متاورس ( فراجهان ) فرضیه ای از نسل بدی اینتر نت می باشدکه از محیط های مجازی سه بعدی آنلاین غیر متمرکز تشکیل شده است .
متاورس به انگلیسی -------> Metaverse
ین دنیای مجازی از طریق هدستهای واقعیت مجازی، عینکهای واقعیت افزوده، گوشیهای هوشمند، رایانههای شخصی و کنسولهای بازی قابل دسترسی خواهد بود.
متاورس -------> دنیای دوم به صورت مجازی و سه بعدی
زندگی دوم به انگلیسی -------> Second Life
در اکتبر سال ۲۰۲۱ مارک زاکر برگ مالک شرکت فیس بوک رسماً نام شرکت خود را به متا تغییر داد و رسماً اعلام کرد که در حوزۀ متاورس وارد شدهاست.
متا به انگلیسی -------> meta
متاورس به صورت دو نسخه است :
متاورس نسخهٔ یک (Metaverse 1.0)
در متاورس نسخهٔ یک، آواتار انسانها هر کاری که بخواهد میتواند انجام دهد. در متاورس انسانها زندگی بینهایت را تجربه خواهند کرد. آیندنگران پیشبینی کردهاند در متاورس هیچ چیز به نام حریم شخصی وجود ندارد، چون زمانی که انسان به این تکنولوژی دست یابد، دولتها خیلی راحت میتوانند به ذهن و افکار دیگران دسترسی داشتهباشند. علاوه بر این، هکران قادر خواهند بود آواتار و زندگی آواتار شما را هک کنند و کنترل آواتار شما را تا پیش از دستگیری خودشان در دست داشتهباشند.
متاورس نسخهٔ دو (Metaverse 2.0)
متاورس نسخهٔ دو بسیار شبیه به متاورس یک است. فقط چند تفاوت دارد. در متاورس دو، کسی که به این دنیا سفر کند دیگر قادر نخواهد بود به دنیای خود برگردد. همچنین آواتار انسانها در این نسخه فقط میتواند کارهایی که میتواند در واقعیت انجام دهد را در این نسخه انجام دهد. در این نسخه مانند زندگی واقعی، قانونهایی وجود دارد و همینطور افرادی هم برای وضع قانون و اجرای آنها وجود دارند. برخی از صاحب نظران معتقدند ما شاید همین الان هم در متاورس باشیم.
مشکلات و خطرات احتمالی متاورس
از آنجایی که متاورس یک فناوری تازه است، تحقیقات طولانی مدتی دربارهٔ تأثیرات فیزیکی و روانشناختی آن بر انسان انجام نشدهاست. بازیهایی که با هدستهای حقیقت مجازی و حقیقت افزوده انجام میشوند، امکان دارد به افسردگی، تنها شدن فرد یا خشونت و آزار به خود منجر شود. این فناوری، ریسکهایی برای سیستمهای سیاسی، اقتصادی و جوامع در کشورهای مختلف دارد. بهعنوان مثال امکان دارد متاورس تأثیری نامحسوس بر امنیت فرهنگی و سیاسی یک کشور داشتهباشد. همچنین امکان دارد این فناوری مشکلات اجتماعی جدیدی را به وجود بیاورد. از آنجائیکه متاورس با کمک فناوریهای غوطهور شدن در فضای مجازی (واقعیت افزوده و حقیقت مجازی) توسعه مییابد، این امر امکان دارد روی نوجوانان تأثیر منفی بگذارد و اعتیادآور باشد.[ از طرفی دیگر فیس بوک همانطور که بارها و بارها ثابت شده، اهمیتی برای حریم خصوصی قائل نیست و به دنبال دستیابی به اطلاعات مهم کاربران و تجارت با آن است. او پس احتمالاً به دنبال اعمال کنترلهای شدید روی نحوه دسترسی و استفاده از متاورس خواهد بود. به هر حال، جذابیتهای داخلی اکوسیستمها راهی محبوب و آزمایششده برای وادار کردن ادامه تعاملات در کنار ایزوله کردن رقابتهاست.
جایگاه فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال در متاورس
به نظر میرسد دنیای متاورس قرار است در کنار داراییهای دیجیتال فراهمکننده دسترسی برونمنطقهای به خدمات و محصولات، و به لطف راهحلهای هویت دیجیتال مبتنی بر بلاک چین که به آواتارهای دیجیتالی واقعاً پایدار کمک میکنند، ارزشهایی مانند دسترسی بدون نیاز به کسب اجازه، مقاومت در برابر سانسور، امنیت و عدم تمرکز که صنعت بلاک چین بر پایه آن بنا شدهاست را به ارث ببرد. در حال حاضر، پروژههای متاورس و پلتفرمهای رسانه اجتماعی رمز ارزی زیادی در دست توسعه هستند و مزیت بزرگ فنی و اولیهای نسبت به عرضههای دارای پشتوانه شرکتی دارند که باعث دموکراتیک و عمومی ماندن آنها میشود.
با این وجود، متصدیان تکنولوژی در نهایت با هدف هدایت توسعه متاورس و شکلدهی به آن مطابق تصورات خود، به دنبال تأثیرگذاری و اعمال قدرت بر زیرساختهای بلاک چین خواهند رفت. در هر حال، با توجه به پیشبینی رشد ترکیبی سالانه ۱۳٫۱ درصدی صنعت Metaverse طی چند سال آینده و رشد ۳۲٫۴ درصدی برای حوزه فناوری بلاک چین حداقل تا سال ۲۰۲۵، انگیزه مالی قویتری در متاورس وجود دارد.
توکنهای غیر مثلی (NFT) نیز نقش بنیادینی در دنیای متاورس ایفا کرده و مالکیت کامل کاراکترها، آیتمهای کسبشده در داخل بازی و حتی زمینهای مجازی را به کاربران میدهند. یک NFT از یک ملک مجازی ۲۵۹ پارسلی (واحد شمارش قطعه زمین) در دیسنترالند اخیراً به قیمت بیش از ۹۰۰٬۰۰۰ دلار، بزرگترین فروش تاریخ تا کنون، فروش رفتهاست.
برای اطلاعات عمومی شما : ( به متاورس ربطی ندارد )
واقعیت شبیهسازیشده چیست -------> فرضیهای است که طبق آن واقعیت را میتوان آنقدر دقیق شبیهسازی نمود (مثلاً با استفاده از شبیهسازی کامپیوترهای کوانتومی)، که قابل تشخیص از واقعیت اصلی نباشد و این مفهوم از مفهوم واقعیت مجازی که از نظر تکنولوژیکی قابل دسترسی است، کاملاً متفاوت است. تشخیص واقعیت از واقعیت مجازی به سادگی امکانپذیر است، حال آنکه تشخیص واقعیت شبیهسازیشده از واقعیت اصلی امکانپذیر نیست.
دنیای مجازی و یا انبوه چند نفره برخط جهان چیست -------> ک محیط شبیهسازی شده و مبتنی بر رایانه است که از جمعیتی از کاربران تشکیل شده است که برای خود آواتار (اینترنت) ساختهاند، به طور همزمان یا مستقل از هم به کاوش در دنیای مجازی میپردازند، با همدیگر ارتباط برقر میکنند، .... این اصطلاح تا حد زیادی مترادف با محیطهای مجازی سه بعدی تعاملی است که در آن کاربران به شکل اوتار برای یکدیگر قابل مشاهدهاند.
عکس یک زیر دریایی درست شده در زندگی دوم :
کاری از بخش علمی حزب دارک
|