یک خبرگزاری داخلی نوشت کمیته ملی المپیک در همین آغاز راه اساسنامه و مصوبات آن را نادیده گرفته است.
به گزارش طرفداری و به نقل از مهر، تعویق حداقل یک ساله بازی های آسیایی که قرار بود شهریورماه سال جاری به میزبانی هانگژو برگزار شود سنگ بزرگی در تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک را برداشت تا نه تنها مسئولان این کمیته بهانه ای برای تعلل در برگزاری آن نداشته باشند بلکه با توجه به اتمام دوره چهار ساله خود ملزم به اقدام به موقع برای تشکیل مجمع و برگزاری هرچه سریعتر انتخابات شوند.
انصافا این مهم مورد توجه و تاکید هیات رئیسه و هیات اجرایی هم قرار گرفت کمااینکه کمتر از ۲۴ ساعت پس از بازگشت سیدرضا صالحی امیری از محل برگزاری اجلاس شورای المپیک آسیا در تاشکند، نشست هیات اجرایی به ریاست وی تشکیل و برگزاری انتخابات قبل یا بعد از بازی های کشورهای اسلامی به تصویب رسید در حالیکه قبل از این به خاطر در پیش بودن بازی های آسیایی، برگزاری رقابت ها به بعد از بازگشت کاروان ایران از هانگژو و مهرماه موکول شده بود.
البته به گفته صالحی امیری، اقدام اولیه در مورد انتخابات کمیته ملی المپیک و برگزاری زودهنگامتر آن پیش از بازگشت وی به تهران و در همان تاشکند انجام شد؛ آنجا که وی به محض اطلاع از مصوبه شورای المپیک آسیا مبنی بر لغو برگزاری بازی های آسیایی در شهریورماه، اقدام به مکاتبه با کمیته بین المللی المپیک کرد و تسریع روند آئین نامه انتخاباتی که ملاک برگزاری انتخابات باید باشد را از مسئولان IOC خواستار شد.
همه اینها می توانست نوید بخش انتخاباتی سالم و قانونمند برای کمیته ملی المپیک باشد اما تصمیمی که برای برگزاری مجمع فوق العاده و نهایی کردن زمان انتخابات در آن گرفته شده است این نگاه را خدشه دار کرده است.
در نشست اخیر هیات اجرایی کمیته ملی المپیک که سه شنبه گذشته به صورت فوق العاده در محل این کمیته برگزار شد ۱۵ تیرماه یا ۳۰ مردادماه - بر اساس زمان برگزاری بازی های کشورهای اسلامی در فاصله زمانی ۱۸ تا ۲۷ مردادماه، برای انتخابات کمیته به تصویب رسید اما انتخاب نهایی یکی از این دو زمان پیشنهادی منوط به طرح و تایید در مجمع شد.
تشکیل مجمع فوق العاده بنا به تصویب هیات اجرایی یا درخواست رئیس کمیته امکان پذیر است
لازمه این طرح و بررسی آن، برگزاری مجمع فوق العاده بود. بر همین اساس برگزاری این مجمع در دستور کار قرار گرفت. طبق بند «ب» ماده ۷ (جلسات مجمع عمومی) اساسنامه کمیته ملی المپیک منعی برای برگزاری این مجمع نیست چراکه در این بند عنوان شده «جلسات فوق العاده با تصویب هیات اجرایی یا بر اساس تقاضای کتبی حداقل دو سوم از اعضای مجمع یا درخواست رئیس کمیته تشکیل خواهد شد.»
بنابراین با در نظرگرفتن درخواست رئیس و مصوبه هیات اجرایی، برگزاری مجمع فوق العاده قانونی است اما زمان در نظر گرفته شده برای آن نه!
طبق آنچه در همین نشست اخیر هیات اجرایی مصوب شد، قرار است مجمع فوق العاده هیات اجرایی کمیته ملی المپیک ۳ خردادماه برگزار شود. به گفته صالحی امیری بلافاصله پس از نشست هیات اجرایی هم اعضای مجمع در جریان زمان برگزاری مجمع قرار گرفتند این در حالی است که اساسنامه و زمان مصوب در آن برای دعوت از اعضای مجمع نادیده گرفته شده است.
در تبصره ۲ از ماده ۷ (جلسات مجمع عمومی) تاکید شده که «دعوتنامه شرکت در جلسه مجمع عمومی به همراه دستور جلسه باید حداقل یک ماه قبل از تشکیل مجمع با پست سفارشی برای اعضا ارسال شود.» این فاصله زمانی برای مجمع فوق العاده ۳ خردادماه اما ۲ هفته است.
دعوتنامه حضور در مجامع کمیته ملی المپیک - عادی یا فوق العاده- باید یک ماه پیش از زمان تشکیل مجمع ارسال شود
همین مسئله موضوع مود پرسش خبرنگاران در نشست اخیر صالحی امیری بود. وی در واکنش به این موضوع اینگونه عنوان کرد که طبق اساسنامه بازه زمانی برای ارسال دعوتنامه حضور در مجامع فوق العاده دو هفته است حال آنکه در این اساسنامه هیچ تبصره و بندی به این موضوع و این بازه زمانی اشاره نکرده است!
اساسنامه کمیته ملی المپیک مجمع عمومی را شامل جلسات عادی و فوق العاده می داند (بخش ابتدایی ماده ۷) و برای تشکیل هر دو حداقل یک ماه زمان را جهت ارسال دعوت نامه در نظر گرفته است. از این حیث مجمع فوق العاده ای که برای مصوب کردن زمان دقیق انتخابات کمیته ملی المپیک در نظر گرفته شده است، می تواند غیرقانونی است چون اساسنامه و مصوبه آن برای تشکیل مجمع نادیده گرفته شده است.