بعد از شکست در نیمه نهایی جام ملتهای اسیا مقابل ژاپن مدیر وقت روابط عمومی وزارت ورزش از مذاکرات با مربیانی مثل مورینیو و زیدان و کلینزمن خبر داد.
مازیار ناطمی که زمانی گوینده خبر ورزشی بود بعد از گرفتن مسئولیت در وزارت ورزش در یک توئیت این خبر را اعلام کرد موضوعی که بیشتر شبیه یک شوخی بود.
فدراسیون فوتبال اما مداکرات خود را با مربیان خارجی آغاز کرد شاید محتمل ترین گزینه که هواداران و فوتبال دوستان ایرانی نیز علاقمند به حضور وی بودند هروه رنار فرانسوی بود مربی که در طول جام ملتهای آسیا بازیهای ایران را ا نزدیک و کنار دبیر فدراسیون می دید و حتی شایعاتی مبنی به ثبت نام فرزندانش در مدرسه ای در تهران در رسانه ها مطرح بود اما تنها دو بازی دوستانه که در سه سال اخیر فقط ۶ بار برای تیم ملی ایران رخ داده است باعث شد تا مدیران فدراسیون قید اینچنین مربی را بزنند.
هروه رنار به عربستان رفت تا جواب صبوری مسئولان فوتبال این کشور را به بهترین نحو بدهد که حاصل آن نیز صعود مقتدرانه در سخت ترین گروه مقدماتی برای شاهین های سبز آسیا بود.
اما در کنار رنار ریاست فدراسیون با جولین لوپتگی نیز مذاکراتی داشت که ظاهرا موضوعاتی که از جانب مربی ناکام اسپانیایی بی احترامی تاج به وی عنوان شده باعث شد تا مربی اخراجی ماتادور ها نیز چالش خود در آسیا را رد کند.
بعد از این شکست در مذاکرات فدراسیون با توصیه کاردار فرهنگی ایران در هلند سراغ مارک ویلموتس بلژیکی رفت مربی که هم در جام جهانی هم در یورو با بلژیک پرستاره نتایج افتضاحی گرفته بود و با ساحل عاج نیز قافیه را در مقدماتی جام جهانی به مراکش هروه رنار باخته بود تا با حماقت مسئولان فدراسیون اینچنین مربی با التماس طرف ایرانی به ایران بیاید.
دو بازی تدارکاتی سپس دو بازی در مقدماتی به بهترین نحو برای ویلموتس و تیمش رقم خورد اما مشکلات وی بر سر حقوق با فدراسیون شروع شد و دو باخت تحقیرآمیز باعث شد تا ایران در اولین مرحله مقدماتی در آستانه حذف قرار بگیرد.
حکم اخراج مربی بلزیکی صادر شد تا فدراسیون مذاکراتش را با گزینه های داخلی آغاز کند اما هیچکدام به خاطر آبرو و اعتبار فوتبالیشان حاضر به برعهده گرفتن هدایت تیم ملی نبودند تا یکی از مربیان خارجی شاغل در لیگ که نتایج پرفراز و نشیبی نیز کسب کرده بود و حتی در کشورش نیز چهره ناشناخته ای بود سکان هدایت تیم اول رنکینگ آسیا را برعهده بگیرد.
تیم ملی با اسکوچیچ یکی پس از دیگری بازیهایش را برد اما اولین شکستش مقابل کره در بازی شماره ۱۶ مربی کروات رقم خورد تا انتقادات از وی آغاز شود و کمی بعد دودستگی بین بازیکنان آغاز شد و تیم ملی نصف به نصف حامی و مخالف این مربی کروات شدند.
ارزان ترین مربی بین تیمهای حاضر در جام جهانی توسط کمیته فنی برکنار شد اما فدراسیون حکم ابقا وی را صادر کرد و همه چیز در گرو انتخابات شهریور ماه فدراسیون است تا طرفداران ببینند سرنوشت نیمکت تیم ملی برای جام جهانی چه خواهد شد.
پروسه سرمربیگری تیم ملی در این دوره از اسم زیدان و مورینیو شروع و با مذاکره با رنار و لوپتگی به انتخاب و اخراج ویلموتس و استخدام اسکوچیچ طی شد و جایگاه مربی اخری نیز به شدت متزلزل است و باید دید بعد از انتخابات فدراسیون سرنوشت نیمکت تیم ملی چه خواهد شد.