بسیاری از مردم فکر می کنند که اثر تزریق بوتاکس به اندازه زمان لازم برای تکمیل آن کوتاه است. برای همین یکی دو روز قبل از عروسی یا جشن خانوادگی می آیند تا این کار را انجام دهند. باید بدانید که این باور کاملا اشتباه است. زیرا بعد از تزریق بوتاکس، محل تزریق یکی دو روز روی صورت شما باقی می ماند و پوست اطراف آن ناحیه ملتهب و قرمز می شود.
علاوه بر این، حداقل یک هفته طول می کشد تا بوتاکس روی صورت تان بماند و صورتتان به حالت عادی بازگردد. بنابراین، اگر اتفاق جدی در زندگی شما می افتد، حداقل یک یا دو هفته قبل از موعد مقرر تزریق بوتاکس را انجام دهید.
بوتاکس برای چه کسانی مضر است؟
اگر به آن نیاز ندارید، از بوتاکس استفاده نکنید.
به نظر می رسد تزریق بوتاکس بیشتر یک مد باشد تا یک ضرورت. اگر به مراکز تزریق بوتاکس نگاهی بیندازید، می بینید که تعداد زیادی از مراجعین جوان هستند و هیچ گونه چین و چروکی در صورت خود ندارند.
لطفا توجه داشته باشید که بوتاکس یک ماده شیمیایی کاملاً شیمیایی است که از طریق تزریق زیر جلدی وارد بدن شما می شود و استفاده طولانی مدت می تواند به بدن شما آسیب برساند. پس بهتر است تا زمانی که چین و چروک های کافی روی صورت وجود ندارد به تزریق بوتاکس فکر نکنید.
اگر به ترکیبات بوتاکس حساسیت دارید، تزریق نکنید.
افرادی هستند که به مواد مورد استفاده در بوتاکس واکنش نشان می دهند و حساسیت های پوستی خفیف تا شدید را در محل تزریق و اطراف آن و در برخی موارد در سراسر بدن تجربه می کنند. اگر اولین بار است که بوتاکس تزریق می کنید، حتماً از پزشک خود بخواهید که قبل از تزریق بوتاکس آن را روی قسمتی از پوست شما امتحان کند تا مطمئن شوید که آلرژی ندارید.
علاوه بر این، اگر قبلا تزریق بوتاکس داشته اید و اکنون در مرکز جدیدی هستید، توصیه می شود که آزمایش آلرژی انجام دهید. از آنجایی که مراکز مختلف مواد را از مکان های مختلف و با برندهای مختلف خریداری می کنند، ممکن است به مواد جدید حساس باشید. البته توجه داشته باشید که با مقدار کمی تزریق، ممکن است آلرژی ظاهر نشود و ممکن است پس از تزریق کامل ایجاد شود.
تزریق بوتاکس در دوران بارداری را متوقف کنید.
همانطور که گفتیم مواد به کار رفته در بوتاکس می تواند در برخی افراد باعث ایجاد حساسیت شود. از آنجایی که هنوز جنین خود را نمی شناسید و نمی دانید به چه چیزی حساسیت دارد، باید در دوران بارداری تزریق بوتاکس را قطع کنید.
برخی از پزشکان توصیه می کنند که اگر قصد بارداری دارید، تزریق بوتاکس را متوقف کنید. البته این توصیه فقط برای سلامت جنین است و رعایت نکردن آن ممکن است آسیبی به جنین وارد نکند. زیرا بسیاری از خانم ها بدون اینکه بدانند باردار هستند تزریق بوتاکس می کنند و بدون هیچ مشکلی زایمان می کنند.قبل و بعد از بوتاکس
اگر داروهای ضد انعقاد مصرف می کنید، از تزریق بوتاکس خودداری کنید.
اگر اختلال خونریزی دارید یا داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین مصرف می کنید، باید تزریق بوتاکس را فراموش کنید. این توصیه برای افرادی که دوزهای بالاتری از این داروها را مصرف می کنند جدی تر است، اما افرادی که دوزهای کمتری مصرف می کنند می توانند پس از مشورت با پزشک خود تزریق بوتاکس را انجام دهند.
اگر پزشک به شما اجازه تزریق داده است، حتما با او در مورد قطع مصرف قرص ها در روزهای منتهی به تزریق بوتاکس صحبت کنید و نتیجه را به خاطر بسپارید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
تزریق بوتاکس نباید به افرادی با شرایط خاص پزشکی انجام شود.
افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند مولتیپل اسکلروزیس، سرطان، نارسایی کلیه و غیره باید در تزریق بوتاکس مراقب باشند. زیرا داروهای این بیماری ها می توانند با ترکیبات بوتاکس تداخل داشته و آنها را دچار مشکلات جدی کنند.
به این افراد توصیه می کنیم که تزریق بوتاکس را به کلی فراموش کنند و از راه حل های کم خطرتر مانند هایفو برای از بین بردن چین و چروک استفاده کنند. اما اگر اصرار به استفاده از بوتاکس دارید، حتما با پزشک خود مشورت کنید و وضعیت خود را به پزشک تزریق کننده بگویید.
اگر این داروها یا محصولات را در دو هفته گذشته مصرف کرده اید از بوتاکس استفاده نکنید.
اگر داروهایی را به طور منظم مصرف می کنید یا مدتی است که به دلیل مشکلات مصرف می کنید، باید یک یا دو هفته قبل از تزریق بوتاکس مصرف آن را قطع کنید. البته به خاطر داشته باشید که این کار خودسرانه نیست و حتما با پزشک خود صحبت کنید. داروهایی که مصرف آنها قبل از تزریق بوتاکس می تواند مشکل ساز باشد، بیشتر داروهای ضد انعقاد یا مسکن هستند. برخی از این داروها شامل قرص های ویتامین E، آسپرین، اکسیدین، قرص های امگا 3، ایبوپروفن، ادویل، موترین و غیره است.
برخی از غذاهای رقیق کننده خون نیز می توانند در حین یا بعد از تزریق بوتاکس مشکلاتی ایجاد کنند. زنجبیل، زعفران یا غذاهای حاوی امگا 3 و ویتامین E از جمله موادی هستند که دو هفته یا ده روز قبل از تزریق باید مصرف آنها را قطع کنید. هنگام مراجعه به مرکز تزریق بوتاکس حتما در مورد سایر محدودیت های غذایی و دارویی بپرسید و این توصیه ها را جدی بگیرید.
ضعف عضلانی یا فلج ناگهانی عضلانی
برخی از افراد به طور ناگهانی دچار بیماری هایی می شوند که تمام یا بخشی از اندام آنها را فلج می کند و به مرور زمان برطرف می شود. از آنجایی که بوتاکس از یک سم ضعیف و فلج کننده ساخته می شود، دادن آن به این افراد می تواند باعث بدتر شدن بیماری و ایجاد مشکلات جدی برای آنها شود.
علاوه بر این به افرادی که دچار ضعف عضلانی هستند نباید تزریق بوتاکس انجام شود. زیرا خود ترکیبات بوتاکس ماهیچه های محل تزریق را ضعیف می کند تا روند چروک شدن پوست را متوقف یا کند کند.به همین دلیل تزریق بوتاکس در این افراد باعث آسیب عضلانی و یا در مواردی فلج کامل می شود.
افراد مبتلا به آلرژی پوستی و تبخال
تزریق بوتاکس معمولا در اطراف لب ها و در چشم ها، پلک ها، پلک ها، پیشانی، گونه ها و بین ابروها انجام می شود. سلامت این نواحی در هنگام تزریق بسیار مهم است. اگر از کرم های آکنه یا آکنه یا کرم های لایه بردار استفاده می کنید، بهتر است تزریق بوتاکس خود را به بعد موکول کنید.
همچنین اگر پوست باز دارید یا به زخم محل تزریق حساسیت دارید، بهتر است صبر کنید تا آلرژی بهبود یابد یا زخم بهبود یابد. علاوه بر این، پزشکان تزریق بوتاکس را برای افراد مبتلا به تبخال ممنوع کرده اند.
سیستم ایمنی ضعیف
حامیان تزریق بوتاکس بیشتر افراد میانسالی هستند که ظاهر چین و چروک روی پوست خود را دوست ندارند و قصد دارند چند سال جوانی را به خود اضافه کنند. پزشکان به افراد بالای 50 سال توصیه می کنند قبل از تزریق کامل بوتاکس از سلامت کامل خود مطمئن شوند.
البته این فقط برای افرادی صدق می کند که در زندگی خود بیماری خاصی نداشته اند و داروهای خاصی مصرف نکرده اند. افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی یا به هر دلیلی سیستم ایمنی ضعیف تر نباید از تزریق بوتاکس استفاده کنند. زیرا حتی باکتری های ضعیف شده در بوتاکس نیز می تواند برای آنها خطرناک باشد.