با توجه به موفقیت های اخیر مجموعه هندبال ایران چه در عرصه آقایان و چه در عرصه ورزش بانوان، این بار علیرضا پاکدل به عنوان نماینده این ورزش مقابل دوربین طرفداری قرار گرفت و به پرسش های حسین باقرشاهی پاسخ داد. این مصاحبه در قالب دو قسمت منتشر می شود که هم اکنون می توانید قسمت اول آن را مشاهده کنید.
به گزارش طرفداری، فدراسیون هندبال سال جدید را رویایی شروع کرد. با موفقیت های هندبال سالنی و ساحلی ایران، فدراسیون هندبال لقب موفق ترین فدراسیون ماه فروردین را به خود اختصاص داد. به همین بهانه گفتگوی ویژه طرفداری این بار به علیرضا پاکدل، رییس جوان فدراسیون هندبال اختصاص داشت.
سلام خدمت مخاطبین رسانه طرفداری. با یک گفتگوی ویژه در خدمتتان هستیم. این بار به سراغ رئیس فدراسیون هندبال رفته ایم. فدراسیونی که سال را با قهرمانی دختران شایسته ایران در آسیا و همچنین میزبانی و قهرمانی هندبال ساحلی در رده بزرگسالان و جوانان آغاز کرد. در واقع می توانیم به جرات بگوییم فدراسیون هندبال، موفق ترین فدراسیون ما در ماه فروردین بود.
اقای پاکدل خیلی خوشحالیم مقابل دوربین طرفداری قرار گرفتید.
بنده هم عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما و همکاران عزیزتان و مخاطبین رسانه طرفداری دارم. خوش آمدید.
خیلی ممنون. گفتگویمان را از چند ماه قبل شروع کنیم. جایی که دختران ایران بر بام آسیا ایستادند و همه را خوشحال کردند.
خوشبختانه در چند ماه گذشته کمتر از یک سال توانستیم در هندبال کشورمان شش سهمیه جهانی کسب کنیم. اتفاقی که در حدود 46 سال از عمر این رشته ورزشی، تنها یک بار در سال 2014 برای تیم هندبال سالنی ما اتفاق افتاده بود. از مسابقات بزرگسالان دختر آسیا در اردن که تیم ما جهانی شد، استارت کار رقم خورد. سپس در عربستان تیم پسران ما جواز حضور در مسابقات جهانی لهستان و سوئد را کسب کرد. پس از آن تیم هندبال جوانان دختر ما توانست نایب قهرمان آسیا شود و سهیمه جهانی را کسب کند. این اول مدال تاریخ رشته های توپی بانوان ما در رده جوانان بود. در اولین روزهای فروردین هم دختران نوجوان ما اتفاق بزرگی را رقم زدند و اولین مدال طلای تاریخ بانوان هندبال و تاریخ بانوان رشته های توپی را در قزاقستان کسب کردند. حتی بر تیم قزاقستان که هیچ وقت آن ها را شکست نداده بودیم، پیروز شدند و پرچم مقدس کشورمان بر بام آسیا به اهتزاز درآمد. خدا را شکر به شکلی هندبال بانوان ما جان تازه ای گرفت. برنامه ریزی های فدراسیون خیلی زودتر از چیزی که انتظار داشتیم به بار نشست. در آسیا کره جنوبی به واسه وایت کارتی که فدراسیون جهانی برایش داد، این اتفاق برایش رخ داد اما در کمتر کشوری در آسیا و جهان می بینید که در رده بانوان هر سه رده سنی سهمیه جهانی را کسب کنند. امیدواریم بانوان ما به این مسیر ادامه دهند.
بدون تعارف و اغراق، شما فکر می کردید دختران ما به این عناوین دست یابند؟
شاید کمی تصورش برای ما هم سخت بود به خصوص در تیم ملی جوانان با توجه به اینکه اردوهای آماده سازی این تیم به دلیل مشکلاتی که وجود داشت خیلی دیر تشکیل شد، تصور نمی کردیم نایب قهرمان شویم اما در نوجوانان شرایط متفاوت بود و فکر می کردیم سهمیه بگیریم ولی کسب مدال طلا را کمی تردید داشتیم. گرچه کره جنوبی نبود اما تیم های قدرتمندی مثل ازبکستان و قزاقستان حضور داشتند. قزاقستان در اکثر ادوار مسابقات جهانی حضور داشت و فکرش را نمی کردیم طلا بگیریم اما خدا را شکر این اتفاق رخ داد.
