چالش بین علیرضا دبیر و کمیته ملی المپیک تمامی ندارد.
مجمع عمومی کمیته ملی المپیک عصر روز سه شنبه در حالی برگزار شد که مهمترین موضوع جلسه تصمیم درباره انتخابات کمیته ملی المپیک بود. همان طور که پیش بینی می شد و قبلا نیز در مورد آن صحبت هایی مطرح بود، انتخابات کمیته به بعد از بازیهای آسیایی موکول شد.
باتوجه به تغییر اساسنامه کمیته ملی المپیک، اعضای هیات اجرایی این موضوع را مطرح کردند که آیین نامه انتخاباتی نیز باید تغییراتی داشته باشد. همین باعث شد تا مجمع انتخاباتی 17 اسفند کمیته ملی المپیک به مجمع عمومی تغییر کند. در مجمع عمومی نیز موضوع آیین نامه مطرح و با تصویب آن قرار شد تا به کمیته بین المللی المپیک ارسال شود. به دلیل زمان بر بودن پروسه تایید اعضای مجمع به برگزاری انتخابات کمیته در مهرماه سال آینده و بعد از بازیهای آسیایی هانگژو رای دادند.
* رازی که رئیس کمیته المپیک فاش کرد
نکته جالب و عجیبی که برای نخستین بار در مجمع مطرح شد مربوط به مکاتبه IOC بود؛ موضوعی که مربوط به تعویق یک تا 2 ساله انتخابات کمیته المپیک کشورهاست که از سوی سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر سابق ورزش مسکوت مانده بود. رازی که رئیس کمیته در مجمع پرده از آن برداشت. صالحی امیری در این باره گفت:
IOC اوایل سال گذشته با همه کشورها مکاتبه داشت که مطرح نکردیم مبنی براینکه کمیته ملی المپیک کشورها می توانند انتخاباتشان را یک یا دو سال به تاخیر بیندازند. من و سلطانی فر صحبت کردیم اما به این نتیجه رسیدیم به صلاح نیست و اصلا مطرح نکردیم اما ترکیب هیات اجرایی تا پایان تغییر نخواهد کرد.
* رد انتقادات دبیر با استناد به ماده اساسنامه
نکته دیگری که بارها مورد انتقاد علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی قرار گرفته بود، ادامه فعالیت اعضای هیات اجرایی است که در حال حاضر ریاست فدراسیونی را برعهده ندارند. این موضوع یکی از چالش هالی مجمع عمومی بود که تعدادی از اعضا از جمله مجید کیهانی و فضل الله باقرزاده نسبت به آن واکنش نشان دادند.
کیهانی در این باره گفت:
مطابق با ماده ۱۶ تبصره ۳، حضور اعضای هیات اجرایی وابسته به شخصیت حقیقی آنهاست. پس حضور ما قانونی است. بنده و سایر دوستان در خدمت هیات اجرایی هستیم.
باقرزاده رئیس فدراسیون شمشیربازی هم در این باره عنوان کرد:
نگاه این بود که بلافاصله بعد از این موضوع اعضای هیأت اجرایی تغییر کند، در حالی که اعضای هیأت اجرای پست حقیقی دارند، نه حقوقی. آنها با سمت حقوقی وارد میشوند و با سمت حقیقی فعالیت شان ادامه پیدا میکند. این موضوع در تمام جهان اینگونه است.
* چالشهای همیشگی دبیر؛ رئیس فدراسیون کشتی تهدید کرد
یکی از مباحث همیشگی و تکراری علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی با مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش بودجه بوده است. در صورتی که کشتی به عنوان ورزش اول کشور همیشه مورد توجه مسئولان بوده اما رئیس فدراسیون بر این باور است بودجه در نظر گرفته شده کافی نیست.
دبیر در بخشی از صحبت های خود در مجمع گفت:
هیات اجرایی بودجه ما را ۴ میلیارد می گذارد. آیا خرج یک اعزام می شود؟ من برای هر سفر ۷ میلیارد هزینه دارم، آن وقت ۴ میلیارد میدهید؟ بعدش ۲ میلیارد می دهید و منت می گذارید؟ آقای نوبخت به فدراسیون ما آمد و ۷ و نیم میلیارد به ما داد. ما از ترسمان گفتیم به کمیته بدهید که آنها به ما بدهند، آقای کیکاووس سعیدی آن را جزو اضافه تخصیصی به کشتی می گذارد.
این حرف های دبیر برای دریافت بودجه حرف امروز و دیروز نیست و صحبت های چند باره او باعث شد حتی اختلافاتی با صالحی امیری و همینطور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان ایجاد شود. از طرفی فدراسیون های دیگر هم این انتقاد را مطرح کرده اند که چرا بودجه زیادی به کشتی تخصیص می یابد؟ رئیس فدراسیون کشتی در ادامه باز هم تهدید کرد اگر بودجه کافی به فدراسیون نرسد، تیم سوم این رشته به بازیهای آسیایی اعزام خواهد شد.