فدراسیون فوتبال هنوز در بسیاری از موارد ساده هم دچار مشکل است.
به گزارش طرفداری و به نقل از تسنیم، اتفاقات پیرامون داوری فوتبال ایران، عجیب و غریب است. اتفاقاتی که گاهی از تلخی، به سیاهی میرسد و گاهی، اتفاقات بسیار ساده و پیش پا افتاده، خندهدار میشود. از حواشی معرفی داوران الیت کشور تا بحث دستمزدها، لباس داوران، برخی چیدمانهای مشکوک و حتی ادعای دلالی در چیدمان داوران که به موضعی جنجال برانگیز تبدیل شد.
در مساله داوری اما یک مساله همیشه در کانون توجه است که برخی تیمها معتقدند نبود کمک داور ویدیویی (VAR) باعث اشتباهات متعدد داوران و البته تغییر نتایج میشود. با این حال فدراسیون فوتبال تلاش کرد از بازی روز 20 مهرماه تیم ملی ایران مقابل کره جنوبی، VAR را وارد ایران کند تا پس از آموزش به داوران، این تکنولوژی را به فوتبال کشور اضافه کند، اما حواشی آن بیشتر از اینکه کمکی کند، آسیبرسان بود.
کنار این مساله، فدراسیون فوتبال در جلسه پیش از فصل برای داوران تاکید بر حمایت از آنها داشت و حتی قراردادی اسپانسری را برای حمایت از داوران به امضا رساند. صحبت از افزایش 400 درصدی داوران هم در حالی به میان آمد که هنوز مطالبات عقب افتاده داوران پرداخت نشده و در چنین شرایطی 400 درصد افزایش نیز بیشتر شبیه یک رویا شده است. آن هم در شرایطی که بسیاری از داوران البسه جدیدی دریافت نکردهاند و گرمکنهایی که به آنها اهدا شده بود نیز بیکیفیت بود که حسابی جنجال برانگیز شد.
در چنین شرایطی چه امیدی است که فدراسیون فوتبال بتواند تکنولوژی VAR را وارد کند، در حالی که هنوز مشکلات فراوانی وجود دارد. علیرضا فغانی، داور بینالمللی کشورمان پس از قضاوت در دیدار استقلال و نساجی در هفته پنجم لیگ برتر لب به گلایه گشود و گفت: «دوستان خیلی درصدد بودند که VAR بیاورند. امیدوارم با حضور افرادی مثل افشاریان، کامرانیفر و سخندان که سه تن از نخبههای داوری در زمان خودشان بودند، ابتدا امکانات اولیه از جمله سیستم رادیویی را برای داوران فراهم کنیم و بعد از آن به دنبال استفاده از VAR باشیم».
به راستی، چگونه است که فدراسیون فوتبال حتی توانایی فراهم کردن البسه و گرمکن برای داوران را ندارد و در چنین شرایطی به دنبال وارد کردن VAR به فوتبال کشور است؟ داورانی که در نبود VAR از داشتن سیستم رادیویی هم بیبهره هستند، در صورت ورود VAR چگونه قرار است با کمک داوران ویدیویی ارتباط برقرار کنند؟ آیا داور باید علم غیب داشته باشد که کمک داوران ویدیویی قصد گوشزد کردن نکتهای را دارند یا این اتفاق با سیستم رادیویی باید رقم بخورد؟ به نظر میرسد فدراسیون فوتبال به جای وعدههایی که توانایی عمل کردن به آن را ندارد، ابتدا به دنبال فراهم کردن امکانات اولیهای برای داوران باشد که حداقل در نبود VAR بتوانند با تمرکز بیشتری به قضاوت بپردازند نه اینکه بدون البسه و گرمکن مناسب، چشم به وعده افزایش 400 درصدی دستمزدشان بدوزند و باز هم خبری از پرداخت دستمزد نباشد.