شاید خیلی ها بخواهند بدانند به این دختران چقدر پاداش داده شده است.
بد نیست بگویم جمعه شب خدمت رئیس جمهور بودیم و جمعی از مسئولین ورزش حضور داشتند. جمعی از دختران و پسران قهرمان هندبال مان نیز حضور داشتند. گلایه نه تنها ما، بلکه اکثر رشته های ورزشی همین پاداش ها بود. اگرچه امروز فوتبال به عنوان رشته اول کشور از لحاظ طرفداری عنوان شود، انتظارات یک مقدار در رشته های دیگر، منطقی است به خصوص وقتی ارقام را می بینیم. مثلا تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان به دلیل صعود به مرحله نهایی جام ملت های آسیا پاداش می گیرد. خوب دختران ما برای قهرمانی در آسیا چه پاداشی باید بگیرند؟ با پرواز چارتر می روند، پاداش خاص می گیرند و ... به نظرم این کمی آسیب می زند به رشته های دیگر که مدال آور هستند. پاداش مقدار ناچیزی بود اما من از حمایت های خانم دکتر کاظمی پور و دکتر سجادی تشکر می کنم که نسبت به بنده و هندبال نظر لطف دارند. به هر حال پاداشی که به این ها داده شده، نفری 10 میلیون تومان بوده که مقدار ناچیزی است. این را مقایسه می کنند. بخشی از قهرمانان ما نیز به رئیس جمهور این را گفتند. وقتی یک فوتبالیست 600-700 میلیون برای صعود به جام جهانی می گیرد، حداقل نصف آن را باید برای قهرمانان در نظر گرفت. مثلا ما شش رده صعود به مسابقات جهانی داشته ایم. این اتفاق در جهان اتفاق نادری است. ورزشکاران ما از قراردادهای آنچنانی مانند فوتبال برخوردار نیستند. بنابراین انتظار دارند از همان سمت مسئولین از من به عنوان رئیس فدراسیون تا بقیه دستگاه ها مانند وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک انتظاراتی دارند. امروز ورزش تنها یا معدود عامل نشاط آور کشور ماست. همین تیم ساحلی ما که میزبان این رویداد مهم آسیایی بودیم، خیلی از مردم ما پای گیرنده ها بودند تا برد لحظه آخری ما مقابل قطر را ببینند. چه شور و نشاطی برای مردم به ارمغان آمد. به هر شکل شاید رشته هایی مثل هندبال در این حوزه مظلوم واقع می شود.
در هر کاری موفقیت یک بحث است و ادامه موفقیت بحثی دیگر. حالا که ورزشکاران ما این افتخارات را کسب کرده اند، برنامه شما چیست تا این افتخارات مجددا تکرار شوند؟
من افتخار این را دارم که از جنس و بدنه این ورزش و ملی پوشان مان هستم. سه سال از حضور من در این فدراسیون می گذرد و سعی کردم کنار بچه ها باشم. با توجه به اینکه در این ورزش بوده ام، نیازها را برطرف کنم. نقاط ضعفی بوده اما سعی کرده ایم شرایط را طوری رقم بزنیم که رضایت برآورده شود. شما ببینید در سنوات قبل اعزام های ما در 40 و چند سال اخیر به 2-3 مورد نرسیده. اما ما در تمامی رده های سنی آسیا شرکت کرده ایم. هیچ کشوری در آسیا در طول یک سال گذشته چنین وضعیتی نداشته که در تمامی رده های بانوان، آقایان، ساحلی و ... حضور یابد. تنها کشور ایران بوده. این موفقیت ها کار ما را سخت می کند. سعی کرده ایم با توجه به بضاعتمان به ملی پوشان کمک کنیم. شاید آن چیزی که باید باشه، نبوده است آن هم به دلیل ظرف کوچک بودجه ماست اما تلاش کرده ایم در واقع بخشی از زحمات این عزیزان را جبران کنیم.
از دخترانمان که فاصله بگیریم، ما در نوروز در هندبال ساحلی میزبان دو رقابت بودیم و خدا را شکر موفق ظاهر شدیم. در خصوص میزبانی و شرایطمان بگویید.
