الیزابت دوم، ملکه بریتانیا روز یکشنبه در حالی از مرز هفتاد سال سلطنت عبور خواهد کرد که اکنون در میان پادشاهان زنده جهان بیشترین سابقه تکیه بر تخت سلطنت را دارد.
به گزارش یورونیوز؛ او در روز ششم فوریه سال ۱۹۵۲ در حالی که در سفر به کنیا به سر میبرد به دنبال مرگ پدرش جورج ششم به سلطنت رسید. الیزابت دوم که چند ماه پیش به دلیل مشکلات جسمانی برای دوره کوتاهی در بیمارستان بستری شد اکنون کمتر در انظار عمومی ظاهر میشود.
ملکه بریتانیا کمتر از یک سال پیش همسرش، شاهزاده فیلیپ را که ۹۹ سال داشت از دست داد. همزمان با هفتاد سالگی آغاز سلطنت او این سوال پدید میآید که او چه جایگاهی در میان رکوردداران طول دوره سلطنت در جهان دارد؟
لوئی چهاردهم (۷۲ سال)
رکورد بیشترین طول دوره سلطنت در جهان متعلق به لوئی چهاردهم، پادشاه فرانسه در قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم است. او بیش از ۷۲ سال بر تخت سلطنت تکیه زد.
لوئی چهاردهم در سال ۱۶۴۳ و در سن پنج سالگی به سلطنت رسید و تا زمان مرگش در سال ۱۷۱۵ پادشاه کشورش بود
بومیپول آدولیاده، رامای نهم (۷۰ سال و چهار ماه)
بومیپول آدولیاده، رامای نهم و پادشاه پیشین تایلند که در سال ۲۰۱۶ از دنیا رفت با ۷۰ سال و چهار ماه و چهار روز سلطنت رکورددار طول دوره سلطنت در دوران معاصر است.
او در روز ۹ ژوئن ۱۹۴۶ به سلطنت رسید و تا زمان مرگش در روز ۱۳ اکتبر سال ۲۰۱۶ پادشاه تایلند بود.
یوهان دوم (۷۰ سال و سه ماه)
یوهان دوم، شاهزاده پیشین لیختنشتاین پس از لوئی چهاردهم و پادشاه پیشین تایلند در فهرست رکوردداران طول دوره سلطنت جایگاه سوم را دارد.
او در ماه نوامبر سال ۱۸۵۸ در این کشور کوچک اروپایی به سلطنت رسید و تا سال ۱۹۲۹ یعنی زمان مرگش شاهزاده لیختنشتاین بود.
الیزابت دوم، ملکه کنونی بریتانیا که چهار روز دیگر مصادف با هفتادمین سالگرد آغاز سلطنتش خواهد بود هماکنون پس از یوهان دوم، شاهزاده پیشین لیختنشتاین در جایگاه چهارم رکوردداران طول دوره سلطنت در جهان به شمار میرود.
او همچنین در میان پادشاهان زنده جهان رکورددار طول دوره سلطنت است.
شاپور دوم (۷۰ سال)
در ایران شاپور دوم، دهمین پادشاه ساسانی سابقه هفتاد سال سلطنت را داشت. از او که بین سالهای ۳۰۹ تا ۳۷۹ میلادی پادشاه ایران بود به عنوان رکورددار طول دوره سلطنت در تاریخ ایران یاد میشود. شاپور بزرگ یا شاپور ذوالاکتاف از جمله لقبهای این پادشاه ایرانی بود. گفته میشود به این دلیل از لقب ذوالاکتاف برای او استفاده شده است که در جریان جنگ با قبیلههای عرب شانههای آنها را سوراخ کرده بود.