۱_دنیا ۲_برزخ ۳_ آخرت
💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔
۱_این دنیا
«وَ ابْتَغِ فیما آتاکَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَ لا تَنْسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنْیا».
قرآن تأکید دارد که انسان باید به واسطۀ نعمتهایی که خدا به او داده، نه فقط مال و ثروت، بلکه به واسطۀ همۀ نعمتهای حلال دنیا، هم به فکر دنیا و هم به فکر آخرتش باشد.
❤امام على ع فرمودند:
دنيا آفريده نشده كه سراى ماندن شما باشد، بلكه آفريده شده، كه گذرگاه شما باشد تا از آن براى سراى ماندگایتان توشه عمل برگيريد. پس، در دنيا همواره مهيّاى سفر باشيد و مَركبها را براى رفتن ، آماده سازيد.
نیز میفرمایند:
ناگاه سكرات مرگ وحسرت از دست دادن آنچه داشتند، بر آنها هجوم آورد دراين حالت، اعضاء بدنشان سست گرديد و در برابر آن، رنگ خود را باختند.سپس كم كم مرگ در آنها نفوذ كرده و بين آنها و زبانشان، جدائي افكند!
اوهمچنان در ميان خانواده خود با چشم نگاه مي كند و با گوشش مي شنود، در حاليكه عقلش سالم است و فكرش باقي است! مي انديشد كه عمر را در چه راهي فاني كرده و روزگارش را در چه راهي سپري نموده است. به ياد ثروتهائي كه جمع كرده است مي افتد . همان ثروتي كه در جمع آوري آن، چشمها را بهم گذارده بود و از حرام و حلال و مشكوك گرفته، گناه جمع آوري آنها به گردن اوست! حال هنگام جدائي از آن اموال فرارسيده، در حاليكه اين ثروت براي وراث مي ماند و از آن استفاده كرده و بهره مي برند! راحتي آن براي ديگران و سنگيني گناهش بر دوش اوست و او در گرو اين اموال است! و .....................
💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔
۲_ برزخ
امام علی (ع) فرمودند:
آن برزخ همان گور یا قبر است و آنان در گور، زندگى تنگ و سختى دارند . به خدا سوگند كه گور، يا باغى از باغهاى بهشت است، و يا گودالى از گودالهاى دوزخ.
❤امامصادق (ع) فرمودند:
برزخ، همان گور است و در آن سزاى [انسان] در فاصله ميان دنيا و آخرت است.و در حدیثی دیگر گفتند:به خدا سوگند از برزخ بر شما مى ترسم. عرض كردم: برزخ چيست؟ فرمود: گور، از زمان مرگ تا روز رستاخيز
💜امام صادق ع : چون خداوند عزّ و جلّ جان مؤمن را بستاند، روحش را به كالبدى همچون كالبد وى در دنيا مى برد و مى خورند و مى آشامند و هرگاه كسى بر ايشان وارد شود او را با همان چهره اى كه در دنيا داشته، مى شناسند
💜 امام صادق ع:
ارواح مؤمنان در اتاقهايى در بهشت ساكنند، از غذاى بهشت مى خورند و از نوشيدنيهاى آن مى آشامند. به ديدار هم مى روند و مى گويند: پروردگارا! قيامت را برپا دار تا آنچه را به ما وعده داده اى تحقّق بخشى.
💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔
۳_ آخرت
در خدمت پيامبر صلي الله عليه و آله بودم كه حاضران ، سخن از دنيا و آخرت به ميان آوردند .
بعضى گفتند : دنيا ، در حقيقت ، جاى توشه برداشتن براى آخرت است . در آن ، عمل است و نماز است و زكات .
گروهى گفتند : در آخرت ، بهشت است . و هر كس سخنى گفت . پيامبر خدا فرمود : «دنيا در برابر آخرت ، جز به مانند اين نيست كه فردى از شما به كنار دريا برود و انگشتش را در آن فرو برد . آنچه از نَم یا اب خیسی که از دريا به انگشتش بيرون مى آيد ، همان دنياست و ان دریایی بزرگ آخرت است.
❤وَعَدَاللَّهُ الْمُؤْمِنینَ و الْمُؤْمِنَاتِ جَنَّات تَجْرى مِنْ تَحْتِهَا الاَْنْهارُ خَالِدیِنَ فِیهَا وَ مَسَاكِنَ طَیِّبَةً فىِ جَنَّاتِ عَدْن وَ رِضْوانٌ مِنَاللَّهِ أَكْبَرُ ذلِكَ هُوَالْفَوْزُ الْعَظِیمُ.»
خداوند مردان و زنان مؤمن را به باغهایى (در بهشت) وعده داده كه زیر درختانش نهرها جارى است و در آن بهشت، زندگى جاوید خواهند داشت. در عمارتهاى نیكویى در بهشت عدن مسكن خواهند داشت و برتر و بزرگتر از هر نعمت، مقام رضا و خوشنودى خداوند را به آنان كرامت مىكند و آن بحقیقت رستگارى بزرگ است.