ناکامی فدراسیون دوومیدانی در بازیهای همبستگی اسلامی و حواشی ادامهدار پیرامون دوومیدانیکاران ایرانی از عجیبترین اتفاقات کاروان در قونیه بود.
به گزارش طرفداری؛ فدراسیون دوومیدانی علیرغم ادعاهای بسیار و هزینههای بالا، در بازیهای همبستگی اسلامی ۲۰۲۱ قونیه در زمره فدراسیونهای ناکام قرار داشت نتایج خوبی هم با ورزشکارانش نگرفت که همین موضوع کاروان ایران در ترکیه را به یک خلأ رساند؛ چرا که نشان زرین از این رشته مادر به ورزش ایران نرسید.
ناکامیهای فدراسیون دوومیدانی اما منتهی به مسائل فنی نیست و حواشی ریز و درشتی نظیر اسکان احسان حدادی و فرزانه فصیحی خارج از دهکده بازیها، اختصاص آیدیکارت به همسر فصیحی و برخی مسائل دیگر هم صورت گرفت که واکنش دبیر این فدراسیون را در یک گفتوگو در پی داشت.
در این بین اما دبیر فدراسیون با اظهار گلایه و شکایت از کمیته ملی المپیک و کادر سرپرستی گفت: ابتدا گفتند ۱۲ ورزشکار و ۶ کادر اما بعدا تعداد سهمیههای ورزشکاران را به ۱۶ نفر افزایش دادند و از کادر ما کم کردند در حالی که باید حداقل ۷، ۸ سهمیه مربی به ما میدادند. آقای رحیمی؛ اینگونه نیست که با ندادن آیدیکارت من بزرگ شوی. او کارت من را نگه داشت و در حرکتی بچهگانه تحویلم نداد اما وقتی به استادیوم رفتم معاون وزیر و رئیس فدراسیون ترکیه با سلام و صلوات من را به VIP بردند.
این اظهارات در شرایطی رخ داده که احسان حدادی حتی نتوانست در حد ۶۰ متر پرتاب دیسک داشته باشد و در مسابقات قونیه هم به سکو نرسید، رکوردهای فرزانه فصیحی و حسن تفتیان همه بادآورده تشخیص داده شد و هیاهوی رسانهای برای شکستهشدن رکورد ملی راه به جایی نبرد و هزینههای فدراسیون از جیب بیتالمال برای اردوی خارجی این ورزشکاران و پرداخت کمکهزینه هم رسماً به هدر رفت.
صحبتهای دبیر فدراسیون اما واکنش اصغر رحیمی، سرپرست کاروان ورزش ایران را در پی داشت. او در بیانیهای به شرح زیر نوشت:
بسمه تعالی
خداوند را شاکریم تا این لحظه نتایج درخشان کاروان ورزشی ایران باعث خوشحالی مردم شده است. انشاالله پس از بازگشت نتایج هر رشته را تک تک، تحلیل و به اطلاع مردم شریف ایران خواهم رساند.
متاسفانه یکی از رشته های که در این دوره بسیار ضعیف عمل کرد، فدراسیون دوومیدانی بود، فدراسیونی که با ایجاد سلسله مشکلات برای کاروان ورزشی ایران (قبل و حین اعزام) باعث هدر رفتن انرژی فراوان از مسولین ورزش کشور شد، کمیته ملی المپیک برای موفقیت فدراسیون ها همه امکانات را دراختیار فدراسیون ها قرار داد و از هیچ کوششی دریغ نکرد.
فدراسیون دوومیدانی به دلیل ضعف شدید مدیریتی نتوانست از این موقعیت استفاده نماید، متاسفانه فدراسیون دوومیدانی گروه اعزامی را به کسی سپرد که توانایی مدیریت خودش را هم نداشت و با تست کرونا مثبت وارد قونیه شد و طبیعی است که مسئولیت بنده به عنوان سرپرست کاروان در درجه اول حفظ سلامت کاروان است اینکه آدمها باید رعایت سلامتی دیگران را بکنند، به شعور خودشان برمی گردد.
امروز فدراسیون دوومیدانی با فرار رو به جلو سعی در فرافکنی و تشویش اذعان عمومی دارد، خواهشمند است فدراسیون دوومیدانی پاسخگوی برخی موارد باشد:
۱-علت حضور ۶ مربی خارج از لیست در قونیه چه بوده است؟
۲-هزینه های انجام شده توسط کدام نهاد پرداخت شده است؟
۳- محل اسکان این افراد کجا بوده است؟
۴- ورزشکاران رها شده در شهر و خارج از دهکده توسط فدراسیون، کجا بوده اند؟
۵- چرا با وجود ۱۶ ورزشکار تنها ۲ مدال دریافت شد؟
۶-چرا در ماده ۴×۱۰۰ شرکت نکرده اند؟
۷- چطور دبیر فدراسیون با تست مثبت علیرغم تذکر سرپرست کاروان بدون هماهنگی وارد قونیه شد؟
۸- با توجه به باطل شدن بلیط خریداری شده توسط کمیته ملی المپیک، دبیر فدراسیون با هزینه کدام ارگان بلیط جدید خرید و برای گشت و گذار خود را به قونیه رسانید؟
چطوربرخی فدراسیون ها از جمله کشتی، تکواندو و... با حمایت همین کمیته المپیک توانستند ۹۰ % تعداد ورزشکاران خود، مدال کسب کنند.
۹- قولهایی که مسولین فدراسیون دوومیدانی قبل از اعزام برای کسب مدال داده اند، چه شد؟
در نهایت از مسولین ورزش می خواهم بصورت جدی به مسأله دوومیدانی ورود نمایند. سوال اینجاست که دوومیدانی صاحب مدال المپیک چگونه به این وضعیت دچار شده است؟
بهنظر میرسد انفعال مجموعه فدراسیون در پرورش قهرمانهای ملی و بینالمللی آن هم با وجود پروبال دادن به برخی ورزشکاران که بهجز مسابقات داخلی در هیچ میدانی حرفی برای گفتن نداشتهاند، در کنار سؤرفتارهای اعضای اجرایی فدراسیون مزید بر علت شده تا این فدراسیون به پرحاشیهترین فدراسیون ایرانی در قونیه تبدیل شود.