باور کند آدم بسیار ساده لوحی است. براساس گزارش است که از داخل می رود و یک جاهایی هم اشتباه می کنیم. خودمان مثلا در فوتبال وقتی دبیرکل فدراسیون می آید جلوی ملی پوشان موضع می گیرد و می گوید بازیکنان تیم ملی حق ندارند در مورد نمایندگان مجلس صحبت کنند و همه باید به نماینده مجلس پاسخگو باشیم، این ذهنیت برای فیفا ایجاد می شود خب ما فدراسیون فوتبال مان با دخالت نهاد ثالث کنار آمده و دارد طرف نهاد ثالث را می گیرد در قبال بازیکن که عضو خانواده فوتبال است.
خب پس یک کلام این نادانی و بی سوادی را باید بسط دهیم به فدراسیون. یک بحث دیگر هم هست در یک دوره سه ساله و هر ساله، یک مجمع می آید رییس فدراسیون انتخاب می کند، آن رییس فدراسیون هم از این حربه استفاده می کند. ما اینطور نمی توانیم شاهد پیشرفت ورزش مان باشیم که رییس فدراسیون بگوید من 4 سال انتخاب شده ام و نمی توانید دست به من بزنید. هر اتفاقی بیوفتد همین است که هست. الان حس می کنم برای بعضی فدراسیون ها در ورزش کشور ما این جمله استفاده می شود.
دقیقا و اجازه دهید از همکاران خودم گله کنم. متاسفانه یک بخشی اش ما رسانه ها مقصریم و حمایت های بیجا می کنیم. من شرم می کنم بگویم اینها همکار رسانه ای من هستند، حمایت بی جا می کنیم از فدراسیون های ناموفق به خاطر منافع خودمان. یک نمونه بخواهم بگویم فدراسیون بسکتبال. به معنای واقعی کلمه فدراسیون کنونی بسکتبال، بسکتبال را نابود کرده ولی متاسفانه، خب ببینید در تاریخ سابقه نداشته ما به اردن ببازیم. آن شکست مفتضحانه در حضور حامد حدادی، یا مثلا باخت به قزاقستان آنهم قزاقستانی که دو مهره اصلی اش را به بازی نیاورده و خودش آمده ببازد بعد ما می آییم دفاع می کنیم از فدراسیون ضعیف و می گوییم همه تقصیرها تقصیر قبلی است و این باعث می شود این فدراسیون هیچوقت دنبال اصلاح خودش نرود یا فدراسیون های دیگر که نمی خواهم اسم ببرم دلخوری پیش بیاید ولی فدراسیونی که داریم می بینیم رییس فدراسیون کت و شلوار پوشیده رفته مسابقات کشورهای اسلامی و آنجا هم شکست خورده و این دیگر پایین تر از رقابت آسیایی بوده و شکست خورده و من قبول دارم در بعضی از رشته های سطح کشورهای اسلامی واقعا از بازی های آسیایی پایین تر نبود. دیدیم دیگر رکوردها را در یکسری ورزش ها و ورزشکار ما رکورد کشور را شکست و روی سکو نرفت.
ولی بعضی جاها جای تعجب داشت برای ما...
بله بعضی جاها عملکردی دیدیم که سطح ورزش مان را تا درجه سه پایین آوردیم بعد حالا چه اتفاقی می افتد، رییس فدراسیون می گوید رفتیم اینجا کسب تجربه کنیم. شما می خواهید در بازی های آسیایی کسب تجربه کنید می بازید، در بازی های کشورهای اسلامی می خواهید کسب تجربه کنید می بازید، جسارتا ببخشید این تجربه ها را می خواهید کجا استفاده کنید که مدال ببرید.
پس از این به بعد اینطور فکر کنیم بگوییم برخی بی لیاقت ها و ببخشید دوستان ورزشی و برخی بی عرضه ها در ورزش، رسما و علنی خیلی چشم تو چشم به مردم نگاه می کنند و به ما می خندند، می گویند اصلا مهم نیستید من آمده ام اینجا 4 سال می مانم و چه کار کنیم آقایان عذرخواهی کنند. یک ببخشید هم که بلد نیستند متاسفانه...
ببینید من احساس می کنم رسانه ها می توانند اینجا کمک کنند و اهالی مجمع فدراسیون ها را به مردم معرفی کنند. این مجمعی که رای می دهد باید پاسخگو باشد، آن عضو مجمعی که آمده به رییس فدراسیون بی تجربه و بی کفایت رای داده و امروز مخفی شده در هیات خودش و خودش را کنار کشیده و می گوید من مقصر نیستم باید آن را مردم بشناسند. کسی که رای می دهد را اگر مردم بشناسند، اگر نور بیفتد روی اینها و رسانه ها از اینها جواب بخواهند، آقای فلانی که چنین رییس فدراسیون ضعیفی را انتخاب کردی چطور می خواهی جواب دهی به خاطر انتخاب ضعیفت. اگر اینها می دانند مردم مطالبه گر هستند و مطالبه می کنند از آنها دفعه دیگر در مجمع رعایت می کنند و براساس روابط رای نمی دهند. من یک خواهش از وزیر ورزش دارم، ببینید خود آقای وزیر بهتر می داند چه راه هایی برای برخورد با فدراسیون ها وجود دارد و فقط این نیست که جلوی بودجه شان گرفته شود تا با آنها برخورد شود. بسیار راحت می شود از طریق هیات ها و اداره کل ورزش ها برخورد کرد، نباید با این ها مدارا کنند یعنی ببینید فدراسیونی که رفته در بازی های آسیایی باخته در کشورهای اسلامی هم باخته و همچنان طلبکار است، این فدراسیون باید مواخذه شود و به مردم معرفی شود. ما ایرادی که داریم تشویق مان عمومی است، تنبیه مان در خفاست. این سیستم غلطی است یعنی طرف مطمئن است اگر اشتباهی کند در اتاق در بسته تنبیه می شود و هیچکس خبرش را نمی شنود.
و بلافاصله جایی دیگر در ورزش پست می گیرد.
به خاطر همین است شما می بینید که تمام بازنده ها ژست طلبکار را می گیرند و خودشان را در جایگاه برنده می نشانند. باز هم تاکید می کنم اگر شما قرار است در تمام میدان های بین المللی ببازید و تجربه کسب کنید، کجا قرار است از این تجربه استفاده کنید و مدال بگیرید. در کشورهای اسلامی هم که مدال نگرفتید، درکشورهای اسلامی هم که شکست خوردید البته ارزش کل کاروان مان زیر سوال نرود در بعضی رشته ها خوب بودیم و من دوست دارم آن مسئولان و متولیان ورزش بیایند این را تفکیک کنند، بگویند این رشته ها موفق بودیم و در این رشته ها ناموفق. همینجور که از رشته های موفق تعریف می کنیم رشته های ناکام را هم به مردم معرفی کنیم.