۱ جلال طالبی
سردسته بد شانس های فوتبال ایران بدون تردید جلال طالبی است.مهم ترین استعداد دهه ۴۰ که تقریبا هیچ افتخار بزرگی در کارنامه فوتبالیش نیست.او در آستانه انتقال به آلمان و ترکیه بود که تیمسار خسروانی رضایت خروج از تاج را برای او صادر نکرد.طالبی جام ملت های ۱۹۶۸ را به خاطر آسیب دیدگی از دست داد و با حسرت شاهد هنرمندی قلیچ خانی در فینال که گل پیروزی بخش او مقابل اسراییل قهرمان ملی ایرانیان تبدیل شده بود.
طالبی با وجود عضویت در تاج اما به خاطر مصدومیت نتوانست در تیم قهرمان آسیا ۱۹۷۰ باشد(قلیچ خانی هم مانند طالبی به خاطر مصدومیت اون تورنمنت از دست داد)
او به علت مصدومیت های پر شمار جام ملت های آسیا ۱۹۷۲ هم از دست داد.او سرانجام در ۲۸ سالگی به خاطر مصدومیت های پر شمار خود کفش های خود را آویخت و از فوتبال خداحافظی کرد.
۲ جواد الله وردی
جواد الله وردی کاپیتان تیم ملی جوانان بود که با هدایت استاد پرویز ابو طالب به مقام سوم آسیا رسیدند.او بعد در قلب دفاع تاج قرار گرفت که بسیاری او را ستاره آینده خط دفاعی تاج و ایران میدانستند اما دست تقدیر او را از این عنوان دور نگه داشت.نام او با ۲ شکست سنگین در تاریخ فوتبال ایران گره خورده. شکست ۶ بر صفر تاج مقابل پرسپولیس و شکست چهار بر یک ایران مقابل پرو در جام جهانی.
او در دربی معروف شهریور ۱۳۵۲مقصر اصلی شکست معرفی شد. قطعا الله وردی روز خوبی قرار نداشت و بار ها توسط مهاجمین پرسپولیس و حسین کلانی دریبل خورد و جا ماند (روی ۲ گل مقصر اصلی بود که کار به درگیری با رشیدی هم رسید و همچنین دشنامی که ب هادی نراقی داد که بعد ها ابراز پشیمانی کرد از این کار خود) او حتی به تبانی نیز متهم شد و رایکوف خسروانی شدیدا از دست او عصبانی شدن. درگیری لفظی او بعد از بازی با خسروانی منجر به جدایی او از تاج شد. او با رفتن به پرسپولیس به شایعات درباره تبانی خود با پرسپولیس دامن زد.
الله وردی در تیم اعزامی جام جهانی ۷۸ قرار گرفت.هرچند نه در قلب دفاع با حضور نصر الله عبدالهی و کاررزانی و نه در دفاع چپ در حضور آندو اسکندریان شانسی نداشت.اما با ۲ کارت شدن اسکندریان؛ فرصت حضور در پست دفاع چپ در بازی آخر مقابل پرو پیدا کرد.
مسابقه ای که ایران در رویای سه گل به پرو ؛ حملات زیادی روی دروازه پرو انجام دادن که رو درخشش خط دفاع پرو و بی دقتی بازیکنان ایران موقعیت ها از دست میرفت.در سوی مقابل پرو به تاکتیک مد نظر خود ضد حمله دل بسته بود که به خوبی و درستی از آن استفاده کرد.در این میان الله وردی متهم ردیف اول قرار گرفت.خصوصا عملکرد بسیار آماتور گونه او در گل اول پرو که شیرازه تیم پر انگیزه ایران از هم پاشاند.
الله وردی در سن ۲۸ سالگی و در سال ۱۳۵۹ از فوتبال خداحافظی کرد.
۳ عبدالرضا برزگری
عبدالرضا برزگری ستاره بی چون چرای دهه شصت میدانستند.همون طور که حجازی و قلیچ خانی و پروین و روشن و ..استعداد های دهه ۵۰ بودن؛ برزگری مروارید سیاه آبادانی ها استعداد ناب و برتر دهه شصتی ها بود بالا تر از استعداد هایی همچون علیدوستی و محمد خانی و فریبا.
ستاره جوان آبادانی ها که به جرم جوانی جام جهانی ۷۸ از دست داد و حشمت خان همیشه و تا به امروز حسرت این اشتباه رو خورد.
شاید برای همین بود که در آخرین بازی تیم ملی قبل انقلاب مقابل شوروی؛ اختیار ویژه ای به او داد.
جام تخت جمشید در سال ۱۳۵۷ میتوانست اوج و شروع درخشش برزگری تکنیکی باشد اما وقوع انقلاب باعث شد مسابقات نیمه کاره بماند.
موفقیت در انتخابی المپیک (به علت تحریم حضور پیدا نکرد ایران در مسابقات ) باز هم برزگری را به سطح اول فوتبال ایران بازگرداند و حضور او در جام ملت های ۱۹۸۰ آسیا طلیعه استارت دوباره او برای تبدیل شدن به همان ستاره موعود بود اما وقوع جنگ باز هم رویای برزگری رو بر باد داد. او به امارات و قطر رفت و در حالی که ۲۳ سال داشت دیگر نتوانست در قالب آن ستاره پر فروغ برگردد
۴ مسیح مسیح نیا
فوتبال ایران در دهه های گذشته صاحب بازیکنانی با کیفیت و البته تحصیلکرده بود. مسیح مسیح نیا یکی از این بازیکنان بود ، او در بانک ملی به عنوان یک مدافع جوان مطرح شد و در نوزده سالگی لباس پرسپولیس را به تن کرد. او دوسال در یکی از بهترین تیم های تاریخ این باشگاه حضور داشت و افتخاراتی را هم به دست آورد اما زمانی که در دانشگاه مهندسی راه و ساختمان مشهد قبول شد و با یکی از گران ترین قراردادهای فوتبال ایران به ابومسلم پیوست. این مدافع وسط بعد از ابومسلم یک فصل در سپاهان بود و سپس در سال 1357 برای ادامه تحصیل ایران را به مقصد ایتالیا ترک کرد. مسیح مسیح نیا بازیکن جوان و موفق پرسپولیس و تیم ملی در اوج جوانی فوتبال را کنار گذاشت. او هم اکنون مقیم ایتالیا است.
همچنین به فهرست بالا میشود اسامی همچون
حسن نظری دفاع راست سابق تاج و تیم ملی که وقوع انقلاب رشته موفقیت های این بازیکن کلاس بالا را قطع کرد
جواد منافی که به علت تصادف فوتبال را از دست داد
زنده یاد رضا احدی که قربانی لحظه ای بی احتیاطی در سنگاپور ۱۹۸۴ شد و در ۲۳ سالگی تیم ملی را از دست داد.
مجاهد خذیراوی که در اوج جوانی به خاطر یک اشتباه فوتبالش نابود شد.
حبیب خیبری که به علت مسائل سیاسی اعدام شد(از اون جایی که مسائل سیاسی رو سایت سخت میگیره درباره حبیب خیبری ترجیح دادم اشاره ای کوچیک کنم)
متن و نوشته از روزنامه ۷ صبح به قلم تیمور مستور(با اندکی دخل و تصرف در متن توسط خودم)
امیدوارم لذت برده باشین.