بنیانگذار یک استارتاپ بودن میتواند کمی رعب آور باشد. ممکن است احساس کنید به یادگیری هر چیزی در رابطه با استراتژی بازاریابی، تامین سرمایه و هر چیز دیگری نیاز دارید. در نتیجه، با میزان اطلاعات کمی که دارید ممکن است مضطرب شوید.
اما برای این جزئیات خودتان را نترسانید، دانایی و مهارت در طول مسیر به دست خواهد آمد. از آن جایی که فرمول مشخصی برای موفقیت یا شکست استارتاپی وجود ندارد، میتوانید مجموعهای از عواملی که به مشخص کردن مسیر موفقیت استارتاپ کمک میکنند را پیاده سازی کنید. در ادامه به این 5 عامل اشاره خواهم کرد.
1. استراتژی رشد
اصولا شما میخواهید کسب و کارتان در آینده رشد کند، پس کار کردن بر روی یک استراتژی رشد به دست یابی به این پیشرفت کمک خواهد کرد.
متاسفانه، تنها 66 درصد از کسب و کارها در سال اول یا دوم فعالیتشان زنده میمانند. این آمار میتواند زنگ خطری باشد، به خصوص اگر قبل از راه اندازی استارتاپ خود استراتژی رشدی نداشته باشید. مثالهای فراوانی از استراتژی رشد در اینترنت وجود دارد. مثلا بازاریابی ویروسی استراتژی رشد خوبی است. در اصل از این طریق که شخصی محصول یا خدمت شما را امتحان کرده باشد شکل میگیرد، درواقع باید انگیزهای برای به اشتراک گذاشتن محصول یا سرویستان با دیگران برای او ایجاد کنید که در نهایت کاربران بیشتری را برای تست و معرفی محصول جذب میکنید.
2. استراتژی بازاریابی
بازاریابی بخشی مهم از هر کسب و کاری است. بسیاری از بنیانگذاران که پیش زمینهای در رابطه با روشهای مدرن بازاریابی ندارند معتقدند که استراتژی بازاریابی تنها محدود به اختصاص دادن مقدار زیادی از بودجه جهت تبلیغ محصولات است، اما این موضوع درست نیست. اگرچه، بازاریابی برای استارتاپ باید از همان ابتدا که قرار است ایده سنجیده شود و سپس ارزیابی اطلاعات صورت بگیرد باید آغاز شود. اگر نتایج نشان دهد که محصول موفقی خواهد بود، میتوانید برای استراتژیهای بازاریابی مثل استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ و استراتژی شبکههای اجتماعی اقدام کنید.
3. مدل کسب و کار ( بیزینس مدل )
یک بیزینس مدل خوب یکی از مهمترین عناصر سازندهی استارتاپ شما است. اگر قصد دارید توجه سرمایه گذاران درستی را جذب کنید، به یک بیزینس مدل بی عیب و نقص احتیاج دارید. معمولا، استارتاپها بیزینس مدلهایی میسازند که مخاطب هدفشان را تشخیص دهد و روندهای مختلف در کسب و کار را طراحی کند. همچنین شرکای کلیدی کسب و کار و یک ارزش پیشنهادی قوی برای متمایز به نظر رسیدن در مقابل رقبا را مشخص میکنند. بیزینس مدل خوب باید توام با نوآوری باشد. یک بیزینس مدل ثابت ممکن نیست به طور پیوسته نسبت به نیازها و تقاضاهای مشتریان تغییر کند، بنابر این باید همیشه آمادهی انعطاف پذیری و خلاقیت باشید.
4. تیم خوب
تنها با مهارتهای کارآفرینی خود نمیتوانید موفقیتی به دست بیاورید. اینکه کسی بتواند به تنهایی در دنیای کسب و کار موفقیتی را به دست آورد تقریبا ناممکن است. به همین دلیل است که به یک تیم خوب نیاز دارید. شکل گیری تیم مناسب یکی از سختترین و مهمترین وظایفی است که در هنگام راه اندازی شرکت باید انجام دهید.
اعضای تیم باید برای دستیابی به اهداف شرکت بتوانند به صورت یکپارچه کار کنند و خلاق باشند. همچنین باید نگرش مناسب و دانش مرتبط با کسب و کارتان را داشته باشند.
5. تامین سرمایه
یکی از ضروریترین بخشهای استارتاپ این است که راجع به مراحل اولیهی شکلگیری آن فکر کنید. به عنوان یک بنیانگذار استارتاپ، روشهای مختلفی برای جذب سرمایه اعم از تامین مالی جمعی، سرمایه گذاری فرشته یا شتاب دهندگان کسب و کار دارید. هر روشی که برای سرمایه گذاری بر استارتاپ انتخاب کردید، در ابتدا و قبل از درخواست سرمایه باید با سرمایه گذاران آشنا شوید. همچنین اطمینان حاصل کنید با سرمایه گذارانی که به ایدهی استارتاپ شما علاقمندند رابطه ایجاد میکنید. سرمایه گذاران مختلفی وجود دارد که تمایل به سرمایه گذاری بر استارتاپ شما دارند، اما فراموش نکنید در هنگام انتخاب باید سختگیر باشید.
در حال حاضر که 5 عامل موثر در موفقیت یا شکست استارتاپ را میدانید، میتوانید از آنها برای توسعهی کسب و کارتان استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که تیم به کار بر روی ایدهی استارتاپ شما اختصاص داده میشود.