ایران و سوریه که تا ساعاتی دیگر در اردن مقابل هم بازی می کنند، تا به حال در رقابتهای انتخابی جام جهانی 13 بار با هم روبرو شدند اما در مجموع و در قالب تورنمنت ها و رویدادهای مختلف، تا به حال 29 رویارویی داشتند.
به گزارش طرفداری در تاریخچه تقابل های فوتبالی ایران و سوریه، دو تیم ۲۹ بار به مصاف هم رفته اند که ۱۷ پیروزی سهم کشورمان بوده، ۱۱ بازی منجر به تساوی شده و تنها یک پیروزی برای سوریه رقم خورده است. خالی از لطف نیست به بزرگترین پیروزی یوزهای ایران مقابل سوری ها اشاره ای داشته باشیم.
سومین دوره مسابقات قهرمانی غرب آسیا در سال ۲۰۰۴ به میزبانی کشورمان، متشکل از دو گروه ۳ تیمی برگزار شد.
ایران طبق قرعه در گروه B با تیم های سوریه و لبنان همگروه شد تا کار راحت تری نسبت به گروه A با حضور عراق، اردن و فلسطین داشته باشد.
ایران بازی نخست خود را پرگل و با پیروزی چهار گله مقابل لبنان آغاز کرد، اما پیروزی ۳-۱ سوری ها مقابل لبنانی که ضعیف ترین تیم گروه به حساب می آمد، باعث شد بازی آخر جنگ برای سرگروهی باشد.
در روز یکم تیرِ ۱۳۸۳ و در استادیوم آزادی تیم ملی ایران با یک نتیجه قاطع به عنوان صدرنشین راهی مرحله نیمه نهایی شد. تیم کشورمان با گلهای علی دایی (دقیقه ۲۹) نیکبخت واحدی (دقیقه ۳۱) محمد نصرتی (دقیقه ۴۵) آرش برهانی (دقایق ۵۵ و ۸۶) علی کریمی (دقیقه ۸۷) و فرهاد مجیدی (دقیقه ۸۹ از روی نقطه پنالتی) موفق شد ۷ بر ۱ از سد سوریه بگذرد و قاطع ترین پیروزی تاریخ تقابل های دو تیم را رقم بزند.
شاگردان برانکو ایوانکوویچ در دیدار نیمه نهایی ۲-۱ عراق را شکست دادند و راهی مرحله نهایی شدند تا در آستانه دومین قهرمانی خود در این مسابقات قرار گیرند. در فینال شاهد یک بازی تکراری بودیم، چرا که سوریه به رغم عنوان دومی در گروهش خود را به آخرین بازی جام رسانده بود، اما این بار هم آنها حرفی برای گفتن نداشتند تا تیم ملی ایران با پیروزی ۴-۱ مقابل این تیم به جام قهرمانی مسابقات دست یابد. در پایان علی دایی با ۵ گل آقای گل مسابقات قهرمانی غرب آسیا شد.
تیم ملی تیر ماه 17 سال قبل، ظرف کمتر از یک هفته 11 گل به سوریه زد. بازی اول 7 گل و بازی دوم که 5 تیر برگزار شد 4 گل از علی کریمی، علی دایی، آرش برهانی و جواد نکونام...