در کمتر از یک و نیم ماه مانده به مسابقات به ما اعلام کردند آیا آمادگی برگزاری هندبال ساحلی آسیا را دارید. ما بررسی کردیم. آن ها جزیره کیش را پیشنهاد کرده بودند. کیش به دلیل وضعیت خاص حجم مسافران و هزینه های بالا که در نوروز وجود داشت، گران در می آمد. با مشورت هایی که با دکتر سجادی داشتیم، تهران را پیشنهاد کردیم. بعد از 10 سال آسیا میزبانی یک رویداد را به ما داد. دشمنان تبلیغات منفی علیه ما داشتند و فدراسیون آسیا هم کمی بابت میزبانی نگران بود اما خوشبختانه ما در زمان بسیار کم توانستیم زمین ساحلی فدراسیون را آماده کرده و یک زمین تمرین هم درست کردیم. به گفته خود مسئولین فدراسیون آسیا، یکی از بهترین میزبانی های سال های اخیر را داشتیم. یک مورد نارضایتی وجود نداشت. تمام تیم های قدرتمند هندبال آسیا حضور پیدا کردند از جمله قطر که قهرمان بلامنازع آسیا و نایب قهرمان جهان است. خوشبختانه این میزبانی برای ما اتفاق خوبی بود. هم در نوجوانان هم بزرگسالان توانستیم قهرمان شویم. در واقع پنجمین و ششمین سهمیه جهانی برای ما در نوروز اتفاق افتاد. علاوه بر این، بزرگسالان ما سهمیه ورد گیم که 8 تیم برتر قاره های دنیا در آن حضور پیدا می کنند، را کسب کرد. قاره آسیا برای این بازی ها یک سهمیه دارد که ما کسب کردیم. خدا را شکر با پخش زنده این مسابقات توانستیم شور و نشاط خاصی را بین مردم به وجود آوردیم.
سقف هندبال ما کجاست؟ شما به عنوان رئیس فدراسیون، دورنمای این رشته را کجا می بینید؟
شاید تفکرات من بر این باشد که با توجه به احتمال حضور هندبال در المپیک، این سرمایه گذاری را انجام داده ایم. تفکر من بر این اساس است که هندبال را در المپیک داشته باشیم. آقای باخ هم دو سال پیش در مسابقات جهانی هندبال ساحلی حاضر شدند. وقتی حجم تماشاگر و علاقه را دیدند، اظهار تمایل کردند که این رشته هم اضافه شود. در سنوات قبل ما یکبار در مسابقات جهانی بزرگسالان به جمع هشت تیم صعود کرده ایم. ما روی این تیم نوجوانان که قهرمان شد خیلی امید بسته ایم. روی این تیم 3-4 سال کار شده و در مسابقات جهانی هم امیدواریم از پیش بازنده نباشیم. ان شاءالله اگر این تیم رها نشود، می تواند سال ها قهرمان بزرگسالان آسیا شود. به همین دلیل آقای آنتونیو که بزرگترین و پرافتخارترین مربی ساحلی در دنیا است و بیشترین مقام قهرمانی را در دنیا داشته، با او صحبت کرده و هفته پیش به توافق رسیده ایم تا به عنوان مدیرفنی و سرمربی در کنار تیم های ما باشد. در کنارش هم قرار است کلاس دانش افزایی بگذارند تا مربیان ما از او نهایت استفاده را ببرند.
راجع به آنتونیو صحبت کردید. خود سرمربی ما ایشان را پیشنهاد کرده. یعنی همه بزرگان می خواهند این رشته موفق شود. این دلسوزی و این اتفاق بسیار مثبت است.
خود آقای افتخاری پیگیر این مطلب بودند. هزینه های ما در سال 1401 به هم نمی خواند به دلیل اعزام هایی که داریم. 13 اعزام آسیایی و جهانی داریم. من هم در ابتدا نمی پذیرفتم و سپس توجیه شدم. به قول شما شاید هر سرمربی ای این کار را نکند. ایشان با توجه به اینکه هندبال ساحلی مدیون زحمات و تلاش های ایشان است، دلسوزانه به این قضیه نگاه کردند. قطعا حضور چند ماهه ایشان تاثیر بزرگی روی هندبال ما خواهد گذاشت.
ایشان هم معروف است به پروفسور هندبال ساحلی.
بله ایشان در دنیا نفر اول است و لقب متخصص قهرمانی جهان را به ایشان اختصاص داده اند. فکر می کنم پس از حضور آقای بگوویچ در هندبال سالنی، نیاز بود برای ساحلی هم این کار انجام شود. سرمایه گذاری ما این است که در المپیک، هندبال را داشته باشیم. ان شاءالله روزی این اتفاق بیفتد تا اثر آن را ببینیم.
امیدواریم این اتفاق بیفتد و این روحیه ورزشی به ورزش های دیگر ما هم برسد.
پایان قسمت اول
ادامه دارد...