مرتضی محصص در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در مورد ناکامی تیم ملی جوانان ایران در آسیا گفت:" همه آزاد هستند که نظرات خود را بگویند اما انتقاد کردن تنها فایده ندارد و باید به دنبال راهکار باشیم. اگر دقت کنید تیم ژاپن هم در مسابقات زیر 16 سال حذف شد اما آنها به دنبال اتهام زدن یا تخریب و توهین به یکدیگر نبودند. ما با این روشها به جایی نمیرسیم."
وی ادامه داد:" باید به دنبال چاره باشیم، کلید موفقیت فوتبال و داشتن آینده درخشان در فوتبال فقط تعامل بین سازمان لیگ، فدراسیون فوتبال و باشگاهها است. این راه را آلمان رفت و موفق شد. روند فوتبال آلمان بعد از سال 2000 را مطالعه کنید. بیش از 80 درصد بازیکنان تیم ملی آلمان از آکادمیهای باشگاهی این کشور آمده بودند بنابراین ما هم باید همین روش را در پیش بگیریم."
عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال تصریح کرد:" تا زمانی که سازمانی مجزا برای نوجوانان و جوانان در فوتبال نداشته باشیم و باشگاههای لیگ برتری ما نه باشگاههای لیگ یک و دو الزام به داشتن آکادمی و کار و سرمایهگذاری بر روی تیمهای نوجوانان و جوانان نداشته باشند در آن صورت بحثمان بیمورد است و حتی اگر در جام ملتهای آسیا قهرمان هم شویم این قهرمانی مقطعی است و ادامه نخواهد داشت. ما در ازبکستان با تیم ملی نوجوانانمان قهرمان آسیا شدیم. همین علی دوستی سرمربی بود اکنون چه شده است. این موفقیتها همگی مقطعی است."
محصص تأکید کرد:" فوتبال آلمان وقتی در جام ملتهای اروپا در سال 2000 حذف شد با کار، تلاش و برنامهریزی در جام جهانی 2014 قهرمان جهان شد بنابراین در کوتاهمدت و در مثلا 6 ماه نمیتوانیم بهترین تیم آسیا شویم. اگر چنین چیزی را بخواهیم قطعا از واقعیت به دور است. باید باشگاههای لیگ برتری به داشتن آکادمیهای فوتبال ملزم شوند."
عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال با اشاره به عملکرد مربیان در فوتبال ایران گفت:" مربیان ما 2 دستهاند؛ دسته اولی آنهایی هستند که به دنبال آینده مالی خود هستند و میخواهند زندگیشان را از نظر مالی تضمین کنند و بیشتر در تیمهای لیگ برتری حضور دارند. دسته دوم مربیان جوانتری هستند که ناچارا در تیمهای پایه کار میکنند و تجربه کمتری هم دارند. برخی از این مربیان کار با تیمهای رده پایه را دوست ندارند. در حالی که ما باید مربیانی داشته باشیم که کار در رده پایه را دوست داشته باشند و معلم باشند در غیر این صورت به جایی نمیرسیم. بر فرض قهرمان جام ملتها هم شدیم فقط مدتی هو و جنجال خواهد شد. باید کار ریشهای انجام بدهیم."
محصص در مورد اینکه چه راهکاری برای انجام کار ریشهای دارد، گفت:" همانطور که گفتم تعامل بین سازمان لیگ، فدراسیون و باشگاهها کلید موفقیت آینده فوتبال ماست. باید یک سازمان برای جوانان تشکیل بدهیم زیرا کمیته جوانان و کمیته آموزش فدراسیون فوتبال ما فقط نقش سیاستگذاری دارند. ما باید سازمانی در جوانان ایجاد کنیم که مستقل از سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال باشد و مدیر آن هم یکی از مدیران باشگاههای لیگ برتر باشد. برای مربیان رده پایه انگیزه ایجاد کنیم. این سازمان میتواند نامش توسعه و پیشرفته جوانان باشد. در هیچ کجای دنیا فدراسیونها کار فنی و اجرایی نمیکنند؛ این مدارس فوتبال و باشگاهها هستند که باید چنین کاری را انجام بدهند. اگر این اتفاق رخ ندهد بحث ما 20 سال دیگر هم بدون نتیجه ادامه خواهد داشت. باید از آلمان، ژاپن و بلژیک الگو بگیریم، الگو داشتن کار مشکلی نیست فقط احتیاج به اراده است. باشگاهها، سازمان لیگ و فدراسیون هیچ یک به تنهایی نمیتوانند این مشکل را حل کنند."