مطلب ارسالی کاربران
برای تونی اولیویرا؛ مردی که تیکی تاکا را وارد فوتبال ایران کرد
شروع کار با بنفیکا (بازیکن)
او در ۹ ژوئن ۱۹۶۸، با امضای قراردادی معادل ۶،۵۰۰ یورو، به تیم بنفیکا منتقل شد. او به یکی از نامآورترین بازیکنان این باشگاه تبدیل گشت. تونی در مدت ۱۴ سال حضور مداوم در بنفیکا، ۳۹۱ بار در ترکیب این تیم حاضر شد که حاصل آن ۱۴ قهرمانی و ۸ نایبقهرمانی در لیگ برتر، جام حذفی و سوپر جام فوتبال پرتغال بود. تونی در سال ۱۹۷۲ –با وجود بازیکنانی همچون اوزهبیو– عنوان بازیکن سال فوتبال پرتغال را کسب کرد.
مربی گری:
♣بنفیکا ! لیگ قهرمانان و جایگزینی ژوزه مورینیو !
او با دستیاری در بنفیکا شروع به کار کرد اما بعد با سمت سرمربی گری به فینال لیگ قهرمانان 1988صعود کرد ولی با بدشانشی به حریف باخت!
اون در بنفیکا دوران موفقی داشت و در سمت مربیگری و دستیاری با نزدیک به 20 عنوان به کار خود در آن جا پایان داد!
بوردو فرانسه سرمربی گری برای بزرگانی چون زیدان
او با این باشگاه به مقام قهرمانی جام اینترتوتو دست یافت اما بخاطر مشکل با مدیریت و نتایج ضعیف استعفا داد
او مدتی در کنار کارلوس کیروش در کادر فنی تیم ملی پرتغال و منچستر یونایتد نیز حضور داشت !
همچنین با تیم سویا در لالیگا در سال 1995به رتبه 12رسید
♣خاور میانه الاتحاد -الاتفاق و تراکتور سازی
اون در سمت سرمربی گری در تیم های آسیایی دوران نیم موفقی داشت و با کسب حدود 7عناوین از قهرمانی تا نائب قهرمانی به کار خود پایان داد
او یکی از بهترین مربیان خارجی بود کهبه فوتبال ایران قدم گذاشت
♠نکته جالب از نقل قول جلال چراغپور درباره نحوه تمرینات او می باشد:
«سواد و نوع فوتبالی که تونی به تیمهایش انتقال میدهد، فوتبال درجه دو نیمه اروپایی-نیمه آسیایی است. البته او فرهنگ هواداران تبریزی را هم مورد توجه قرار میدهد و آن را در شیوه فوتبال تیمش لحاظ میکند. گروه فنی او مجموعه بیدردسری برای باشگاه است که مسئله فنی تیم را خودش برعهده میگیرد و مدیریت را به باشگاه میسپارد. البته معتقدم فکر فوتبالی تونی چندان مدرن نیست و تا حدودی دموده است. مثل کیروش در تیمملی. این را از نوع فوتبال مورد علاقه تونی میگویم. کوچینگ و نحوه تمرینات او به گونهای است که تیم را در تصاحب توپ و ارسال پاسهای متوالی ارتقا میدهد. موضوعی که مورد علاقه هواداران و خوشایند آنهاست. حال آنکه تیم خطیبی در پاس دادن کم حوصله بود. تیم او دوست داشت در کمترین زمان و با تعداد اندک پاس حمله کند. در واقع فکر او مدرنتر بود و انتقال سریع را مدنظر داشت اما تونی با توجه به علایق هواداران تعداد پاسها را بالا میبرد. من فصل قبل حدود ۱۸ روز در کادر تراکتور حضور داشتم. آنجا که بودم، آقای باغآبادی که در زمان تونی و قلعه نوعی، دستیار بود دفتری به من نشان داد که گزارش همه تمرینات این دو مربی در آن ثبت شده بود. من هم یکی دو بار آن را به چشم کارشناس مرور کردم. باغآبادی که انسان بسیار محترمی است، آن دفتر را با وسواس بسیاری تهیه کرده بود. او میگفت، حتی دو جلسه تمرین تونی، مثل هم نبود و درست هم میگفت؛ تونی در حدود ۱۵۰ نوع کوچینگ داشت که بسیار قابل توجه است. من خیلی با دقت آن طراحیها را نگاه کردم و دیدم چه تمرینات متنوعی داشته است.»
هرچه بود و گذشت تلخ و شیرین خاطرات زیادی با او داریم .