به نظر می رسد برای هیچ یک از اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال سرنوشت ارکان قضایی اهمیتی ندارد.
به گزارش طرفداری و به نقل از میزان، یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار مدیریت فوتبال ارکان قضایی این رشته ورزشی است که با عملکرد مستقل خود برابر توصیه کنگره فیفا باید نظارت دقیق و شفافی بر عملکرد مجموعه مدیریتی فوتبال و باشگاههای فوتبالی داشته باشند؛ به همین دلیل فیفا به تمام اعضای خود توصیه کرده برای برقراری سلامت و عدالت در این حوزه باید مطیع رکنهای قضایی خود باشند.
اما برخلاف توصیه فیفا به عنوان نهاد بالادستی در فوتبال ایران برای هیچ یک از اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال سرنوشت ارکان قضایی اهمیتی ندارد حتی اگر متوجه شوند فعالیت رکنهای قضایی فوتبال از جمله کمیته انضباطی، کمیته اخلاق و کمیته استیناف به صورت غیرقانونی است!
برابر قوانین مندرج در اساسنامه فدراسیون فوتبال رئیس فدراسیون و هیئت رئیسه باید گزینههای پیشنهادی خود را برای ریاست ارکان قضایی فوتبال به مجمع معرفی کنند تا اعضای مجمع در خصوص آنها تصمیمگیری کنند، اما از آنجا که عزیزی خادم برخلاف اظهارات خود هیچ اهمیتی به اساسنامه و رفتارهای قانونی نشان نداده، موضوع معرفی گزینههای ریاست ارکان قضایی را پشت گوش انداخته تا همچنان این کمیتهها به فعالیت غیرقانونی خود با استناد به اساسنامه فدراسیون فوتبال ادامه دهند.
طبیعتاً افراد حاضر در این کمیتهها در شرایط کنونی برای آنکه نظر رئیس فدراسیون را جلب کنند تصمیمات خود را همسو با رئیس اخذ میکنند که به گفته بسیاری از کارشناسان حقوقی این امر یک تخلف آشکار است و استقلال ارکان قضایی را به کلی از بین میبرد، اما نکته جالبتر اینجاست که هیچ یک از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال در این ارتباط اعتراضی ندارند تا این روال معیوب و غیرقانونی همچنان ادامه داشته باشد.
به اعتقاد کارشناسان حقوقی، حتی اگر این افراد در تصمیمگیری خود مستقل رفتار کنند بازهم این شائبه به وجود میآید که آنها باب میل آقای رئیس عمل کردهاند تا دوباره همین افراد به عنوان گزینه به مجمع معرفی شوند، تا ریاست آنها در این کمیتهها تداوم یابد!
در این شرایط مقام قضایی در فوتبال ایران زیر بار فشار رسانهای قرار خواهد گرفت که این به هیچ عنوان شایسته رکن قضایی فوتبال نیست. از طرفی برخی رفتارهای بحث برانگیز این کمیتهها شائبهها را بیشتر میکند، به ویژه وقتی عزیزی خادم به عنوان رئیس فدراسیون در جلسان انضباطی حضور پیدا میکند؛ در حالی که چنین اتفاقاتی در رسیدگی به تخلفات انضباطی مرسوم نیست.
با این این تفاسیر انتقادات جدی و حقوقی بسیار زیادی به عملکرد ارکان قضایی در برهه کنونی وارد است که باید روسای این کمیتهها به آنها پاسخ دهند. به عنوان نمونه این حق طبیعی یک باشگاه است که متوجه شود علت محرومیت آنها در پروندهای نظیر تبانی چیست؟ نماینده فوتبال یزد که با حکم کمیته اخلاق با محرومیت رو به رو شد بارها خواستار شفافسازی در این خصوص شد، اما مسئولان کمیته اخلاق مدعی شدند علت محرومیت محرمانه است در حالی که وقتی قرار به محکومیت یک باشگاه به هر علتی است باید حکم محرومیت شفاف اعلام شود تا آنها بتوانند فرایند تجدید نظر و اعتراض به آن را طی کنند.
با این شرایط سکوت اعضای مجمع در قبال این تخلف بزرگ غیرقانونی با وجود شعار قانونمداری از سوی رئیس فدراسیون فوتبال بسیار عجیب است و چنانچه فکری به حال آن نشود، میتواند تبعات حقوقی سختی برای فوتبال ایران در بر داشته باشد.