پیکان همیشه آسانسور لیگ برتر بود و مدیران این باشگاه برای بقا در لیگ برتر تغییر رویه دادند و نتیجه ان را نیز به خوبی می بینند.
خودروسازان از لیگ شانزدهم و بعد از صعود چندباره به لیگ برتر سراغ مربی کارنامه دار و جوانگرایی چون مجید جلالی رفتند و از آن زمان تیمی قابل احترام در لیگ برتر فوتبال شدند.
در اروپا موناکو و آژاکس و پورتو بهترین تیمها برای بازیکن سازی هستند و در ایران نیز اکنون بعد از نابودی تیمهای بازیکن سازی مثل ابومسلم و شموشک و افول ملوان و فجرسپاسی حالا تنها دلخوشی فوتبال ایران پیکان با آکادمی قدرتمند خود است.
پیکان بدون اغراق بهترین آکادمی فوتبال تهران را در کنار سایپا دارد که در لیگ دسته اول حضور دارد و با مدیریت قوی بهترین راه بازیکن سازی را برای فوتبال ایران پیش گرفته است.
پیکان شاید یک باشگاه ورزشی حرفه ای و پولدار باشد اما فلسفه کاری پیکانی ها هزینه برای والیبال و جوانگرایی و بازیکن سازی در فوتبال است که بهترین نتایج را برای آنها رقم زده است.
مجتبی حسینی مربی جوان خودروسازان در هفته اول لیگ مقابل ملوان با یک ترکیب جسورانه که میانگین سنی آنها فقط ۲۳ سال بود تیمش را به میدان فرستاد و ۳ امتیاز بازی را نیز از آن تیمش کرد.
پیکان سالهاست اقدام به جوانگرایی کرده و اکثر تیمهای لیگ از محصولات باشگاه پیکان استفاده میکنند سیامک نعمتی در پرسپولیس و شهریار مغانلو در سپاهان و فراز امامعلی در مس رفسنجان و محمد خدابنده لو در گل گهر تنها بخشی از محصولات کارخانه بازیکن سازی پیکان تهران میباشند.
فوتبال ایران باید مدیون بازیکنان پیکان قزوین در سال ۹۰ باشد که به اصرار آنها باعث بازگشت این تیم به تهران شد تا حالا فوتبال ایران برای آینده بهتر از چنین موهبت بزرگی استفاده کند.
پیکان با سامان فلاح ۲۱ ساله و علامرصا ثابت ایمانی ۲۲ ساله و ساسان حسینی ۲۳ ساله و علیرضا رمثانی ۲۱ ساله و جوانان دیگری مثل دانیال جهانبخش و فرهاد کرمانشاهی و منصور باقری به دنبال رقم زدن اتفاقات جدیدی است بازیکنانی که بدون شک در دوره بعد از جام جهانی ۲۰۲۲ مانع فقر فوتبال ایران از بابت ستاره خواهد شد.